Τσιτσιπάς: «Εχω το πλεονέκτημα απέναντι στον Χουρκάτς, όνειρο ζωής η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Τσιτσιπάς: «Εχω το πλεονέκτημα απέναντι στον Χουρκάτς, όνειρο ζωής η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ότι νιώθει περήφανος που εκπροσωπεί την Ελλάδα σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και μίλησε για τη αυριανή μεγάλη μάχη με τον Πολωνό Χούρκατς, ενώ επισήμανε ότι είναι όνειρο ζωής η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελλάδα επικράτησε εύκολα με 3-0 του Λουξεμβούργου και ξεκίνησε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις της στην 3η κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Davis Cup.

Η δεύτερη από τις τρεις νίκες της γαλανόλευκης ήρθε δια χειρός Στέφανου Τσιτσιπά, με τον κορυφαίο Ελληνα τενίστα να κερδίζει σε 48 λεπτά τον… δύσμοιρο Τομ Ντιεντερίχ. Το Νο. 7 της παγκόσμιας κατάταξης επέστρεψε στις υψηλές πτήσεις και χάρισε πλούσιο θέαμα στους εκατοντάδες θεατές που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Τατόι club.

Ο Στέφανος είναι το μεγάλο όπλο της Εθνικής στη μάχη που δίνει για την άνοδό της στην 2η κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Davis Cup και άπαντες στο «γαλανόλευκο» στρατόπεδο είναι χαρούμενοι που ενισχύει την προσπάθεια της ομάδας.

Ο 21χρονος μετά το τέλος του tie με το Λουξεμβούργο μίλησε για την επιστροφή του στην Ελλάδα και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι συμπατριώτες μας στο Τατόι. «Δεν είχα άγχος σήμερα για να πω την αλήθεια. Δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά και σε όλους τους λάτρεις του τένις να δουν κάτι καινούργιο, δεν έχω αγωνιστεί ξανά στην Ελλάδα σε ένα τόσο μεγάλο event και νομίζω χρειάστηκε γιατί δε με έχουν ξαναδεί να παίζω και πρέπει να καταφέρω να προσαρμοστώ σε όλες τις καινούργιες συνθήκες που έρχονται. Η σημερινή μέρα μας πήγε πολύ καλά, είχαμε έναν δύσκολο πρώτο αγώνα στον οποίο ο Μιχάλης (Περβολαράκης) βρήκε λύσεις και νομίζω αυτή η νίκη μας έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα για τις επόμενες αναμετρήσεις. Ο δικός μου αγώνας κύλησε σχετικά εύκολα και το διπλό επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο γιατί το 3-0 πάντα χρειάζεται και είναι σημαντικό να υπάρχει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μάχη που θα δώσει αύριο (12/9) στο tie της Ελλάδας με την Πολωνία απέναντι στον Χούμπερτ Χουρκάτς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο. 36 στην παγκόσμια κατάταξη. Στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσαν οι δύο τενίστες στο Μόντρεαλ, ο Πολωνός είχε κερδίσει με 2-1, αλλά όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέφανος, τα δεδομένα πλέον είναι διαφορετικά και το πλεονέκτημα βρίσκεται στην πλευρά του.

«Δεν ήμουν στα καλύτερά μου σε εκείνον τον αγώνα, ήμουν τραυματίας και δεν μπορούσα να βγάλω το 100% μου μέσα στο γήπεδο. Επίσης ήταν σε σκληρή επιφάνεια, μια πολύ γρήγορη επιφάνεια που τον βολεύει περισσότερο. Αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, νομίζω ότι έχουμε ένα μικρό πλεονέκτημα στην αναμέτρηση αυτή».

Για τα συναισθήματά του που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Davis Cup: «Νιώθω φανταστικά, γιατί δεν εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου, αλλά και μια χώρα. Περιβάλλομαι από μια ομάδα, από πολύ καλά παιδιά, τα οποία κυνηγάνε το ίδιο με μένα. Η ενέργεια είναι διαφορετική και το κοινό φαίνεται να το διασκεδάζει, η ατμόσφαιρα γενικά είναι πολύ ξεχωριστή απ’ αυτή που συνηθίζω να παίζω».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020: «Θέλω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ένα όνειρο ζωής. Θα γίνει σε ένα φανταστικό μέρος και για μένα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και βέβαια θα είμαι περήφανος να πάρω μέρος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ