Περβολαράκης και Τσιτσιπάς οδήγησαν στην πρόκριση την Ελλάδα

Περβολαράκης και Τσιτσιπάς οδήγησαν στην πρόκριση την Ελλάδα

Μιχάλης Περβολαράκης και Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησαν των Αρνεόντο και Καταρίνα και «καθάρισαν» την πρόκριση. Άνευ σημασίας το ματς του διπλού.

Την πρόκριση για τα πλέι οφ ανόδου του Davis Cup πήρε η Εθνική ομάδα, καθώς ο Μιχάλης Περβολαράκης κατέβαλε την αντίσταση του Ρομέν Αρμεόντο, τον οποίο και νίκησε με 2-1 σετ (6-1, 6-7 (8), 6-4) μετά από 2 ώρες και 56 λεπτά.

Ο 23χρονος τενίστας βάλθηκε να μετατρέψει την αναμέτρηση σε ντέρμπι. Μετά την τρομερή του εμφάνιση στο εναρκτήριο σετ, έχασε τέσσερα match points στο δεύτερο, δίνοντας την ευκαιρία στον Αρμεόντο να κάνει το 1-1 και να βάλει «φωτιά» στο ματς.

Στο καθοριστικό σετ όμως, ο Περβολαράκης αποδείχτηκε πιο ψύχραιμος και έφτασε στην νίκη, κάνοντας το 1-0 για την Ελλάδα στο σετ αγώνων κόντρα στο Μονακό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε πιο εύκολα, από μεριάς του, του Λούκας Καταρίνα. Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε μόλις 52 λεπτά για να νικήσει τον Μονεγάσκο με 2-0 (6-2, 6-1).

Ο 21χρονος τενίστας κυριάρχησε απόλυτα, πέτυχε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του αγώνα. Πήρε το δεύτερο σβήνοντας δύο μπρέικ του Καταρίνα. Ο Μονεγάσκος αντέδρασε, έφτασε στο 3-2, αλλά εκεί ο Τσιτσιπάς πήρε 7 συνεχόμενα γκέιμ.

Έκλεισε το πρώτο σετ, προηγήθηκε 4-0 στο δεύτερο και το έκλεισε με 6-1.

Πλέον, δεν έχει καμία σημασία το διπλό όπου θα αγωνιστούν Πέτρος Τσιτσιπάς και Μάρκος Καλοβελώνης. Η Εθνική μας θα πάρει τη δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου στο Group III, πίσω από την Πολωνία.

Αύριο θα αντιμετωπίσει μία εκ των Εσθονία ή Λετονία με στόχο τη νίκη που θα την βοηθήσει στην προσπάθεια για άνοδο στο Group II.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ