Τσιτσιπάς και Κούλχοφ άγγιξαν το «θαύμα» απέναντι στο κορυφαίο δίδυμο του κόσμου!

Τσιτσιπάς και Κούλχοφ άγγιξαν το «θαύμα» απέναντι στο κορυφαίο δίδυμο του κόσμου!

Ο Ελληνας τενίστας και ο συμπαίκτης του είχαν τρία match point απέναντι στο Νο.1 δίδυμο της παγκόσμιας κατάταξης, Χουάν Σεμπαστιάν Καμπάλ και Ρόμπερτ Φάρα, αλλά δεν τα εκμεταλλεύτηκαν και μοιραία γνώρισαν την ήττα με 2-1 σετ (6-3, 0-6, 16-14) για τον πρώτο γύρο του China Open, που διεξάγεται στο Πεκίνο.

Μια… ανάσα από μία σπουδαία νίκη έφτασαν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Γουέσλεϊ Κούλχοφ, με το ελληνοολανδικό δίδυμο να «λυγίζει» στο super tie break απέναντι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στα δίπλα, Χουάν Σεμπαστιάν Καμπάλ και Ρόμπερτ Φάρα, σε ματς για τον πρώτο γύρο του China Open.

Ο Ελληνας τενίστας και ο παρτενέρ του έκαναν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και είχαν 3 ευκαιρίες για να πάρουν το παιχνίδι, αλλά δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν. Οι Κολομβιανοί, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο δίδυμο στον κόσμο, έδειξαν χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, μετά από ένα super tie-break 30 πόντων, επικρατώντας 16-14!

Οι Καμπάλ και Φάρα μπήκαν στο κορτ με τον αέρα του φαβορί και πήραν σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 6-3. Στο δεύτερο σετ οι Τσιτσιπάς και Κούλχοφ όχι μόνο αντέδρασαν, αλλά κυριάρχησαν απόλυτα στο κορτ και με 6-0 έκαναν το 1-1, στέλνοντας το παιχνίδι στη ρώσικη ρουλέτα του super tie break. Εκεί οι Κολομβιανοί προηγήθηκαν με 9-6 και όλα έδειχναν ότι θα  πάρουν τη νίκη.

Όμως, το ελληνοολανδικό δίδυμο δεν το έβαλε κάτω. Πάλεψε, ισοφάρισε αρχικά σε 9-9 και στη συνέχεια είχε 3 match points. Ο «Στεφ» και ο συμπαίκτης του, ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που είχαν, με τους Κολομβιανούς να παίρνουν τελικά τη νίκη με 16-14.

Στα προημιτελικά του China Open, που διεξάγεται στο Πεκίνο, οι Καμπάλ και Φάρα θα αντιμετωπίσουν τους Βρετανούς Τζίμι Μάρεϊ και Νιλ Σκούπσκι, που νωρίτερα σήμερα κέρδισαν τους Γκουίντο Πέγια και Ντιέγκο Σβάρτσμαν με 2-0 σετ (6-4, 7-6 [6]).

Οσον αφορά στον Τσιτσιπά, ο Ελληνας τενίστας την Τρίτη θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στα μονά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντούσαν Λάγιοβιτς, για τον πρώτο γύρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ