Ασταμάτητος Τσιτσιπάς, νίκησε τον Χουρκάτς και προκρίθηκε στους «8»

Ασταμάτητος Τσιτσιπάς, νίκησε τον Χουρκάτς και προκρίθηκε στους «8»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκαμψε την αντίσταση του Χιούμπερτ Χουρκάτς με 2-1 σετ και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του τουρνουά Masters στη Σαγκάη, εκεί όπου θα συναντήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Πιστός στο ραντεβού του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας έκαμψε με δυσκολία την αντίσταση του Πολωνού Χιούμπερτ Χουρκάτς (2-1 σετ) και «έκλεισε» για πρώτη φορά στην καριέρα το εισιτήριο για τα προημιτελικά του  Masters της Σανγκάης, εκεί όπου θα τον περιμένει ο Σέρβος θρύλος του παγκόσμιου τένις.

Σε μια μονομαχία που διήρκεσε 2.13′, ο Τσιτσιπάς κέρδισε του 22χρονου Χουρκάτς με 7-5, 3-6, 7-6 (5) και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στο 1ο σετ, πάντως, ο Πολωνός διατηρούσε συνεχώς το προβάδισμα, με τον 21χρονο, όμως, να καταφέρνει να ισοφαρίσει σε 5-5 και εν τέλει να προηγηθεί με 5-6 κάνοντας το μοναδικό μπρέικ του σετ.

Με τον … αέρα του μπρέικ θα φτάσει στο 5-7 και θα κάνει 1-0.

Στο δεύτερο σετ, ο Πολωνός μπήκε με περισσότερη αυτοπεποίθηση, έκανε μπρέικ στο 2-0 και τελικά έφτασε στη νίκη με 6-3 για να ισοφαρίσει σε 1-1 τα σετ.

Τα πάντα κρίθηκαν στο τρίτο και τελευταίο σετ, εκεί όπου οι δυο τενίστες έδωσαν γεροί μάχη. Ο Στέφανος είχε συνεχώς το προβάδισμα, όμως ο Χουρκάτς δεν τον άφηνε να πάρει… ανάσα.

Το παιχνίδι τελικά οδηγήθηκε στο tie break, εκεί όπου ο Έλληνας τενίστας ήταν πιο ψύχραιμος, προηγήθηκε με 6-3 και παρά την τελευταία αντεπίθεση του Πολωνού (6-5) κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ