Τσιτσιπάς: Τα δύο smash που… έσκασαν τη «φούσκα»! (vids+pics)

Τσιτσιπάς: Τα δύο smash που… έσκασαν τη «φούσκα»! (vids+pics)

Με τη σημερινή νίκη επί του Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς βροντοφώναξε και πάλι ότι είναι ΕΔΩ. Δεν ξόφλησε, δεν ήταν μια φούσκα. Είναι ένας μαχητής. Επεσε, αλλά σηκώθηκε και απέδειξε περίτρανα ότι είναι ένας από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο – Η απόφαση που έσωσε την καριέρα του και ο άνθρωπος – κλειδί στην… Ανάστασή του!

«Ο μαχητής θα πέσει κάτω, μα ότι και αν γίνει θα σηκωθεί», λέει σε ένα από τα τραγούδια του ο ράπερ 12ος πίθηκος και ο παραπάνω στίχος περιγράφει τέλεια τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Ελληνας τενίστας ξεκίνησε εντυπωσιακά τη φετινή σεζόν και στο πρώτο μισό της σεζόν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Οπεν, κατέκτησε τον τίτλο στο Εστορίλ, είχε παρουσία στους τελικούς σε Ντουμπάι, Μαδρίτη και κέρδισε σπουδαία ονόματα του τένις, όπως οι Ρότζερ Φέντερερ, Ράφαελ Ναδάλ, Γκαέλ Μονφίλς και Νταβίντ Γκοφέν.

Όλα πήγαιναν τέλεια για τον «Τσιτσιφάστ» μέχρι τις αρχές Ιουνίου και συγκεκριμένα μέχρι το Ρολάν Γκαρός. Στη γαλλική πρωτεύουσα έφτασε μέχρι τη φάση των «16», όπου γνώρισε την ήττα από τον Στάνισλας Βαβρίνκα με 3-2 σετ, μετά από μία επική μάχη.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ελληνας τενίστας πήρε την κάτω βόλτα. Στο Wimbledon ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τον Τόμας Φαμπιάνο με 3-2 σετ, ενώ στα Μάστερς του Σινσινάτι και του Μόντρεαλ ηττήθηκε στη φάση των «32» από τους Χούμπερτ Χουρκάτς και Γιαν Λέναρντ Στρουφ αντίστοιχα. Στα τέλη Αυγούστου έπαιξε στο US Open και ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τον Αντρέι Ρούμπλεφ με 3-1 σετ. Ο Στέφανος Τσιτσιπά είχε χάσει τον ρυθμό του, δεχόταν έντονη κριτική από όλους και από το ζενίθ είχε φτάσει στο ναδίρ.

Κάτι δεν πήγαινε καλά και ο ίδιος το είχε καταλάβει. Η απόφαση που άλλαξε τον ρου της ιστορίας; Πάρθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου. Με ένα λιτό μήνυμα στο twitter ο Ελληνας τενίστας ανακοίνωνε σε όλους την απόφασή του να αποσυρθεί από τον κόσμο των social media. «Είμαι εκτός. Μπορεί να επιστρέψω σε έναν μήνα ή σε έναν χρόνο. Αντίο μουτσάτσος», είχε γράψει χαρακτηριστικά ο 21χρονος. «Ήταν πολύ χαοτική η κατάσταση στα social media. Γι’ αυτό πήρα την απόφαση να το κλείσω και να το βγάλω από τη ζωή μου έστω για λίγο, γιατί μου προκαλούσε στρες και πίεση θα έλεγα. Τίποτα παραπάνω», ανέφερε μετά από λίγες ημέρες, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση, η οποία όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, τον βοήθησε να επιστρέψει σε υψηλές πτήσεις και μεγάλες εμφανίσεις.

Ο «Τσιτσιφάστ» έσκυψε το κεφάλι και άρχισε να δουλεύει σκληρά. Να δουλεύει τόσο εντός όσο και εκτός κορτ. Αγωνιστικά και πνευματικά. Η εντυπωσιακή του εικόνα στο Davis Cup με τη γαλανόλευκη φανέλα συνεχίστηκε και στο Laver Cup, όπου αγωνίστηκε με τα χρώματα της Team Europe, στο πλευρό των Ράφαελ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις σε Τατόι και Γενεύη έφεραν και πάλι το χαμόγελο στο πρόσωπο του Στέφανου, του προπονητή του Απόστολου, αλλά και των υπολοίπων μελών του τιμ του Ελληνα τενίστα.

Στη συνέχεια ακολούθησε το ταξίδι στην Κίνα για να παίξει στο Ζουχάι. Η ήττα στον πρώτο γύρο από τον Αντριάν Μαναρίνο, αλλά κυρίως η απόσυρση, λόγω ίωσης, προκάλεσε και πάλι ανησυχία στους θαυμαστές του. Όχι, όμως στον ίδιο. Ηξερε ότι θα επιστρέψει πιο δυνατός και έτοιμος για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Όπως αρμόζει σε έναν μαχητή. Και φρόντισε να αποδείξει σε όλους ότι είναι ένας μεγάλος μαχητής.

Μετά το Ζουχάι ακολούθησε το Πεκίνο. Εκεί, όπου ένιωσε σαν… Ελληνας Θεός και μπόρεσε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Μεγάλες νίκες με ανατροπή απέναντι σε επικίνδυνους και άκρως ποιοτικούς τενίστες όπως οι Λάγιοβιτς και Μπασιλασβίλι, αλλά και σπουδαίες εμφανίσεις κόντρα σε εξαιρετικούς τενίστες όπως οι Ισνερ και Ζβέρεφ. Η πρόκριση στον μεγάλο τελικό το επιστέγασμα της επιστροφής στις υψηλές πτήσεις. Η ήττα στον τελικό από τον Ντομινίκ Τιμ, δεν ήταν ικανή για να αμαυρώσει την εικόνα του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο «Τσιτσιφάστ» πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι στον Αυστριακό και έδειξε ότι είναι έτοιμος για να λάμψει και πάλι.

Οι εντυπωσιακές νίκες στο Πεκίνο ήταν ο προάγγελος για την σημερινή τεράστια εμφάνιση απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, στα προημιτελικά του Σανγκάη Μάστερς. Ένα τουρνουά, το οποίο ξεκίνησε ξορκίζοντας τον κακό του δαίμονα Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ, τον οποίο κέρδισε για πρώτη φορά, και συνέχισε με μία δύσκολη και κυρίως νίκη – χαρακτήρα απέναντι στον Χούμπερτ Χουρκάτς. Στα προημιτελικά το εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς έμοιαζε απροσπέλαστο, αλλά τελικά αποδείχθηκε χαμηλό για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Νίκη με ανατροπή. Νίκη, που δείχνει ότι ο «Στέφος» είναι και πάλι εδώ. Και το πιο σημαντικό; Ο,τι έχει αποκτήσει και πάλι τον χαρακτήρα του νικητή. Δεν λυγίζει στα κρίσιμα σημεία, όπως έκανε στο Σινσινάτι, όταν ηττήθηκε στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ από τον Στρουφ. Δεν λυγίζει όταν βρίσκεται υπό πίεση, αλλά παίζει ακόμα πιο δυνατά, ακόμα πιο καλά.

Το backhand του έχει βελτιωθεί, έχει αποκτήσει και πάλι σταθερότητα, παίζει επιθετικά και σε κάθε παιχνίδι βγάζει και έναν διαφορετικό… λαγό από το καπέλο του. Το ξέρει άλλωστε και ο ίδιος ότι για να παραμείνει ψηλά, πρέπει να βελτιώνεται συνεχώς. «Είναι δύσκολο να κρατήσω αυτό το επίπεδο, γιατί αν κάνω συνέχεια το ίδιο πράγμα, οι αντίπαλοι θα ξέρουν τι δουλεύει για μένα. Γι’ αυτό προσπαθώ να βελτιώνομαι συνέχεια», ανέφερε μετά τη νίκη επί του Αλιασίμ.

Μεγάλο ρόλο στην επιστροφή του Στέφανου Τσιτσιπά στις υψηλές πτήσεις και στις μεγάλες νίκες, εκτός από το κλείσιμο των social media, έχει και η μητέρα του, Γιούλια. Μέχρι πριν από λίγο καιρό ο Ελληνας τενίστας ταξίδευε κυρίως με τον πατέρα του και προπονητή του, Απόστολος και με τον μάνατζέρ του, ενώ σε αρκετά τουρνουά ήταν στο πλευρό του και ο τεράστιος Πάτρικ Μουράτογλου. Πλέον, προστέθηκε στο τεχνικό τιμ και η μητέρα του Γιούλια, η οποία έχει ενεργό ρόλο στις προπονήσεις και προσπαθεί να είναι όλα στην εντέλεια, προκειμένου ο γιος της να ασχολείται μόνο με το τένις και να σκέφτεται μόνο πως θα γίνει καλύτερος. Την είδαμε στο Πεκίνο να φροντίζει ακόμα και για τα αυτόγραφα!

Η μητέρα του Στέφανου μοιράζει δώρα στους θαυμαστές του γιου της, αυτόγραφα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, που έχει σχέση με τον Τσιτσιπά. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του 21χρονου τενίστα, ο οποίος μιλώντας για τη μητέρα του ανέφερε: «Της λέω μερικές φορές, «μαμά χαλάρωσε, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο». Οι άνθρωποι το εκτιμούν και το αγαπούν, αλλά μερικές φορές είμαι στα αποδυτήρια και μου φέρνει μπάλες για να υπογράψω για τον κόσμο που είναι έξω. Λέω, «ας χαλαρώσουμε!». Βοηθάει πολύ και κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ωραία. Της αρέσει να δίνει και ο κόσμος τη λατρεύει. Σήμερα ερχόταν προς την προπόνησή μου και ο κόσμος φώναζε το όνομά της. Περνούσε ο Φονίνι και αναρωτιόταν γιατί όλοι φώναζαν «μαμά». Είχε πλάκα. Και είμαι πολύ χαρούμενος που είναι έτσι τα πράγματα, αυτό είναι σίγουρο. Είμαι χαρούμενος που κάνει τον κόσμο χαρούμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ελληνας τενίστας με τις εμφανίσεις του, την πρόκριση στον τελικό του Πεκίνο και την σημερινή νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς βροντοφώναξε και πάλι ότι είναι ΕΔΩ. Δεν ξόφλησε, δεν ήταν μια φούσκα, όπως τον χαρακτήρισαν πολύ. Είναι ένας από τους κορυφαίους και τον Νοέμβριο θα βρίσκεται με το σπαθί του στο ATP Finals του Λονδίνου. Ανάμεσα στους 8 καλύτερους τενίστες του πλανήτη. Το ωραιότερο θα ήταν να βρίσκεται εκεί ως τροπαιούχος του Σανγκάη Μάστερς. Για να τα καταφέρει όμως θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ντανιήλ Μεντβέντεφ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει το πρωί του Σαββάτου για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το άλλο ζευγάρι της τελικής 4άδας είναι το Σάσα Ζβέρεφ – Ματέο Μπερετίνι, με τον «Στέφο» να γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο για να κερδίσει τον Γερμανό, ενώ ο Ιταλός μπορεί να είναι φορμαρισμένος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προκαλέσει τρόπο στον συμπατριώτη μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ