ATP 1000 Σανγκάης: Τσιτσιπάς από άλλον πλανήτη, απέκλεισε τον Τζόκοβιτς

ATP 1000 Σανγκάης: Τσιτσιπάς από άλλον πλανήτη, απέκλεισε τον Τζόκοβιτς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε πολύ μεγάλη εμφάνιση και παρά το γεγονός πως βρέθηκε να χάνει με 1-0, απέκλεισε το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1 και προκρίθηκε στους «4» του ATP Masters 1000 της Σανγκάης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον τελευταίο μήνα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και παίζει τένις αντάξιο των κορυφαίων του κόσμου. Όσοι δεν πείστηκαν από την πολύ καλή πορεία του στο Πεκίνο, που έφτασε μέχρι τον τελικό όπου έχασε από τον Τιμ, τώρα δεν έχουν πλέον περιθώριο αμφιβολίας.

Ο Έλληνας τενίστας έκανε πολύ μεγάλη εμφάνιση και παρά το γεγονός πως βρέθηκε να χάνει με 1-0, απέκλεισε το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1, παίζοντας κατά διαστήματα τένις που άφηνε άναυδο το κοινό της κινεζικής πόλης αλλά και τον τρομερό αντίπαλό του.

Σε μια υπέροχη αναμέτρηση που διήρκεσε 2 ώρες και 4 λεπτά και είχε μερικά ράλι παγκόσμιας κλάσης, ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «4» του ATP Masters 1000 της Σανγκάης επικρατώντας με 2-1 σετ (6-3, 5-7, 3-6).

Το ματς ξεκίνησε με τον Νόλε απόλυτο κυρίαρχο, να κάνει το 3-0 μέσα σε 15’. Ο Τσιτσιπάς θα βγάλει αντίδραση μειώνοντας σε 4-2, έχοντας μάλιστα ευκαιρία για μπρέικ. Ο Τζόκοβιτς όμως το «έσβησε» και κατέκτησε στη συνέχεια το σετ με 6-3.

Το δεύτερο σετ ήταν ένα σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ των δύο αθλητών. Ο Στέφανος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, είχε το προβάδισμα και την πρωτοβουλία, αλλά ο εκπληκτικός Τζόκοβιτς όποτε έμοιαζε στριμωγμένος στα σχοινιά, έβγαζε από το ρεπερτόριό του μαγικά περάσματα υπό μεγάλη πίεση και απίστευτες γωνίες εκτέλεσης, παραμένοντας στη διεκδίκηση του σετ.

Το σετ έφτασε μέχρι το 5-5, με τους δύο τενίστες να κρατούν το σερβίς τους. Τότε ήταν και το σημείο της… έκρηξης του «Τσιτσιφάστ» που έκανε το 6-0 και με μπρέικ πανηγύρισε το 7-5 και την ισοφάριση στα σετ (1-1).

Στο τρίτο σετ, ο Στέφανος συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα, έχοντας τη ψυχολογία και το μομέντουμ της αναμέτρησης με το μέρος του. Πέτυχε μπρέικ σε καίριο σημείο κάνοντας το 3-1 και στη συνέχεια το 4-1.

Από εκεί και πέρα ακόμα και ο Τζόκοβιτς δεν βρήκε τρόπο να αντιδράσει. Οι τενίστες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους και κάπως έτσι ο Τσιτσιπάς κατάφερε μια ακόμα τεράστια νίκη επί του Τζόκοβιτς με 2-1, παίρνοντας το σετ με 6-3, στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, μέχρι την επόμενη.

Η προηγούμενη ήταν το 2018 στο Τορόντο του Καναδά για το Rogers Cup. Τότε όμως ο Νόλε δεν ήταν στα καλά του ευρισκόμενος στο Νο.10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σήμερα ο «Στεφ» έγραψε Ιστορία αφού για πρώτη φορά στην καριέρα του νίκησε το Νο.1 παγκόσμιας κατάταξης και μάλιστα, και προκρίθηκε επίσης για πρώτη φορά στα ημιτελικά του ATP Masters 1000 της Σανγκάης, όπου θα βρει μπροστά του πλέον  τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ που απέκλεισε τον Φάμπιο Φονίνι.

Τον Μεντβέντεφ που νωρίτερα σήμερα με τη νίκη του επί του Ιταλού, έκανε… δώρο στον Τσιτσιπά τη συμμετοχή του στο ATP Finals του Λονδίνου στα μέσα Νοεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ