Τσιτσιπάς: Ο Μίδας του ελληνικού αθλητισμού!

Τσιτσιπάς: Ο Μίδας του ελληνικού αθλητισμού!

Ο Τσιτσιπάς έκλεισε το 2019 στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας κατακτήσει τρία τρόπαια και έχοντας γεμίσει τον τραπεζικό του λογαριασμό με εκατομμύρια δολάρια!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανήκει στην ελίτ του παγκοσμίου τένις και το απέδειξε περίτρανα με την κατάκτηση των ATP Finals.

Ο 21χρονος πρωταθλητής κέρδισε τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο και πανηγύρισε τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερό τρόπο τη φετινή σεζόν. Μια χρονιά, στην οποία ο «Τσιτσιφάστ» είχε καλές και κακές στιγμές, αλλά κέρδισε πολλά χρήματα και μέσα από τις σπουδαίες νίκες που πέτυχε εδραιώθηκε με το σπαθί του στην κορυφαία 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο «Στέφος» μέσα στο 2019 κέρδισε τρία τρόπαια σε Εστορίλ, Μασσαλία και Λονδίνο, ενώ είχε εξαιρετική παρουσία στα περισσότερα τουρνουά που έλαβε μέρος. Τίτλοι, εμφανίσεις και μεγάλες νίκες απέναντι σε μεγαθήρια του παγκόσμιου τένις, που τον βοήθησαν να γιγαντώσει τη φήμη του, να γίνει ακόμα πιο αγαπητός και να κλείσει τη χρονιά στο Νο. 6!

Μέσα σε 11 μήνες ο Τσιτσιπάς έλαβε μέρος σε 27 τουρνουά και έπαιξε 79 αγώνες, έχοντας ρεκόρ 54-29. Ηταν μαζί με τον Τζόκοβιτς (54-11) ο δεύτερος τενίστας με τις περισσότερες νίκες πίσω από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος στο δεύτερο μισό της σεζόν έκανε μυθικά πράγματα, φτάνοντας σε συνεχόμενους τελικούς. Ο Ρώσος έκλεισε τη χρονιά με 59 νίκες, ενώ οι Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ πέτυχαν από 53 και 52 νίκες αντίστοιχα.

Νίκες και τίτλοι, που γέμισαν τον τραπεζικό του λογαριασμό με εκατομμύρια δολάρια! Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς από την 1/1/2019 μέχρι τις 17/11/2019 και τα ATP Finals, έγινε πλουσιότερος κατά 7.272.204 δολάρια, τα οποία ανέβασαν το συνολικό prize money που έχει κερδίσει στην καριέρα του σε 10,425,605 δολάρια! Η φετινή συγκομιδή μάλιστα τον κατατάσσει στην 6η θέση με τους τενίστες που κέρδισαν τα περισσότερα χρήματα το 2019!

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ναδάλ με 16,349,586 $, ενώ την τριάδα συμπληρώνουν οι Τζόκοβιτς και Φέντερερ με 13,277,228 $ και 8,716,975 $ αντίστοιχα. Στην 4η θέση είναι ο Ντομινίκ Τιμ με 7,836,322 $ και στην πέμπτη ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 7,833,320$. Η τενίστρια που κέρδισε τα περισσότερα χρήματα ήταν η Ασλεϊ Μπάρτι, Νο. 1 στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία έγινε πλουσιότερη κατά 11,307,587 $.

Το… βάρος του Γιάννη σε χρυσό!

Και αν τα χρήματα που κέρδισε ο Τσιτσιπάς το 2019 σας προκάλεσαν ίλιγγο, το συμβόλαιο του Γιάννη Αντεντοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς θα σας… αποτελειώσει. O περσινός MVP του NBA φέτος προβλέπεται να γίνει πλουσιότερος – τουλάχιστον – κατά 25.8 εκατ. δολάρια. Και γράφουμε τουλάχιστον, καθώς αυτό είναι το συμβόλαιο που έχει με τους Μπακς και δεν υπολογίζονται τα κέρδη του από διαφημίσεις και διάφορα άλλα.

Οσον αφορά στους ποδοσφαιριστές, ο πιο ακριβοπληρωμένος είναι ο Παπασταθόπουλος με το συμβόλαιό του με την Αρσεναλ να του αποφέρει 5 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ ο Κώστας Μανωλάς αμείβεται με 4 εκατ. ευρώ ετησίως από την Νάπολι. Από το εγχώριο πρωτάθλημα ο Κώστας Φορτούνης είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος Ελληνας ποδοσφαιριστής, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να αμείβεται σχεδόν με 1.5 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ