Κορωνοϊός: Ανακοινώνεται η ακύρωση του Wimbledon

Κορωνοϊός: Ανακοινώνεται η ακύρωση του Wimbledon

Το φημισμένο τουρνουά της Βρετανίας αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ακυρωθεί κι επίσημα.

Οι διοργανωτές του Wimbledon θα ανακοινώσουν την ακύρωση του τουρνουά αυτή την εβδομάδα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδίας αντισφαίρισης, Ντιρκ Χόρντορφ, στο Sky Sports.

Έχει ήδη γίνει γνωστό ότι το τουρνουά δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς θεατές. Το Wimbledon είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου και να ολοκληρωθεί στις 12 Ιουλίου.

«Το Γουίμπλεντον ανακοίνωσε ότι θα κάνει συμβούλιο την Τετάρτη για να πάρουν την τελική απόφαση. Συμμετέχω στα όργανα της ATP και της WTA και έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για να αποφασιστεί η αναβολή του. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’αυτό. Είναι απαραίτητο να συμβεί αυτή τη στιγμή. Είναι ουτοπικό να πιστεύουν ότι μπορούν να το διοργανώσουν με τους περιορισμούς που υπάρχουν στις μετακινήσεις. Πρόκειται για ένα διεθνές τουρνουά με εκατοντάδες χιλιάδες θεατές απ’όλο τον κόσμο. Είναι αδιανόητο να πραγματοποιηθεί» είπε ο Χόρντορφ στο Sky Sports.

Μόνο 10 φορές στο παρελθόν δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί το Wimbledon που είναι και το αρχαιότερο από τα Grand Slam (1877), κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων, 1914-18 και 1940-45.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ