«Το τένις είναι επικίνδυνο, ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσα από τις μπάλες!»

«Το τένις είναι επικίνδυνο, ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσα από τις μπάλες!»

Η USTA ζήτησε από τους Αμερικανούς να σταματήσουν τις προπονήσεις τένις, καθώς είναι πιθανό ο ιός να μεταδίδεται μέσα από τις επαφές με τις μπάλες!

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η ομοσπονδία τένις της Αμερικής, με την USTA να εκδίδει ανακοίνωση και να τονίζει ότι είναι πολύ επικίνδυνο αυτή την περίοδο να γίνονται προπονήσεις.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι πιθανό ο κορωνοϊός να μεταδίδεται «μέσα από επαφές με τις μπάλες, χειρολαβές, πάγκους, ακόμα και την επιφάνεια ενός γηπέδου», γι αυτό θα πρέπει οι τενίστες να προπονούνται στα σπίτια τους.

«Ακολουθώντας τη συμβουλή που έδωσε η ομάδα της USTA που εργάζεται γύρω από τα θέματα του ιού, η USTA πιστεύει πως το καλύτερο για την κοινότητά μας θα είναι αν σταματήσουμε συλλογικά να παίζουμε το άθλημα που αγαπάμε.

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες επιστημονικές μελέτες που να έχουν γίνει με αναφορές στο τένις, οι ειδικοί γιατροί πιστεύουν πως ο ιός είναι πιθανό να μεταδοθεί μέσα από επαφές με τις μπάλες, χειρολαβές, πάγκους, ακόμα και την επιφάνεια ενός γηπέδου.

Πρέπει να σκεφτείτε πως οι αποφάσεις μας δεν επηρεάζουν μόνο εμάς, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία. Ενθαρρύνουμε τους πάντες να παραμείνουν δραστήριοι και υγιείς, μέσα από άσκηση στο σπίτι και δημιουργικές παραλλαγές του ‘home tennis», καταλήγει η ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ