Ο κορωνοϊός απειλεί και το τουρνουά του Μόντρεαλ

Ο κορωνοϊός απειλεί και το τουρνουά του Μόντρεαλ

Η διοργάνωση του τουρνουά της WTA στο Μόντρεαλ, που προγραμματίζεται από τις 10 έως τις 16 Αυγούστου, απειλείται μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Κεμπέκ να αναστείλει όλα τα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα μέχρι τις 31 Αυγούστου, λόγω της πανδημίας.

Η Καναδική Ομοσπονδία Τένις (Tennis Canada) «αξιολογεί επί του παρόντος τις συνέπειες αυτής της ανακοίνωσης συζητώντας τις διάφορες επιλογές με την WTA, σχετικά με την αναβολή του (διαγωνισμού)», ανέφερε σε δήλωσή της.

Η ATP και η WTA ανέστειλαν τα σιρκουί τένις Ανδρών και Γυναικών μέχρι τις 13 Ιουλίου, λόγω της πανδημίας. Το φημισμένο τουρνουά Wimbledon ακυρώθηκε, για πρώτη φορά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το Roland-Garros αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

«Κατανοούμε την απόφαση της κυβέρνησης του Κεμπέκ, που πρέπει να λάβει υπόψη την υγεία και την ασφάλεια του λαού του Κεμπέκ», δήλωσε ο διευθυντής του Rogers Cup στο Μόντρεαλ, Εζέν Λαπιέρ.

«Η προτεραιότητά μας στη διαχείριση αυτής της κρίσης ήταν πάντα η διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας των παικτών μας, των οπαδών, των εθελοντών, των εταίρων και των εργαζομένων μας και συνεπώς οι αποφάσεις μας θα την λάβουν υπόψη» πρόσθεσε, ελπίζοντας να μπορέσει να προβεί σε ανακοίνωση σήμερα για τη διοργάνωση του 2020.

Το Masters 1000 του Καναδά, που θα διεξαχθεί στο Τορόντο στις ίδιες ημερομηνίες, δεν επηρεάζεται από την απόφαση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ