Το US Open γίνεται… Indian Wells

Το US Open γίνεται… Indian Wells

Οπως αναφέρει η Marca, είναι πολύ πιθανό το US Open να μετακομίσει από την Νέα Υόρκη, που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό, στην Καλιφόρνια και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Indian Wells.

Ο κορωνοϊός έβαλε στον «πάγο» όλες τις αθλητικές διοργανώσεις. Ενα από τα αθλήματα που δέχθηκε μεγάλο πλήγμα είναι το τένις. Από τον περασμένο Μάρτιο δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία διοργάνωση και δεν πρόκειται να δουμε ξανά επαγγελματικού αγώνες τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουλίου, που θα διαρκέσει το lockdown.

Οι ATP και WTA έχουν ανακοινώσει ακύρωση όλων των διοργανώσεων μέχρι 13/7, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, αλλά και οι αθλητές, είναι εξαιρετικά απίθανο να δούμε να διεξάγονται τουρνουά πριν τον Σεπτέμβρη. Ενα από τα τουρνουά που είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στο τέλος του φετινού καλοκαιριού είναι το US Open, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες πρέπει να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου.

Κανείς, ωστόσο, δεν γνωρίζει εάν θα πραγματοποιηθεί στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, αλλά και πού θα διεξαχθεί, αφού τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί ένα σενάριο, το οποίο θέλει το τουρνουά να μεταφέρεται από τη Νέα Υόρκη στην Καλιφόρνια και τις εγκαταστάσεις που πραγματοποιείται το Indian Wells. Οπως αναφέρει η Marca σε σημερινό της δημοσίευμα, η ομοσπονδία τένις των ΗΠΑ σκέφτεται να μεταφέρει την έδρα του τουρνουά, καθώς η Νέα Υόρκη είναι η είναι η πόλη που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, σε ολόκληρη τη χώρα.

Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα ότι μέρος των εγκαταστάσεων του US Open έχουν μετατραπεί σε νοσοκομείο, για να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες του συστήματος υγείας της Νέας Υόρκης, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο έχει μετατραπεί προσωρινά σε αποθήκη τροφίμων και κουζίνα.

Το Indian Wells Tennis Garden έχει τη δυνατότητα για να καλύψει τις ανάγκες των αθλητών, αλλά και των θεατών, καθώς το κεντρικό court μπορεί να φιλοξενήσει 16.100 φιλάθλους, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο έχει χωρητικότητα 8.000 θέσεων. Συνολικά, διαθέτει 11 γήπεδα για αγώνες και 6 γήπεδα προπονήσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ