Υγειονομική βόμβα το Adria Tour: Δύο τενίστες θετικοί στον Covid-19, σε καραντίνα άλλοι 3! (pics)

Υγειονομική βόμβα το Adria Tour: Δύο τενίστες θετικοί στον Covid-19, σε καραντίνα άλλοι 3! (pics)

Χαμός στην Κροατία, με τους Ντιμιτρόφ και Τσόριτς να βγαίνουν θετικοί στον κορωνοϊό – Σε καραντίνα οι Ζβέρεφ, Τσίλιτς και Ρούμπλεφ!

Σε υγειονομική βόμβα εξελίχθηκε το τουρνουά επίδειξης που διοργάνωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Ζαντάρ της Κροατίας, αφού όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα, μετά τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ο Κροάτης τενίστας, Μπόρνα Τσόριτς, όπως επίσης και δύο προπονητές.

Πρόκειται για τον προπονητή του Βούλγαρου, Κριστιάν Γκροθ, αλλά και για το μέλος του τεχνικού τιμ του Νόβακ Τζόκοβιτς, Μάρκο Πανίτσι. Τα κρούσματα κορωνοϊού είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί το τουρνουά και να μην πραγματοποιηθεί ποτέ ο τελικός ανάμεσα στον Τζόκοβιτς και τον Ρούμπλεφ.

«Γεια σε όλους, ήθελα να σας ενημερώσω πως βγήκα θετικός στον Covid-19. Θέλω να σιγουρευτώ πως όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί μου τις τελευταίες ημέρες θα κάνουν το τεστ! Λυπάμαι πολύ για τη ζημιά που προκάλεσα. Νιώθω καλά και δεν έχω συμπτώματα. Σας παρακαλώ να μείνετε ασφαλείς και υγιείς», ήταν η ανακοίνωση του Κροάτη τενίστα.

Ο Σέρβος τενίστας, που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το Adria Tour, από χθες το βράδυ που έγινε γνωστό ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, δέχεται έντονη κριτική για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας. Κανείς από τους αθλητές δεν τηρούσε τις αποστάσεις, όπως επίσης κανείς δεν φορούσε μάσκες προστασίας, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Το θετικό δείγμα του Βούλγαρου έφερε τα πάνω – κάτω και όπως φαίνεται εκτός από τον τελικό του Ζαντάρ, θα βάλει τέλος και στα όνειρα του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος ήθελε να διευρύνει το Adria Tour και να πραγματοποιήσει διάφορα τουρνουά σε αρκετές πόλεις των Βαλκανίων.

Οσοι ήρθαν σε επαφή με τον Βούλγαρο χθες το βράδυ έκαναν τεστ για τον κορωνοϊό σε κλινική του Ζαντάρ, ενώ οι τενίστες Μάριν Τσίλιτς, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ, που αγωνίστηκαν στο τουρνουά που έγινε στην Κροατία παρότι βρέθηκαν αρνητικοί στον Covid-19 θα μπουν σε καραντίνα.

«Και οι τρεις τους θα παραμείνουν σε καραντίνα στη Ζαντάρ και θα ακολουθήσουν όλες τις περαιτέρω οδηγίες και συστάσεις των ειδικών. Θα κάνουν το τεστ ξανά σε 5 ημέρες και αν είναι αρνητικοί, θα μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Όλοι οι άλλοι, συμπεριλαμβανομένων των μελών της ομάδας του Νόβακ και των παικτών, όπως οι Ζβέρεφ και Τσίλιτς, είναι αρνητικοί και μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, αλλά με μια περίοδο εθελοντικής καραντίνας», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ανάμεσα σε όσους έκαναν τεστ για κορωνοϊό ήταν ο και ο μικρός αδερφός του Νόβακ και διευθυντής του Adria Tour, Τζόρτζε Τζόκοβιτς, ενώ ο Νόβακ αποχώρησε μετά την ακύρωση του τελικού για την Σερβία και θα κάνει το τεστ στο Βελιγράδι. Τα αποτέλεσμα αναμένεται να βγουν τις επόμενες ώρες, ενώ λανθασμένα βγήκε προς τα έξω το μεσημέρι της Δευτέρας ότι ο Σέρβος αρνήθηκε να κάνει το τεστ.

Ο Νόβακ σαν διοργανωτής ήρθε σε επαφή με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, όπως επίσης και με όλους τους τενίστες που έλαβαν μέρος στο τουρνουά. Οι δύο τους μάλιστα είχαν βγάλει και σχετικές φωτογραφίες μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης που έγινε στο Βελιγράδι, ενώ κατά τη διάρκεια του τουρνουά ο Νόβακ Τζόκοβιτς αγκάλιασε, χαιρέτισε και έκανε αρκετές πλάκες στα παιδάκια που ήταν ball boys.

Οσοι βρέθηκαν στο τουρνουά του Ζαντάρ, από αθλητές μέχρι θεατές, βρίσκονται πλέον στη λίστα με τις επαφές που θα ιχνηλατήσουν οι αρχές στην Κροατία, στο πλαίσιο της μείωσης της διασποράς του κορωνοϊού. Το τουρνουά εξελίχθηκε σε υγειονομική βόμβα, με τις Αρχές να ζητούν από όσους βρέθηκαν στο γήπεδο αυτές τις ημέρες να παραμείνουν στα σπίτια τους για τις επόμενες ημέρες.

«Μόλις έμαθα πως η ομάδα μου και εγώ είμαστε αρνητικοί στον COVID-19. Ειλικρινά απολογούμαι σε όσους έθεσα σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια αυτού του τουρνουά. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές για εθελοντική καραντίνα, σαν προληπτικό μέτρο. Η ομάδα μου και εγώ θα κάνουμε το τεστ και τις επόμενες μέρες. Εύχομαι σε όλους όσοι ήταν θετικοί να έχουν γρήγορη ανάρρωση», έγραψε ο Ζβέρεφ.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexander Zverev (@alexzverev123) on

Από την πλευρά του ο Τσίλιτς ανέφερε: «Θα μπω σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε για να μην εξαπλωθεί ο ιός. Θα σας ενημερώσω αν αλλάξει κάτι στην υγεία μου».  Ο Ρούμπλεφ, που θα αντιμετώπιζε στον τελικό τον Τζόκοβιτς, τόνισε: «Είμαι καλά και υγιής. Το τεστ μου στον COVID-19 ήταν αρνητικό. Ελπίζω σύντομα οι ζωές όλων να επιστρέψουν στο φυσιολογικό».

Οσον αφορά στην ATP, η αντίδρασή της ήταν άμεση και με ανακοίνωση που εξέδωσε προσπάθησε να καθησυχάσει αθλητές και φιλάθλους, τονίζοντας ότι στις δικές της διοργανώσεις θα τηρηθούν μέχρι… κεραίας όλα τα προβλεπόμενα.

«H ATP εύχεται μια γρήγορη ανάρρωση σε όλους τους παίκτες της ΑΤΡ και στα μέλη των ομάδων τους που είναι θετικοί στον COVID-19, μετά τη συμμετοχή τους στο τουρνουά επίδειξης Adria Tour. Η ATP συνεχίζει να παροτρύνει την αυστηρή τήρηση της υπεύθυνης κοινωνικής αποστασιοποίησης και των οδηγιών για την υγεία και την ασφάλεια ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Κατά τον προγραμματισμό για την επανέναρξη του ATP Tour από τις 14 Αυγούστου, η ATP και οι διοργανώσεις έχουν μελετήσει εξαντλητικά για να περιορίσουν τους κινδύνους και μέσα από μια σειρά από μέτρα και πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν στα τουρνουά.

Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα σύμφωνα με τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις, ώστε να δίνουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια και να αξιολογούμε την κάθε απόφαση», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ATP.

Πλέον, απομένει να φανεί τι θα συμβεί με το Adria Tour, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα διακοπεί και δεν θα πραγματοποιηθεί σε άλλη πόλη των Βαλκανίων, παρότι ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Μαυροβούνιο, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ