Εθνική γυναικών: Ξεκίνησε το ταξίδι για το Ευρωβόλεϊ

Εθνική γυναικών: Ξεκίνησε το ταξίδι για το Ευρωβόλεϊ

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναχώρησε για τη Βουλγαρία.

Αυτή τη φορά το πρωινό ξύπνημα ήταν διαφορετικό για τα κορίτσια της Εθνικής γυναικών και το προπονητικό τιμ, καθώς μετά από ένα περίπου μήνα αποχαιρέτισαν τη Μαγνησία και ξεκίνησαν το ταξίδι για τη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Φυσικά το πρόγραμμα περιελάμβανε μια τελευταία προπόνηση στο γυμναστήριο και λίγο μετά τις 11:00 η αποστολή ξεκίνησε για τη Φιλιππούπολη όπου αναμένεται να φτάσει αργά το απόγευμα (με μια ενδιάμεση στάση στη Θεσσαλονίκη).

Κι αυτός που απολάμβανε περισσότερο από κάθε άλλον το ταξίδι ήταν ο Γκιγιέρμο Ναράνχο ο οποίος παραδέχθηκε: «προτιμώ τα οδικά ταξίδια από αυτά με το αεροπλάνο».
Το 2019 στην πτήση για Άγκυρα δεν είχε αφήσει στιγμή το κινητό του αλλά σήμερα ήταν πολύ πιο ήρεμος και χαλαρός. Κι όταν τον ρωτήσαμε για το αν είχε κάποιες δυσκολίες στις τελικές του επιλογές χαμογέλασε και απάντησε:
«Όχι δεν θα το έλεγα… Δοκιμάσαμε πράγματα από την αρχή της προετοιμασίας, με την είσοδο της Μάρθας (Ανθούλη) στο βασικό σχήμα που έφερε κι άλλες αλλαγές, είδαμε ότι λειτουργεί κι έτσι συνεχίσαμε να το δουλεύουμε. Κι αυτό που φαίνεται είναι πως όταν μπορούμε να κρατήσουμε σταθερή την υποδοχή μας τότε είμαστε μια πολύ καλή ομάδα».
Κι ο Ισπανός είχε να πει καλά λόγια για όλο το γκρουπ… «Τα υπόλοιπα κορίτσια είχαν παίξει στο τελευταίο ματς των προκριματικών και διέλυσαν πραγματικά την Αυστρία ενώ και στα φιλικά που δώσαμε με Αζερμπαϊτζάν, Σλοβακία, Ουκρανία πραγματικά έδειξαν πολύ καλή εικόνα. Θεωρώ λοιπόν ότι έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ παρόλο που είναι αλλαγμένο σε μεγάλο βαθμό συγκριτικά με την προηγούμενη συμμετοχή μας».
Με αλλαγμένη σύνθεση κατά 50% συγκριτικά με την προηγούμενη συμμετοχή της το 2019, αλλά την ίδια αισιοδοξία και «τρέλα» τα κορίτσια της Εθνικής έχουν μεγάλη ανυπομονησία και λαχτάρα για τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία μας σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
«Δεν είναι απλά ίδια, αλλά θα μπορούσα να πω είναι ακόμη μεγαλύτερη η ανυπομονησία που έχουμε γι’ αυτό το Ευρωπαϊκό. Ξέρουμε ότι συμμετέχουμε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο αλλά κι εμείς πάμε με διαφορετικό αέρα. Έχουμε την εμπειρία πλέον από το προηγούμενο τουρνουά, η ομάδα παίζει καλύτερα και είμαστε αισιόδοξες ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα», είπε η… παλιοσειρά των λίμπερο Μαριαλένα Αρτακιανού και εξήγησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια γιατί υπάρχει αυτό το κλίμα στην ομάδα.
«Γιατί πιστεύουμε πραγματικά ότι μπορούμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Νιώθω ότι η ομάδα αυτή μεγαλώσει αγωνιστικά, έχει μεγαλύτερη εμπειρία και μπορεί να τα καταφέρει».
Το… νέο αίμα στη θέση των λίμπερο είναι η Πέννυ Ρόγκα στα μάτια της οποίας πολύ εύκολα μπορούσες να αντιληφθείς το πόσο απολαμβάνει την κάθε στιγμή…
«Παρόλο που δεν είμαι και μικρή ηλικιακά (γέλια), συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν ακόμη κι άλλες προκλήσεις τις οποίες δεν έχω ζήσει στη βολεϊκή μου καριέρα. Σίγουρα λοιπόν μια από αυτές είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έχω μιλήσει με τα κορίτσια που ήταν στην προηγούμενη διοργάνωση κι η ατάκα που μου έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό ήταν ότι πηγαίνοντας στο Ευρωπαϊκό θα αγαπήσω ξανά το βόλεϊ. Κι ειλικρινά ανυπομονώ να το ζήσω από κοντά όλο αυτό…».
Πέρα όμως από το όνειρο της πρώτης συμμετοχής κι ίδια εξέφρασε την πίστη της στις δυνατότητες της ομάδας.
«Είμαστε μια πλήρης ομάδα και προσωπικά θεωρώ ότι είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από την προηγούμενη φορά. Είμαι πραγματικά περήφανη για όλα τα κορίτσια, όχι μόνο για τις 14 που επέλεξε ο κόουτς να ταξιδέψουμε στη Βουλγαρία, αλλά και για όσες αθλήτριες συμμετείχαν στα διάφορα στάδια της προετοιμασίας γιατί η κάθε μία έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και βοήθησε την ομάδα. Πιστεύω κι εγώ ότι μπορούμε να πετύχουμε το βήμα παραπάνω. Είμαστε σε έναν πολύ απαιτητικό και δύσκολο όμιλο,. αλλά θα δείτε ότι κι εμείς μπορούμε να παίξουμε πολύ όμορφο βόλεϊ».

 

Αναλυτικά οι 14 αθλήτριες που επέλεξε ο Ισπανός ομοσπονδιακός τεχνικός:

Πασαδόροι:
 Στέλλα Χριστοδούλου, Όλγα Βεργίδου
Διαγώνια: Μάρθα Ανθούλη
Ακραίες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Όλγα Στράντζαλη, Εύα Χαντάβα, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Σοφία Κοσμά
Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Τζίνα Λαμπρούση, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Ιωάννα Πολυνοπούλου
Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού, Πένυ Ρόγκα.
Υπενθυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον B’ όμιλο (Φιλιππούπολη, Βουλγαρία) και το πρόγραμμα των αγώνων (που θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ-3) έχει ως εξής:
Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021
20.30 (ΕΡΤ-3): Βουλγαρία – Ελλάδα
Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021
17.30: Ισπανία – Τσεχία
20.30: Γερμανία – Πολωνία
Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021
17.30: Τσεχία – Γερμανία
20.30 (ΕΡΤ-3): Ελλάδα – Πολωνία
Σάββατο 21 Αυγούστου 2021
17.30: Τσεχία – Πολωνία
20.30: Βουλγαρία – Ισπανία
Κυριακή 22 Αυγούστου 2021
16.00 (ΕΡΤ-3): Ελλάδα – Ισπανία
19.00: Γερμανία – Βουλγαρία
Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021
17.30 (ΕΡΤ-3): Ελλάδα – Τσεχία
20.30: Πολωνία – Ισπανία
Τρίτη 24 Αυγούστου 2021
17.30 (ΕΡΤ-3): Γερμανία – Ελλάδα
20.30: Βουλγαρία – Τσεχία
Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021
17.30: Ισπανία – Γερμανία
20.30: Βουλγαρία – Πολωνία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ