Volley League : Στον «αέρα» το πρωτάθλημα

Volley League : Στον «αέρα» το πρωτάθλημα

Οι πιθανές ενστάσεις του Παμβοχαϊκού και της Νίκης Αιγινίου θέτουν εν αμφιβόλω τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Volley League λίγο πριν ξεκινήσουν τα play off και τα play out.

Ο Παμβοχαϊκός και η Νίκη Αιγινίου θα καταθέσουν ένσταση για την αντικανονική συμμετοχή του Νίκου Παπαγγελόπουλου στον αγώνα της Κηφισιάς με τον Ηρακλή, κάτι που αν συμβεί θα βάλει στον «πάγο» το πρωτάθλημα της Volley League.

Το παράδοξο είναι πως το εν λόγω ματς είχε γίνει πριν περίπου ένα μήνα, για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όμως μια σειρά γεγονότων οδήγησε στην καθυστερημένη ένσταση -και μάλιστα μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας.

Ο Νίκος Παπαγγελόπουλος είχε αποβληθεί για όλο το ματς στο τέταρτο σετ του παιχνιδιού της Κηφισιάς με τη Νίκη Αιγινίου (17/2), κάτι που επιφέρει τιμωρία μιας αγωνιστικής βάσει κανονισμών. Συμμετείχε, όμως, κανονικά στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ηρακλή.

Σύμφωνα με τον σύλλογο των Β. προαστίων, δεν είχε ενημερωθεί επίσημα για την τιμωρία του παίκτη -παρότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη βάσει του πειθαρχικού κώδικα- ενώ και ο αρμόδιος αθλητικός δικαστής καθυστέρησε πάρα πολύ να πάρει αποφάσεις για την υπόθεση. Μάλιστα, τον τιμώρησε -όταν αυτό έγινε- μόνο με πρόστιμο.

Το θέμα βγήκε ξανά στην επιφάνεια όταν δημοσιοποιήθηκε η κλήση σε απολογία του παίκτη από τον αθλητικό δικαστή, δηλαδή στις 19/3 -ένα μήνα περίπου μετά το εν λόγω παιχνίδι.

Οι δύο ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον στην υπόθεση υποστηρίζουν πως ανεξάρτητα από την –καθυστερημένη- κλήση σε απολογία, ο Παπαγγελόπουλος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο ματς με τον Ηρακλή, εφόσον στο προηγούμενο παιχνίδι είχε αποβληθεί με κόκκινη κάρτα.

Στην περίπτωση που κινηθούν όντως οι διαδικασίες, πιθανότατα θα «παγώσουν» τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ που ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα, εκτός και αν η ΕΣΑΠ δεν περιμένει την τελεσίδικη απόφαση. Όπως και να έχει, το πρωτάθλημα πρέπει να τελειώσει μέχρι τις 15/5, αφού μετά αρχίζουν οι υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που Παμβοχαϊκός και Νίκη Αιγινίου δικαιωθούν, η Κηφισιά μπορεί να φάει γερή «καμπάνα», με αποτέλεσμα ο σύλλογος της Βόχας να σκαρφαλώνει στην έβδομη θέση και να γλιτώνει τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στις διασταυρώσεις των πλέι οφ και αυτός του Αιγινίου να γλιτώνει το μπλέξιμο των πλέι άουτ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ