Final Four Κυπέλλου: Μια κούπα για… τρεις

Final Four Κυπέλλου: Μια κούπα για… τρεις

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου και Πήγασος Πολίχνης μάχονται στο Final Four του Κυπέλλου με στόχο την κατάκτηση του τροπαίου

Το Final Four στο Κύπελλο Ελλάδος επιστρέφει μετά από απουσία δυο ετών λόγω κορωνοϊού στη Γλυφάδα. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου και Πήγασος Πολίχνης βρίσκονται στην τελική φάση της διοργάνωσης και στοχεύουν στην κατάκτηση του τίτλου.

Οι ημιτελικοί διεξάγονται σήμερα, με τον Πήγασο Πολίχνης, τον «πρωτάρη» στην τετράδα να κοντράρεται με τον Φοίνικα Σύρου, ενώ στο άλλο ζευγάρι ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της ημέρας. Οι νικητές θα βρεθούν στον τελικό της Παρασκευής για να διεκδικήσουν την κούπα.

Η τετράδα του Final Four ωστόσο έχει τα πάντα. Την πιο βαριά φανέλα στο ελληνικό βόλεϊ, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ που αποτελεί σταθερά μια από τις κορυφαίες και ιστορικότερες ομάδες, τον Φοίνικα Σύρου που την τελευταία δεκαετία περίπου είναι στην ελίτ, αλλά και τον Πήγασο που είναι το απόλυτο αουτσάιντερ.

Ο πολυνίκης Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχει πανηγυρίσει τη συγκεκριμένη κούπα 16 φορές και θέλει και φέτος να πανηγυρίσει. Ο ημιτελικός με τον ΠΑΟΚ θα είναι ένα ματς πολύ υψηλών απαιτήσεων, όμως οι ερυθρόλευκοι έχουν συνηθίσει κάτω από πίεση.

Δεν είναι τυχαίο, ότι παρά το μέτριο ξεκίνημα, αλλά και την πρόσφατη ήττα από τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα είναι σε απόσταση βολής και παλεύει για το πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες του Αλμπέρτο Τζουλιάνι θέλουν πολύ το Κύπελλο, το είπε εξάλλου και ο ίδιος ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός θα στηριχτεί πολύ στο παιχνίδι του στον Τέπαν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως θεωρείται φαβορί για να το κατακτήσει.

Ο ΠΑΟΚ που ψάχνει το δεύτερο σερί τρόπαιο

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά στη σεζόν, αλλά είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην τέταρτη θέση μεν, παρόλα αυτά να είναι μόλις στο -4 απο την κορυφή.

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν να κατακτήσουν ένα τρόπαιο φέτος και το Κύπελλο είναι μια καλή ευκαιρία. Εξάλλου είναι η ομάδα που πανηγύρισε το τρόπαιο την περασμένη σεζόν και για αυτό τον λόγο στον ΠΑΟΚ θέλουν να επαναλάβουν το περσινό τους επίτευγμα.

Οι ασπρόμαυροι μπορεί να μην είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση τον τελευταίο καιρό, αλλά σε ένα Final Four δεν μετράει τόσο πολύ αυτό. Για αυτό και ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να κατακτήσει το Κύπελλο.

Ο Φοίνικας που θέλει το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία του

Ο Φοίνικας Σύρου είναι εδώ και δέκα χρόνια μια από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες και σίγουρα μια από τις πιο σταθερές. Οι νησιώτες που αγωνίζονται στη Σύρο έχουν καταφέρει να προκαλέσουν πολύ μεγάλο ντόρο με τον τρόπο που λειτουργούν.

Μπορεί να μην έχουν μεγάλη ιστορία, όμως θέλουν όσο τίποτα την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου τους. Ο Φοίνικας τη φετινή σεζόν διαθέτει ένα εξαιρετικό ρόστερ, έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες και όπως είναι λογικό κυνηγάει τα πάντα.

Και ο Φοίνικας όπως και ο ΠΑΟΚ είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, όμως το τελευταίο τρίμηνο προελαύνει και έχει καταφέρει να βάλει φωτιά στο πρωτάθλημα, αφού είναι στο -2 από τον Παναθηναϊκό, μετά την καθαρή του νίκη με 3-0 σετ. Και το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Φοίνικας είχε αποκλείσει και πάλι τους πράσινους στο Κύπελλο προκειμένου να βρεθούν εκείνοι στο Final Four.

Η ευχάριστη έκπληξη του Κυπέλλου

Μπορεί τους τρεις από τους τέσσερις μονομάχους να τους ξέρουν όλοι, όμως τον Πήγασο Πολίχνης λίγοι είναι αυτοί που τον γνωρίζουν.

Ο Πήγασος είναι η μετεξέλιξη του Επίκουρου Πολίχνης και αφού εξασφάλισε την παρθενική του παρουσία στο πρωτάθλημα της Volley League πέρυσι, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Pre League, έκανε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία.

Ο Πήγασος είναι μια ομάδα που δεν είναι στο επίπεδο των άλλων τριών, όμως ειναι υπολογίσιμη και κυρίως ψάχνει το μεγαλύτερο «μπαμ» στην ιστορία του θεσμού των εκπλήξεων.

Κηφισιά και ΟΦΗ γνώρισαν από πρώτο χέρι τι θα πει Πήγασος, την ώρα που θέλει να αφήσει και τον Φοίνικα εκτός και να βρεθεί στον τελικό κόντρα σε ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός και οι υπόλοιποι Κυπελλούχοι Ελλάδας

Ο Ολυμπιακός είναι το «αφεντικό» της διοργάνωσης και μετρά 16 τίτλους, με τον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή να ακολουθούν με έξι. Τρεις έχει ο ΠΑΟΚ, ενώ έναν η ΑΕ Νίκαια.

Από εκεί και πέρα και ο Δημόκριτος Θεσσαλονίκης έχει ένα τρόπαιο το 1987, σε μια σεζόν που δεν συμμετείχαν ομάδες της Α’ κατηγορίας.

Όσον αφορά τις κούπες σε ατομικό επίπεδο είναι οι Ντράγκοβιτς και Χριστοφιδέλης, ενώ ο σπουδαίος Αλέκος Λεωνής μετρά τις περισσότερες ως προπονητής, πέντε με τον Ηρακλή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 31 Μαρτίου
Α’ Ημιτελικός: «Μάκης Λιούγκας» ΔΑΚ Γλυφάδας 15.15 ΕΡΤ-3 (bwinΣΠΟΡ 94,6 – sport-fm.gr): Πήγασος Πολίχνης – ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ
Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Μουλά Λ.

Β’ Ημιτελικός: «Μάκης Λιούγκας» ΔΑΚ Γλυφάδας 19.15 ΕΡΤ-3 (bwinΣΠΟΡ 94,6 – sport-fm.gr): ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ΣΦΠ
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας

Παρασκευή 1 Απριλίου
Τελικός: «Μάκης Λιούγκας» ΔΑΚ Γλυφάδας 19.15 ΕΡΤ-3 (bwinΣΠΟΡ 94,6): Νικητής Α’ Ημιτελικού – Νικητής Β’ Ημιτελικού

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ