Χίπε : «Υπόσχομαι ότι θα δώσουμε και την καρδιά μας για το Ευρωπαϊκό»

Χίπε : «Υπόσχομαι ότι θα δώσουμε και την καρδιά μας για το Ευρωπαϊκό»

Η Σάσκια Χίπε σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στον τελικό του Challenge Cup ανάμεσα στον Ολυμπιακό με την Μπούρσασπορ, τονίζοντας ότι όλες οι παίκτριες θα δώσουν και την καρδιά τους για να φέρουν το τρόπαιο στον Περιαιά.

Η Σάσκια Χίπε μαζί με τον Ολυμπιακό κινούνται σε ρυθμούς τελικού Challenge Cup. Η Γερμανίδα διαγώνιος των Πειραιωτών σε συνέντευξή της στην «Ώρα των πρωταθλητών» στα κανάλια Novasports επεσήμανε ότι εκείνη και οι συμπαίκτριές της θα δώσουν τα πάντα για να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Ακόμη, η 27χρονη βολεϊμπολίστρια έκανε μια σύγκριση στη δυναμική του ελληνικού πρωταθλήματος με την Ευρώπη, μίλησε για τα ελληνικά που έχει μάθει, ενώ έκανε ειδική αναφορά σε έναν παίκτη του μπασκετικού Ολυμπιακού τον οποίο θαυμάζει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον ευρωπαϊκό τελικό με την Μπούρσα: «Δεν ξέρω αν αυτή η ομάδα είναι καλύτερη ή χειρότερη από πέρυσι, αλλά είναι ένας τελικός κι όλα είναι πιθανά. Δεν έχω πει τίποτε έως τώρα στα κορίτσια και δεν θα πω μέχρι το επόμενο παιχνίδι γιατί  έχουμε συνηθίσει να κάνουμε τα ίδια πράγματα και δεν χρειάζεται ν’ αλλάξουμε ένα  σύστημα που νικά. Δεν ξέρω τι να αλλάξω, δεν  χρειάζεται κάτι ν’ αλλάξει. Να είμαστε συγκεντρωμένες, να παίξουμε το καλύτερο μας  βόλεϊ κι αν παίξουμε το καλύτερο μας τότε έχουμε πιθανότητες».

Η υπόσχεση στους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Υπόσχομαι ότι θα δώσουμε την καρδιά μας, θα προσπαθήσουμε το καλύτερο κι ελπίζω οι οπαδοί μας να έρθουν όπως στο  προηγούμενο παιχνίδι και περισσότεροι, γιατί δημιουργούν καταπληκτική  ατμόσφαιρα και είναι πολύ δύσκολο για κάθε αντίπαλο να παίξει εναντίον μας με αυτό  το κοινό. Όταν βλέπεις την εξέδρα γεμίζεις  αδρεναλίνη, βγαίνει το θηρίο από μέσα σου και απλά θέλεις να τα δώσεις όλα και απλά  θέλεις να παίξεις. Αν με γνωρίσει κάποιος στον δρόμο  αμέσως μου λέει φέρτε μας το ευρωπαϊκό, πάμε. Είναι πολύ ωραίο, σου δίνει κίνητρο, σου δίνει ακόμη μεγαλύτερη ενέργεια. Έχω την αίσθηση ότι οι οπαδοί μας είναι πολύ  καλοί, διαβάζω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι γράφουν πως ότι κι αν γίνει είναι  περήφανοι για μας, έτσι έχω την αίσθηση ότι είναι πίσω μας και μας κάνουν δυνατότερες.»

Για την δυναμική του ελληνικού πρωταθλήματος σε σχέση με την Ευρώπη: «Λένε συχνά φέτος ότι αν είχαμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό στο ελληνικό πρωτάθλημα ίσως να είχαμε ακόμη καλύτερο πρόσωπο στην Ευρώπη. Είναι μια ερώτηση που άκουσα πολύ φέτος. Δεν είμαι σίγουρη όμως γιατί πιστεύω και πέρυσι και φέτος, όταν πας να παίξεις ένα ευρωπαϊκό  παιχνίδι είναι κάτι διαφορετικό. Η προπόνηση μας παραμένει καλή γιατί προπονούμαστε κόντρα στην δεύτερη εξάδα μας και δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά. Δεν θα ήταν κακό  αλλά δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό. Η χρονιά θα ήταν επιτυχημένη γιατί είμαστε ήδη στον τελικό. Αν χάναμε αρχές της χρονιάς το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι θα μπορούσες  ίσως να πεις «άσχημα», αλλά ήδη μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένες και απλά να  κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας.»

Για την Ελλάδα: «Μαθαίνω Ελληνικά γιατί μου αρέσουν, εκτιμώ πολύ τον κόσμο εδώ, αγαπώ να είμαι εδώ κι είναι ένα είδος σεβασμού να προσπαθείς να μάθεις την γλώσσα,  να επικοινωνείς και φυσικά γιατί θέλω να καταλαβαίνω όλα τα τραγούδια στα  μπουζούκια. Τώρα δεν τα καταλαβαίνω πολύ αλλά προσπαθώ να τραγουδήσω έστω και λάθος αλλά  θέλω να αισθάνομαι το ίδιο. Μου αρέσει πολύ να τραγουδώ, προσπαθώ  ειλικρινά αλλά είναι μια πολύ δύσκολη γλώσσα, αλλά μπορείς να δεις μικρές  βελτιώσεις. Η πρώτη ελληνική λέξη που γνώριζα από παλιά ήταν «καλημέρα» και «γεια μας» αλλά η πρώτη λέξη που έμαθα εδώ ήταν …μ@λ@κ@ς».

Για το συμβόλαιο της: «Δεν είναι μυστικό το ότι μου αρέσει  πολύ εδώ αλλά είμαστε μέσα στην σεζόν και θ’ αρχίσω να το σκέφτομαι  το συμβόλαιο όταν θα  τελειώσει, αλλά μου αρέσει πολύ η Ελλάδα. Θέλω να  περιμένω λίγο να δω τι προοπτικές έχω ή όχι, έτσι θ’ αποφασίσω στο τέλος της σεζόν. Είναι δύσκολη η απόφαση για ανανέωση γιατί ξέρεις πως εδώ έχεις μια υπέροχη ζωή κι όλα είναι τόσο ωραία, ο σύλλογος, η οργάνωση και  νομίζω ότι ποτέ δεν είχα καλύτερα. Αλλά ίσως έρθει μια προσφορά για ένα πρωτάθλημα  που κάθε αγώνας είναι ανταγωνιστικός, ίσως τα χρήματα είναι πολλά. Είναι δύσκολο  γιατί εδώ έχεις ποιότητα ζωής αλλά είναι δύσκολο να πάρεις περισσότερα χρήματα. Είναι μεγάλος παράγοντας για μένα η ποιότητα ζωής γιατί τα χρήματα μπορούν ν’ αγοράσουν την ευτυχία και είμαι ευτυχισμένη εδώ.»

Για την οργάνωση του Ολυμπιακού: «Είμαι Γερμανίδα  και ούτε στην Γερμανία δεν υπήρχε οργάνωση σαν κι αυτή. Μου λύνουν κάθε πρόβλημα,  όταν ήρθα τα πάντα ήταν έτοιμα, διαμέρισμα, αυτοκίνητο, internet. Ποτέ δεν μου είχε  συμβεί από την πρώτη μέρα να έχω wi fi, οπότε όλες οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την τελειότητα και δεν μπορείς να παραπονεθείς για τίποτε. Όταν τραυματίστηκα ήταν όλοι εκεί έγιναν τα πάντα γρήγορα και με βοήθησαν και ειλικρινά δεν μπορώ να πω τίποτε αρνητικό.»

Για το αν νιώθει …Ελληνίδα: «Ναι, αισθάνομαι λίγο έτσι. Πολλές φορές  σκέφτομαι που είναι η γερμανική μου υπηκοότητα… Στο διαβατήριο μου ξέρω ότι είμαι  Γερμανίδα αλλά μ’ αρέσει η ελληνική νοοτροπία, να είμαι πιο ελεύθερη, πιο ήρεμη, να  μην παίρνω τα πάντα τόσο σοβαρά, να είμαι πιο πολύ εγώ. Νομίζω ότι οι Έλληνες είναι πολύ ανοιχτοί, πολύ  φιλικοί, όπως είπα δεν παίρνουν τα πάντα πολύ σοβαρά, ίσως ήρεμοι με τον τρόπο που  σκέφτονται και πράττουν. Πάντα λέω ότι είμαι από το Βερολίνο,  οι κάτοικοι του οποίου είναι διαφορετικοί από άλλους Γερμανούς γιατί είμαστε πιο  ειλικρινείς και πιο ελεύθεροι, κάτι που μ’ αρέσει πολύ, αλλά και πάλι οι Έλληνες είναι διαφορετικοί.»

Για την Χίπε της φετινής χρονιάς: «Από  πέρυσι αισθανόμουν υπέροχα εδώ αλλά έχω την αίσθηση ότι φέτος αισθάνομαι ελεύθερη και πραγματικά απολαμβάνω κάθε στιγμή. Νομίζω και πιστεύω ότι μπορείτε να το δείτε. Δεν ξέρω γιατί, ίσως γιατί φέτος ο  χειμώνας δεν ήταν τόσο άσχημος όσο πέρυσι, είχε περισσότερη λιακάδα. Γενικά νομίζω  ότι αν αισθάνεσαι καλά εντός γηπέδου αισθάνεσαι κι έξω από αυτό, είναι νομίζω πολλά  πράγματα στην σειρά. Νομίζω ότι η βασική διαφορά είναι πως τώρα ξέρω τα πάντα, πέρασα ένα χρόνο εδώ, ξέρω τα κορίτσια ξέρω τον προπονητή και  αυτό με κάνει να αισθάνομαι πιο άνετα.

Για την πιο τρελή στα αποδυτήρια: «Η Κοκκινάκη… Η Κοκκινάκη σίγουρα.  Είναι τόσο ωραία, την αγαπάω… Αν θέλει να τραγουδήσει θα τραγουδήσει, είναι γεμάτη  συναισθήματα είναι πολύ καλή και πάντα δημιουργεί καλή ατμόσφαιρα. Με έβαλε να  τραγουδήσω για πρώτη φορά στην Σαντορίνη και την ευχαριστώ γι’ αυτές τις στιγμές, Είναι απλά η «Κόκκι».»

Για τον Κοβάτσεβιτς: «Μοιάζει να είναι ήρεμος αλλά αν τον γνωρίζεις, ξέρεις ότι είναι πολύ ευχάριστος, λέει αστεία, έχει μπλακ χιούμορ και κάποιες φορές πεθαίνεις στα γέλια. Είναι καλός προπονητής, ξέρει πως να κάνει την ομάδα, τι να πει, τι να μην πει κάποιες στιγμές και είμαστε πολύ τυχερές που τον έχουμε.»

Για την θάλασσα και τις διακοπές: «Αγαπώ πραγματικά την θάλασσα, πάντα λέω  ότι το Βερολίνο είναι η αγαπημένη μου πόλη, αλλά τώρα που είμαι εδώ το  ξανασκέφτομαι γιατί είναι κάτι διαφορετικό να ξυπνάς δίπλα στην θάλασσα, ο ήλιος σου  αλλάζουν τη διάθεση. Είμαι παιδί της λιακάδας και για μένα είναι τέλεια. Σίγουρα θα πάω διακοπές σε ελληνικά νησιά, αυτό είναι στη λίστα μου. Το καλοκαίρι ξεκινά νωρίς, δεν έχω σκεφτεί ακόμη που θα πάω, αλλά σίγουρα θα  επισκεφτώ πάλι την Πάρο, αλλά θέλω να δω κι άλλα νησιά.»

Για τον Σπανούλη: «Είναι αγαπημένος μου παίκτης. Είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, κάνει περήφανους πολλούς Έλληνες, εκτιμώ όσα καταφέρνει κι  έναν αθλητή όπως εκείνος μπορείς μόνο να τον έχεις ψηλά. Τον συνάντησα στο αεροπλάνο της επιστροφής από τη Ρωσία πριν από λίγες μέρες. Είδα και τους υπόλοιπους παίκτες και μάλιστα καθόμουν στο αεροπλάνο δίπλα στον Πρίντεζη. Μιλήσαμε λίγο, τους ευχηθήκαμε καλή τύχη στο Φάιναλ Φορ κι ελπίζω να  τα καταφέρουν.»

Για την 11η Απριλίου: «Ελπίζω η 11η Απριλίου να είναι μια μεγάλη μέρα για  τον Ολυμπιακό και να μπορούμε να πούμε ότι κατακτήσαμε και τα δύο τρόπαια τόσο  στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ