Διπλό «μπαμ» με Όλμπρεχτ και Μπελ ο Ολυμπιακός – Μένει η Σάλας, επέστρεψε και η Κοσμά (vids)

Διπλό «μπαμ» με Όλμπρεχτ και Μπελ ο Ολυμπιακός – Μένει η Σάλας, επέστρεψε και η Κοσμά (vids)

Ο Ολυμπιακός «χτυπάει» σε όλα τα μέτωπα, καθώς εκτός από την Τσιτσιγιάννη είναι έτοιμος να ολοκληρώσει τρεις ακόμη ηχηρές μεταγραφές, ενώ ανανέωσε και με τη Σάλας.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρόσληψη του σπουδαίου Λορέντσο Μιτσέλι την Τετάρτη στην άκρη του πάγκου της γυναικείας ομάδας βόλεϊ και φουλάρει για να κλείσει τις πρώτες μεταγραφές.

Οι ερυθρόλευκοι μετά την επισημοποίηση του deal με τον Ιταλό κόουτς, ήρθαν σε συμφωνία με την Μαρία Τσιτσιγιάννη που αγωνιζόταν μέχρι πέρσι στον Παναθηναϊκό, ενώ είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν δυο ακόμη σπουδαίες προσθήκες.

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες είναι μια ανάσα από την απόκτηση της βελγίδας κεντρικής, Φρέγια Όλμπρεχτ, αλλά και της Αμερικανίδας διαγώνιας, Καθ Μπελ. Τόσο η Όλμπρεχτ, με τον εντυπωσιακό σωματότυπο, αλλά και η Μπελ αποτελούν προσθήκες από το πάνω ράφι για τον Ολυμπιακό και εφόσον ολοκληρωθούν και επίσημα οι μεταγραφές, ο Μιτσέλι θα έχει στο ρόστερ δυο πολύ έμπειρες παίκτριες με πολλές και σπουδαίες διακρίσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες με την Όλμπρεχτ ο Ολυμπιακός τα έχει βρει σε όλα, ενώ όσον αφορά την αμερικανίδα υπάρχουν προχωρημένες επαφές.

Η βελγίδα κεντρική έχει παίξει σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα, μετά τη θητεία της στην Αστερίξ (2008-12). Πήγε στη Γαλλία (Κάννες), Ιταλία(Μπούστο Ασίζιο με Κάρλο Παρίζι,Μπέργκαμο, Μόντσα, Πέζαρο, Περούτζια), Ιαπωνία(Κουρόμπε), Τουρκία(Τουρκ Χαβαγιολαρί με τον Μαρτσέλο Αμποντάντζα) , με τελευταίο σταθμό την Πολωνία(Ράντομ).

Εχει σαρώσει τα βραβεία και τις διακρίσεις της καλύτερης κεντρικής μπλοκέρ τόσο στα πρωταθλήματα, όσο και στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις. Ακόμα, είναι κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ και του Τσάλεντζ Καπ, με κύπελλα και πρωταθλήματα σε όλες τις χώρες που αγωνίστηκε και διακρίνεται για το πάθος της και τον τρόπο που πανηγυρίζει ξεσηκώνοντας τις συμπαίκτριες της.

Από την άλλη, η Μπελ είναι μια σπουδαία διαγώνια (29, 1.90) με φοβερά χτυπήματα και καριέρα στην Κορέα (Κάλτεκ Σεούλ, Πινκ Σπάιντερς), Πουέρτο Ρίκο (Γκίγκαντες ντε Καρολίνα, Λέονας ντε Πόντσε), Τουρκία (Μανίσα, Μπελικεσίρ, Μπολού), Κίνα (Πίγκεον), Φιλιππίνες (Πετρόν). Τώρα βρίσκεται στο Πουέρτο Ρίκο όπου παίζει στην Κάγκουας.

Επιστρέφει η Κοσμά, ανανέωσε η Σάλας

Ο Ολυμπιακός όμως δεν σταματάει εδώ, αφού συμφώνησε και με τη Σοφία Κοσμά, η οποία επιστρέφει μετά από επτά χρόνια στο λιμάνι για να καλύψει τη θέση της λίμπερο. Μια ακόμη σημαντική κίνηση για τους Πειραιώτες που έκλεισαν τη θέση με ελληνίδα.

Η Σοφία Κοσμά έπαιξε την περίοδο 2011-15 στον Ολυμπιακό και κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα, ενώ στη συνέχεια πήγε στον Ηρακλή Κηφισιάς, ένα χρονικό διάστημα σταμάτησε το βόλεϊ και μετά έπαιξε στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Οι τραυματισμοί και τα χειρουργεία δεν της επέτρεψαν να διακριθεί στο επιθετικό κομμάτι, αλλά έκανε στροφή 180 μοιρών και θα παίξε λίμπερο.

Πέρα όμως από τις προσθήκες όμως, ο Ολυμπιακός ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Βίλμα Σάλας. Η έμπειρη Κουβανή απέρριψε υψηλότερη οικονομική πρόταση της ΑΕΚ και προτίμησε να παραμείνει στον Πειραιά με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πλέον ο Ολυμπιακός έχει σχεδόν ολοκληρώσει το ρόστερ του, το οποίο είναι πιο νεανικό και σαφώς πιο… ψηλό από πέρσι και το μόνο που απομένει είναι η τέταρτη ακραία, την οποία θα επιλέξει ο Μιτσέλι μέσα στις επόμενες μέρες.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού εφόσον ολοκληρωθούν αυτές οι μεταγραφές

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Νεφέλη Χατζηγρηγορίου
Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Μελίνα Εμμανουηλίδου, Φρέιερ Όλμπρεχτ(Βέλγιο)
Ακραίες: Βίλμα Σάλας, Μαρία Γενιτσαρίδη, Tζάιλ Γουίντερς(ΗΠΑ)
Λίμπερο: Μαρία Αντωνακάκη, Σοφία Κοσμά
Διαγώνιες: Καθ Μπελ (ΗΠΑ), Μαρία Τσιτσιγιάννη

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ