Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-2: Επική ανατροπή από τους ερυθρόλευκους και match point τίτλου

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-2: Επική ανατροπή από τους ερυθρόλευκους και match point τίτλου

Τι και αν βρέθηκε πίσω με δύο σετ; Ο Ολυμπιακός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ολοκλήρωσε μια σπουδαία ανατροπή επί του ΠΑΟΚ στο ται μπρέικ (3-2), όντας πλέον μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του φετινού τίτλου της Volley League.

Θρυλική ανατροπή από τους θρυλικούς μάγκες…

Τι και αν βρέθηκαν πίσω με δύο σετ; Τι και αν ξεκίνησαν κάπως… μουδιασμένα; Οι παίκτες του Αλμπέρτο Τζουλιάνι βρήκαν τα τεράστια ψυχικά αποθέματα και έφεραν τα πάνω κάτω για την νίκη με 3-2 επί του ΠΑΟΚ στο ται μπρέικ και το match point τίτλου.

Διαβάστε επίσης: Μπέος για τελικό Κυπέλλου: «Αν μπουν 401 άτομα μέσα αντί για 400, τότε θα κλείσω τα φώτα στο γήπεδο»

Την Παρασκευή (28/4 – 19:15) στη Θεσσαλονίκη το νέο ραντεβού των δύο ομάδων, εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα ψάξει την νίκη που θα του χαρίσει το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ να παραμείνει «ζωντανός» στέλνοντας την σειρά σε πέμπτο ματς.

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε για μια ακόμα φορά ο Ραφαήλ Κουμεντάκης με 20 πόντους έχοντας το εντυπωσιακό 53% στην επίθεση (17/32), ενώ ο Ολυμπιακός είχε ακόμα άλλους τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Στερν και Ιντάλγκο 19, Παγένκ 18).

Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στο ματς και κατάφερε να χτίσει διαφορά τεσσάρων πόντων (9-13). Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση φέρνοντας το σετ στον πόντο, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει στο set ball (22-24).

Σε εκείνο το σημείο και έχοντας ως «όπλο» το μπλοκ ο Ολυμπιακός έφτασε με την σειρά του στο set ball με τον Κουμεντάκη (26-25). Οι δύο ομάδες συνέχισαν τις μάχες τους πόντο πόντο με τον ΠΑΟΚ να κλείνει το σετ με 34-32.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες πήγαν χέρι χέρι μέχρι το 18-18. Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ έτρεξε ένα σερί 5-0 κλείνοντας το σετ με 20-25.

Στο τρίτο σετ το σκηνικό άλλαξε πλήρως με τους παίκτες του Αλμπέρτο Τζουλιάνι να μπαίνουν με το πόδι στο… γκάζι μειώνοντας σε 2-1 με 25-21. Παρόμοια ήταν η εικόνα και στο τέταρτο σετ. Ο Ολυμπιακός από την αρχή μπήκε σε ρόλο οδηγού και με πλουραλισμό στην επίθεση εκμεταλλεύτηκε την κούραση που έβγαλε ο ΠΑΟΚ, στέλνοντας την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ.

Έχοντας το momentum ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά με ορμή φτάνοντας στο 15-11 και στην νίκη.

Τα σετ: 32-34, 20-25, 25-21, 25-21, 15-11

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ