Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1: Νίκησε ο Παναθηναϊκός, έχασε το βόλεϊ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1: Νίκησε ο Παναθηναϊκός, έχασε το βόλεϊ

Μέσα σε απαράδεκτες για ακόμα μία φορά συνθήκες στο κλειστό του Αγ. Θωμά που προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα και την εκκένωση του γηπέδου, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-1 σετ τον Ολυμπιακό κι έκανε το 1-0 στους τελικούς.

Ο πρώτος τελικός της Volley League γυναικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό βρήκε νικήτριες τις «πράσινες», μετά από ένα «μαραθώνιο» παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τη διακοπή περίπου μιας ώρας, καθώς για ακόμα μία φορά το κλειστό του Αγ. Θωμά αποδείχθηκε ακατάλληλο να φιλοξενήσει μεγάλα ντέρμπι.

Είδαμε άλλωστε όσα συνέβησαν στο πρόσφατο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για το Challenge Cup ανδρών. Η ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου γηπέδου έχει γίνει ξεκάθαρη αρκετές φορές και παρόλα αυτά συνεχίζονται να ορίζονται αγώνες και μάλιστα παιχνίδια που κρίνουν τίτλους, όπως το αποψινό.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ολυμπιακού

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 3-1 σετ, με τα κορίτσια του Ολυμπιακού να δείχνουν πως έχουν τις δυνατότητες να ανατρέψουν το 1-0 στους τελικούς και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Η σειρά πλέον πηγαίνει στο Ρέντη για τον δεύτερο τελικό που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 03/05, εκεί όπου οι «ερυθρόλευκες» μπορούν να ισοφαρίσουν σε 1-1.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε με ευκολία το πρώτο σετ με 25-10, με τον Ολυμπιακό να είναι σαρωτικός στο δεύτερο και να απαντάει με το ίδιο νόμισμα και το ίδιο σκορ. Το τρίτο σετ ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερή του διάρκεια και αν και ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα, οι «ερυθρόλευκες» έβγαλαν αντίδραση και το πήγαν στον πόντο μέχρι το 19-18. Οι γηπεδούχες βρέθηκαν μπροστά με 23-19 και εκεί υπήρξε η πρώτη διακοπή για το άναμμα ενός καπνογόνου στις κερκίδες. Τελικά το σετ συνεχίστηκε και ο Παναθηναϊκός το κατέκτησε με 25-21.

Μετά τη λήξη του τρίτου σετ ο διαιτητής ζήτησε την εκκένωση του κλειστού και ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι με καθυστέρηση 45 λεπτών μέχρι να εκκενωθεί το κλειστό και να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τον καπνό. Κατά την αποχώρησή τους για τα αποδυτήρια μάλιστα, οι «ερυθρόλευκες» δέχθηκαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Το τέταρτο σετ ήταν μια μεγάλη μάχη, οι αθλήτριες του Ολυμπιακού έδειξαν μεγάλη ψυχή και σθένος, ανέτρεψαν το ματς μπολ του Παναθηναϊκού στο 24-23, έφτασαν εκείνες σε σετ μπολ, ωστόσο δεν μπόρεσαν να κλείσουν το σετ και να οδηγήσουν το ματς στο τάι μπρέικ, με τις «πράσινες» να παίρνουν τελικά το σετ με 29-27 και τη νίκη με 3-1 σετ.

Τα σετ: 25-10, 10-25, 25-21, 29-27

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ