Επέστρεψε στην ΑΕΚ η Κοσμά

Επέστρεψε στην ΑΕΚ η Κοσμά

Η Σοφία Κοσμά είναι και πάλι παίκτρια της ΑΕΚ με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο για έναν χρόνο.

Έτοιμη για την τρίτη της θητεία στην ΑΕΚ είναι η Κοσμά που υπέγραψε συμβόλαιο για έναν χρόνο με την Ένωση.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύψεις Πογέτ: «Αυτά είπα στο τηλέφωνο στον Φορτούνη»

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«H AEK βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Σοφία Κοσμά. Η 29χρονη (15/11/1993) αθλήτρια, ύψους 1,80 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και επιστρέφει στη γυναικεία ομάδα Βόλεϊ της ΑΕΚ.

Η Σοφία Κοσμά ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα από το Μαρκόπουλο (2007-2009), ενώ στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Κερατέας (2009-10), για να επιστρέψει για μία σεζόν στο Μαρκόπουλο (2010-11). Την τετραετία 2011-2015 αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, ενώ ακολούθησε η πρώτη της θητεία στην ΑΕΚ (2015-16). Το 2016 πήρε μεταγραφή για τον Ηρακλή Κηφισιάς, με επόμενο μεταγραφικό σταθμό τον Παναθηναϊκό (2018-2020).

Το 2021 ταξίδεψε στην Ελβετία για λογαριασμό της Κάντι Σαφχάουζεν, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους επέστρεψε στην ΑΕΚ (2021-22). Την περασμένη αγωνιστική περίοδο έπαιξε στον Ολυμπιακό.

Έχει κατακτήσει 3 Πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα Ελλάδας, καθώς και 1 Κύπελλο Ελβετίας, ενώ είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Σοφία, καλώς ήρθες ξανά στην οικογένεια της ΑΕΚ!»

Η Σοφία Κοσμά επιστρέφει στην ΑΕΚ με αισιοδοξία κι ένα πλατύ χαμόγελο. Κι αμέσως μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας της, δηλώνει στο aek.gr…

-Σοφία, τρίτη θητεία στην ΑΕΚ. Και η πρώτη ερώτηση έρχεται μοιραία και είναι η εξής. Μήπως δεν μπορείς μακριά μας, τελικά;

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι με την ΑΕΚ και τους ανθρώπους της, υπάρχουν αμοιβαία αισθήματα σεβασμού και εκτίμησης. Κι αυτό είναι οπωσδήποτε κάτι που με έκανε να αποφασίσω να επιστρέψω χωρίς δεύτερη σκέψη».

-Έχεις μια μεγάλη καριέρα και στις τρεις μεγάλες ομάδες. Ωστόσο, ένα «δέσιμο» με την ΑΕΚ και τον κόσμο της, είναι κάτι που το διακρίνουμε μόνο εμείς ή ισχύει; Νιώθεις δηλαδή την ΑΕΚ κάτι σαν το σπίτι σου;

«Για μένα, το γεγονός ότι η διοίκηση και ο κόσμος στηρίζει πάντα την ομάδα, και κυρίως στις δύσκολες στιγμές της, είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για να θέλω να το ανταποδίδω, προσπαθώντας μαζί με τις συμπαίκτριες μου, να τους κάνουμε χαρούμενους. Μπορώ να πω λοιπόν ότι σίγουρα ισχύει και πως τα συναισθήματά μου για την ΑΕΚ είναι πολύ όμορφα».

-Η ΑΕΚ έκανε μια επιτυχημένη χρονιά με την κατάκτηση του Κυπέλλου και κάνει κινήσεις για να πάει ακόμα ψηλότερα. Με την εμπειρία σου ως αθλήτρια, ποια είναι η δική σου εκτίμηση και αίσθηση για τη νέα χρονιά;

«Είναι βέβαιο ότι η ΑΕΚ έχει μπει σε σωστό δρόμο. Συνεπής διοίκηση, γήπεδο που πάντα γεμίζουν οι φίλαθλοί της, αξιόλογες αθλήτριες, αξιόλογος και με φιλοδοξίες προπονητής. Όλοι αυτοί είναι λόγοι που με έκαναν και μένα να είμαι εδώ. Με τη βασική ευχή να είμαστε όλοι υγιείς, είμαι πολύ αισιόδοξη για μια ξεχωριστή σεζόν. Έγινε η αρχή με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Θεωρώ ότι ότι το να θέλουμε τώρα ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες είναι απόλυτα φυσιολογικό».

-Σοφία, έδωσες το στίγμα για την επιστροφή και τις φιλοδοξίες σου. Κάτι άλλο που θα ήθελες να προσθέσεις;

«Ναι, κλείνοντας θέλω να πω ότι θεωρώ σημαδιακό το γεγονός της επιστροφής μου στην οικογένεια της ΑΕΚ, στη σεζόν του εορτασμού των 100 χρόνων του συλλόγου. Και θέλω να διαβεβαιώσω τη διοίκηση και τον προπονητή που πρότειναν την επιστροφή μου, όπως φυσικά και τον κόσμο της ομάδας μας, ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την επιτυχία της ΑΕΚ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ