Τακουρίδης: «Να επαναφέρουμε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή»

Τακουρίδης: «Να επαναφέρουμε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή»

Ο έμπειρος κεντρικός μίλησε για την παραμονή του στον Δικέφαλο και έθεσε τους στόχους ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Γιάννης Τακουρίδης ανανέωσε τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ και θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τη φανέλα του Δικεφάλου. Ο έμπειρος κεντρικός μίλησε σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης για την παραμονή του στον ΠΑΟΚ, έκανε τον απολογισμό για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και έθεσε τους στόχους για τη νέα χρονιά.

Ο 30χρονος άσος εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά του που θα παραμείνει στο ρόστερ των Κυπελλούχων Ελλάδας και τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα τα δώσουν όλα για να επαναφέρουν την ομάδα στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την παραμονή του στον ΠΑΟΚ: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που συνεχίζω στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι στην κορυφή του αθλήματος τα τελευταία χρόνια και έχει βλέψεις να παραμείνει εκεί. Υπάρχει πολύ καλή οργάνωση και πολύ καλό κλίμα. Και είναι όλα θετικά για έναν αθλητή που θέλει να παραμείνει στον ΠΑΟΚ, όπως και για μένα. Εφόσον πήγαν όλα καλά στις διαπραγματεύσεις, για μένα προτεραιότητα ήταν ο ΠΑΟΚ. Η διοίκηση με πλησίασε σχετική νωρίς για να ανανεώσω τη συνεργασία. Ηταν αυτό που ήθελα κι εγώ και όλα πήγαν καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Για τον απολογισμό της περασμένης σεζόν: «Ηταν λίγο ιδιαίτερη η περασμένη σεζόν. Είχαμε αρκετά προβλήματα κατά τη διάρκεια. Αν το δούμε συνολικά από την αρχή αλλάξαμε προπονητή λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλάξαμε και παίκτες τον Δεκέμβριο και η ομάδα ήθελε χρόνο για να δέσει με όλες τις αλλαγές. Αγωνιστικά πιάσαμε το καλύτερο δυνατό εκεί που έπρεπε προς το τέλος και καταφέραμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο που ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και ήταν ανάμεικτα τα συναισθήματα. Εφόσον κλείνει η χρονιά με μία απώλεια τίτλου και όταν είσαι ο ΠΑΟΚ που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί, δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος. Γενικότερα πάντως ο απολογισμός της χρονιάς δεν ήταν άσχημος. Αλλά όταν ο στόχος είναι η κορυφή και δεν είσαι εκεί, μένει μια πικρή γεύση».

Για το αν η απώλεια του πρωταθλήματος τους δίνει έξτρα κίνητρο για τη νέα σεζόν: «Σίγουρα, ναι. Εχουμε δείξει τα τελευταία χρόνια ότι υπάρχει μια νοοτροπία στον σύλλογο να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις και να μην τα παρατάμε ποτέ. Εχουμε ανατρέψει πολύ δύσκολες καταστάσεις και αν το δούμε μακροχρόνια είναι κι αυτή μια δύσκολη κατάσταση που έχουμε να ανατρέψουμε. Μετά από αυτή την απώλεια του τίτλου θα μπούμε όλοι πιο δυνατοί και με μεγαλύτερο πείσμα τη νέα χρονιά για να ξαναφέρουμε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή γιατί αυτός είναι ο στόχος και αξίζει και στους φιλάθλους που στηρίζουν την ομάδα».

Για το μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ: «Η διοίκηση του ΠΑΟΚ, ο κ. Κατσαρής με τον κ. Τσαλόπουλου δείχνουν ότι κάνουν πολύ καλές κινήσεις και γίνεται οργανωμένη δουλειά. Εκλεισε ο προπονητής και επιλέγει τους παίκτες. Και με μεγάλη χαρά βλέπω ότι γίνονται κινήσεις υψηλού επιπέδου. Όταν βλέπουμε ότι έρχεται στον ΠΑΟΚ ο Δημήτρης ο Τζούριτς, αυτό από μόνο του δείχνει τις διαθέσεις της ομάδας και το πόσο ψηλά θέλει να φτάσει».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δίνει ευκαιρίες σε Έλληνες παίκτες: «Εχει γίνει μεγάλη συζήτηση τα τελευταία χρόνια για τους ξένους αθλητές και το πόσοι θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Σίγουρα οι ξένοι αθλητές ανεβάζουν το επίπεδο, ιδίως αν είναι αναγνωρισμένοι. Αλλά θεωρώ ότι η βάση στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι οι Ελληνες παίκτες γιατί ξέρουν τη σημασία της κάθε ομάδας και λίγο πολύ όλοι καταλαβαίνουμε το βάρος της φανέλας κάθε ομάδας. Ετσι και στον ΠΑΟΚ έχει γίνει ένα πολύ καλό σύνολο από Έλληνες αθλητές. Εάν σε αυτή τη βάση προστεθούν και καλοί ξένοι τότε το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό. Το θετικό με τους Έλληνες είναι ότι αργά ή γρήγορα μέσα στα αποδυτήρια περνούν την ελληνική νοοτροπία και είναι πιο εύκολο να διαχειριστεί η κατάσταση. Σε δύσκολες στιγμές ο ΠΑΟΚ έχει επανέλθει και έχει κάνει μεγάλες ανατροπές και σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο το πείσμα των Ελλήνων γιατί νιώθουν την στήριξη του κόσμου και το ότι θα απογοητεύσουμε κάποιον αν δεν πάμε καλά. Όλα αυτά ο Έλληνας τα καταλαβαίνει καλύτερα. Όταν υπάρχουν Έλληνες καλού επιπέδου και έρχονται και ξένοι καλού επιπέδου, τότε ανεβαίνει πολύ το επίπεδο»

Για τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ, Στάνκου: «Δεν τον γνωρίζω τον προπονητή, μόνο το βιογραφικό του και την περσινή του επιτυχία που έκανε το νταμπλ στη Ρουμανία χωρίς να είναι φαβορί η ομάδα του. Ξεκινάει μια καριέρα τώρα και έχει βλέψεις και σίγουρα έχει τις γνώσεις, το σημαντικό είναι να υπάρχει και η όρεξη που πιστεύω ότι υπάρχει. Και φέτος στον ΠΑΟΚ θα είμαστε μια οικογένεια με καλό κλίμα όλοι μαζί, προπονητής, παίκτες και διοίκηση για να πετύχουμε τον στόχο».

Για τον Τζούριτς: «Ήμασταν συμπαίκτες στην Εθνική. Είναι ένας αθλητής παγκοσμίου επιπέδου. Επαιζε χρόνια στο ιταλικό πρωτάθλημα που είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Μιλάμε για μια μεταγραφή που δεν περιμέναμε ούτε ότι θα έρθει στον ΠΑΟΚ, ούτε ότι θα γυρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκανε μεγάλη αίσθηση και σε εμάς η μεταγραφή. Ο κάθε αθλητής θέλει να αγωνίζεται δίπλα σε τέτοιες προσωπικότητες του παγκοσμίου βόλεϊ και μόνο κερδισμένος βγαίνεις από συνεργασίες με τέτοιους παίκτες».

Για τον ανταγωνισμό που θα υπάρχει νέο πρωτάθλημα: «Υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις μέχρι στιγμής. Ο ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα εκεί για να διεκδικεί την κορυφή. Αυτό το έδειξαν και οι κινήσεις που έχουν γίνει. Είναι και η νοοτροπία που υπάρχει στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει βέβαια και ο Ολυμπιακός που είναι πρωταθλητής και θα θέλει να παραμείνει και κάθε χρόνο κάνει καλούς σχεδιασμούς και φτιάχνει δυνατές ομάδες. Ανεβαίνουν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, αλλά ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα μπροστά. Είναι ρίσκο για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Μπορεί να βγει και να πρωταγωνιστούν, μπορεί και όχι, δεν το ξέρουμε ακόμη. Ελπίζουμε να είναι δυνατές οι ομάδες και να ανέβει ο ανταγωνισμός και το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ. Θα είναι καλό για όλους και για τις ομάδες και για τους θεατές. Όταν ανεβαίνει ο πήχης ανεβαίνει και το επίπεδο. Πιστεύω αν ανέβει το επίπεδο θα πάνε καλύτερα οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και θα πάει καλύτερα και η Εθνική γιατί οι Ελληνες παίκτες θα βελτιώνονται συνεχώς με καλύτερες παρουσίες στην Ευρώπη και με ανταγωνισμό και συνεργασίες με καλούς παίκτες».

Για την παρουσία του ΠΑΟΚ στο Champions League: «Είναι η υψηλότερη διοργάνωση ευρωπαϊκή στο βόλεϊ. Πέρσι φτάσαμε πολύ κοντά στην πρόκριση. Είναι ανάλογα και την κλήρωση. Πέρσι είχαμε καλή κλήρωση. Εάν φέτος δεν φέρει κάτι κακό ο ΠΑΟΚ έχει βάλει τις βάσεις για να προκριθεί και να πάει πολύ καλά στην Ευρώπη».

Για τις προσδοκίες του για τη νέα σεζόν: «Περιμένω να είμαστε από την αρχή δυνατή ομάδα και νομίζω θα πετύχουμε πολλά. Θα ήθελα να έχουμε μια ομάδα που θα τη φοβούνται οι αντίπαλοι και δεν θα χρειάζεται να αλλάζουμε εμείς τα πλάνα μας κατά τη διάρκεια της σεζόν. Εύχομαι να έχουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και φυσικά να έχουμε στόχο να πάρουμε όλους τους τίτλους στην Ελλάδα».

Το μήνυμά του προς τον κόσμο: «Η αγάπη που μου δείχνει και σε μένα και σε όλη την ομάδα, δίνει αυτοπεποίθηση και διάθεση για δουλειά. Η σύνδεση που υπάρχει με τον κόσμο μας τα τελευταία χρόνια είναι πολύ ευχάριστη. Θα δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα παραμείνουμε με την ίδια νοοτροπία, να παίζουμε πάντα για τη νίκη και να μην τα παρατάμε ποτέ. Από κει και πέρα θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και εύχομαι να μεγαλώσει το ήδη μεγάλο νούμερο που είχαμε πέρσι στα διαρκείας γιατί και η διοίκηση δείχνει ότι κάνει καλή δουλειά και το αξίζουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ