Μπενίτεθ: «Περήφανος για τους παίκτες μου»

Μπενίτεθ: «Περήφανος για τους παίκτες μου»

Ο Ισπανός τεχνικός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στους δύο τελικούς με τον Φοίνικα Σύρου.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον Φοίνικα Σύρου και με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια κατέκτησε το Λιγκ Καπ.

Οι εμφανίσεις των Πειραιωτών στους δύο τελικούς ικανοποίησαν απόλυτα τον Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, ο οποίος μετά την κατάκτηση του τίτλου έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του και δήλωσε περήφανος για την ομάδα του.

«Σε κάθε περίπτωση οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όλοι μαζί δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για να φέρουμε αυτό το Κύπελλο στον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Σύρου και στους παίκτες και στο επιτελείο για αυτά τα δυο παιχνίδια. Κατά τη γνώμη μου έπαιξαν σε πολύ καλό επίπεδο με αρκετό πάθος και ένταση. Αυτός είναι ένας τρόπος που μια ομάδα μπορεί να προσπαθήσει να βελτιωθεί και να προσπαθήσει για κάτι καλό απέναντι σε μια ομάδα όπως εμείς. Για την ομάδα μου είμαι πολύ ευχαριστημένος, είναι ο πρώτος τίτλος της σεζόν.  Ειδικότερα είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί χρησιμοποιήσαμε όλους τους παίκτες που είχαμε στη διάθεσή μας για αυτούς τους δυο τελικούς. Έχουμε πολύ πιεσμένο πρόγραμμα και πρέπει να πάρουμε αυτό το ρίσκο σε ορισμένα παιχνίδια. Η απάντηση όμως των παικτών μέσα στο γήπεδο ήταν πολύ καλή. Φυσικά αυτή η εξέλιξη δεν μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε κάποιους αυτοματισμούς που έχουμε στην ομάδα. Αλλά αυτή είναι μια δική μου απόφαση και δική μου ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όλοι μαζί δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για να φέρουμε αυτό το Κύπελλο στον Ολυμπιακό. Για αυτό το λόγο είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος για τους παίκτες μου».

Ο  αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Χριστοφιδέλης ανέφερε τα εξής: «Θα ήθελα με τη σειρά μου να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Φοίνικα, όχι μόνο για τα δυο παιχνίδια στον τελικό αλλά και για όλα τα παιχνίδια που έδωσαν σε όλη την πορεία τους μέχρι εδώ. Όσον αφορά τη δική μας ομάδα, σαφώς είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Σίγουρα σε τέτοια παιχνίδια αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Δεν θα μπω στη διαδικασία να συζητήσω αν θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα ή όχι. Αυτό το ξέρουμε πολύ καλά οι ίδιοι. Είμαστε χαρούμενοι για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επαναπαυτούμε. Ξέρετε όλοι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει φτιαχτεί για να κατακτήσει το Λιγκ Καπ, στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο όσον αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις καθώς και μια ανάλογη πορεία με την περσινή στην Ευρώπη.  Δυστυχώς δεν έχουμε πολύ χρόνο για να γιορτάσουμε την κατάκτηση αυτού του Κυπέλλου. Αρχής γενομένης από αύριο, όπου πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα γιατί έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στο CEV Cup την Τετάρτη και πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό».

Νίκος Ζουπάνης που αναδείχθηκε ΜVP, κερδίζοντας τον πρώτο ατομικό του τίτλου ανέφερε: «Αφιερώνω τον πρώτο τίτλο της σεζόν αλλά και την πρώτη μου ατομική διάκριση στην ομάδα μου και στον κόσμο του Ολυμπιακού. Ηταν το πρώτο μου ατομικό βραβείο. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Δουλεύω πολύ και έχω μεγάλη δυναμική κάθε στιγμή. Είμαι έτοιμος ανα πάσα στιγμή. Αυτό πηγάζει από την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο προπονητής σε μένα και στον Στιβαχτή που είναι ο πασαδόρος. Αυτό φαίνεται και στην προπόνηση. Την διπλή αλλαγή την κάνει ο κόουτς για να έχει ουσία το παιχνίδι της ομάδας και όχι για τυπικούς λόγους όπως γίνεται συνήθως. Ο στόχος μας από την αρχή είναι να βλέπουμε το κάθε ματς σαν τελικό. Έτσι αντιμετωπίζουμε κάθε αγώνα και γι αυτό έχουμε διατηρήσει και το αήττητο για δύο σεζόν. Στόχος μας είναι και οι τρεις εγχώριοι τίτλοι και να καταφέρουμε να διακριθούμε και στην Ευρώπη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ