ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 3-0 σετ του Ολυμπιακού και έφτασε κοντά στην ανατροπή, αλλά στο «χρυσό» σετ μίλησε η εμπειρία των «ερυθρόλευκων». Η ομάδα του Μουνιόθ πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς του Λιγκ Καπ, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Καρδιοχτύπησε, αλλά τα κατάφερε ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν το κακό τους πρόσωπο και έπρεπε να πάει ο αγώνας στο «χρυσό» σετ για να πάρουν την πρόκριση. Ο ΠΑΟΚ πήρε το ματς με 3-0 σετ, αλλά ο Ολυμπιακός την πρόκριση για τον τελικό του Λιγκ Καπ βόλει των ανδρών, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό σε διπλούς αγώνες. 15-9 νίκησαν οι Πειραιώτες στο «χρυσό» σετ.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε το καλύτερο φετινό του πρόσωπο και έριξε στα… σχοινιά τον Ολυμπιακό στα τρία πρώτα σετ, καταφέρνοντας να κάνει το 3-0, να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα στο «Μελίνα Μερκούρη» και να στείλει το ματς στο «χρυσό» σετ.

Εκεί, ωστόσο, μίλησε η ποιότητα και η εμπειρία των παικτών του Ολυμπιακού, όπου μαζί με τα λάθη του «Δικεφάλου», διαμόρφωσαν το 8-4 υπέρ του και το ματς πλέον… γυρισμό δεν είχε. 15-9 η επικράτησε η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ και στον τελικό θα έχουμε συναπάντημα «αιωνίων».

Παναθηναϊκός εναντίον Ολυμπιακού λοιπόν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν την Κυριακή (15/12, 16:45) για το πρωτάθλημα.

Το πρώτο σετ θα λέγαμε πως ήταν και το πιο αμφίρροπο! Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων (18-14), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» το γύρισαν, κάνοντας το 21-22. Μάρσαλ και Ίλινιχ, ωστόσο, το πήραν… πάνω τους και διαμόρφωσαν το 25-23 και το 1-0 σετ υπέρ του «Δικεφάλου του Βορρά».

Το δεύτερο σετ πήγαινε πόντο-πόντο, αλλά στο 17-17 ο ΠΑΟΚ βρήκε τις λύσεις, προηγήθηκε με 23-19 και τελικά επικράτησε 25-21, ανεβάζοντας στα ύψη τις ελπίδες για πρόκριση. Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε αρχικά 3-5, αλλά μέχρι τα μισά και πάλι ήταν ντέρμπι. Φαν Ντάικ και Φιλίποφ έκαναν το 17-13, ο Ολυμπιακός μείωσε στο -1 με τον Κουμεντάκη (17-16), αλλά μέχρι εκεί. Ο ΠΑΟΚ διεύρυνε το προβάδισμά του και τελικά πήρε το τρίτο σετ με 25-22.

Στο «χρυσό» σετ όμως μίλησε η εμπειρία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πήραν διαφορά τεσσάρων πόντων (8-4) και έκτοτε δεν κοίταξαν πίσω τους, επικρατώντας τελικά με 15-9.

Τα σετ: 3-1 (26-24, 25-21, 25-22, 9-15)

Τα highlights της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ