Η ανάγκη της ΑΕΚ, η άνεση του Ολυμπιακού και το ντέρμπι ισορροπιών στη Λεωφόρο!

Η ανάγκη της ΑΕΚ, η άνεση του Ολυμπιακού και το ντέρμπι ισορροπιών στη Λεωφόρο!

Μετά την διακοπή των εορτών, η Super League επιστρέφει στη δράση με την 16η αγωνιστική να διεξάγεται μεσοβδόμαδα.

Μετά την διακοπή των εορτών, η Super League επιστρέφει στη δράση με την 16η αγωνιστική να διεξάγεται μεσοβδόμαδα. H AEK έκλεισε τη χρονιά στο πρωτάθλημα με εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ, που την άφησε στο -11 από την κορυφή. Στόχος της από εδώ και πέρα οι νίκες, η αγωνιστική βελτίωση και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία. Ρεαλιστική προσέγγιση να κρατήσει τουλάχιστον την δεύτερη θέση.

Παίζει εκτός έδρας με τη Λαμία (σέντρα στις 17:15), που βρίσκεται υπό πίεση. Τελευταία της νίκη στις 7 Νοεμβρίου επί του Αστέρα στην Τρίπολη. Έκτοτε μετράει πέντε ματς με απολογισμό δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Έπεσε στην 12η θέση με 11 βαθμούς, στο +2 από τον Ατρόμητο και στο +4 από τον Απόλλωνα, που έχει όμως και τρία ματς λιγότερα.

Το διάστημα της διακοπής βοήθησε την ΑΕΚ να ανασυνταχθεί. Δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες και η ανάγκη να ξεκινήσει με τρίποντα τη νέα χρονιά είναι μεγάλη. Η Λαμία έχει επίσης ανάγκη απο βαθμούς, αλλά και έλλειμμα ποιότητας σε σχέση με την αντίπαλο της. Θα αντιπαρατάξει δύναμη και τρεξίματα, επιχειρώντας να ματσάρει το αγωνιστικό χάντικαπ. Η συνδυαστική επιλογή 2 & over 1,5 γκολ και over 2,5 κάρτες για τη Λαμία, σε απόδοση 3.30 στο MatchCombo της Stoiximan.

Στις 19:30 ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο «Γεώργιος Καμάρας» απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης. Είναι το πρώτο ματς που θα δώσουν οι γηπεδούχοι μετά από ένα μήνα, καθώς τα προηγούμενα παιχνίδια τους αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Τελευταία νίκη για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στις 23 Οκτώβρη, το 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Στα πέντε ματς που έδωσε μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, μέτρησε τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες. Μοιραία, ο Απόλλων βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης με 7 βαθμούς, αν και έχει τρία ματς λιγότερα.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει ουσιαστικά ανενόχλητος την πορεία του στην κορυφή. Είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της λίγκας, με απολογισμό 13 νίκες και 2 ισοπαλίες μετά από 15 αγωνιστικές. Με 41 βαθμούς είναι στο +11 από την δεύτερη ΑΕΚ. Μετράει 10 σερί νίκες και τελευταία φορά που άφησε βαθμούς στο χορτάρι ήταν στις 3 Οκτώβρη, στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό. Στόχος των «ερυθρολεύκων» στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν το προβάδισμα τους πριν τα playoffs.

Πέραν από τη δεδομένη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, για τον Απόλλωνα είναι ένα μεγάλο ερώτημα η έλλειψη ρυθμού καθώς έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης αλλά και κανονικών προπονήσεων για μεγάλο διάστημα.

Οι Πειραιώτες παρά τις απουσίες για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αλλά και αυτές των Σωκράτη, Λόπες, Λαλά, διαθέτουν ένα ρόστερ γεμάτο λύσεις για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Η συνδυαστική επιλογή 2 ημ.- 2 τελ., χάντικαπ -1 και over 5,5 κόρνερ για τον Ολυμπιακό, σε απόδοση 3.85 στο MatchCombo της Stoiximan.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Άρης στη Λεωφόρο. Σε καλή κατάσταση οι «πράσινοι» ψυχολογικά και αγωνιστικά. Έκλεισαν τη χρονιά νε δύο σερί νίκες εντός, χωρίς να δεχτούν γκολ απέναντι σε Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα. Ανέβηκαν στην 4η θέση και στο -5 από τον ΠΑΟΚ, έχοντας ένα ματς λιγότερο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει βάλει καλές βάσεις και η εικόνα της ομάδας του δείχνει μια σταθερή βελτίωση. Στόχος είναι η ενίσχυση του ρόστερ τον Γενάρη και μετά από χρόνια, ο Παναθηναϊκός βγάζει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Με θετικό τρόπο ολοκλήρωσε τη χρονιά και ο Άρης. Πήρε 1-1 στο Ηράκλειο και επικράτησε του Ιωνικού, για να ανέβει στην 7η θέση με 21 βαθμούς και μια ανάσα από τα playoffs. Όλα αυτά εν αναμονή της απόφασης του CAS για την επιστροφή των 6 βαθμών που του αφαιρέθηκαν στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ξέρει να ελέγχει τον ρυθμό, αλλάζει καλά τη μπάλα και δημιουργεί με συνέπεια. Υστερεί ωστόσο στην τελική προσπάθεια και της λείπει το εύκολο το γκολ για να κάνει το step up.

Ματς ισορροπιών στη Λεωφόρο, πιθανότατα θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ανάμεσα σε δύο σκληρές ομάδες που βρίσκονται σε ανοδική πορεία και έχουν απουσίες. Η επιλογή G/G & over 8,5 κόρνερ στην αναμέτρηση, σε απόδοση 4.25 στη Stoiximan.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ