Η Ελλάδα στην Τουρκία με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις στη Stoiximan

Η Ελλάδα στην Τουρκία με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις στη Stoiximan

Ανάλυση και προγνωστικά για τη «μάχη» της Εθνικής στο Sinan Erdem Dome απέναντι στην Τουρκία (28/02, 19:00).

Η Εθνική βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη χωρίς τον Νικ Καλάθη αλλά με πολύ πίστη στις δυνατότητες της και αυτοπεποίθηση πως μπορεί να κερδίσει αυτό το άτυπο back to back με την Τουρκία.

Το παιχνίδι της Παρασκευής στα Λιόσια εξελίχθηκε σε ένα πολύ σκληρό bras de fer. Καμία έκπληξη φυσικά. Η Εθνική μας επιβλήθηκε στο φυσικό/αθλητικό κομμάτι, κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ, είχε πάθος και σωματικές δυνάμεις όμως δεν είχε το «λογισμικό» (κατά τον Κόμπι) για να βάλει μεγάλα σουτ και να τελειώσει τον αντίπαλο όταν είχε το προβάδισμα με διψήφιες διαφορές.

Το φάουλ στον Παπανικολάου ήρθε ως δώρο εξ ουρανού και η ψυχραιμία του έμπειρου φόργουορντ από τη γραμμή των προσωπικών έφερε αυτήν την πολύ σημαντική νίκη. Πλέον οι δύο ομάδες μεταφέρονται στην Τουρκία και στον Σινάν Ερντέμ. Μπορούμε να ζευγαρώσουμε τις επιτυχίες;

Super Ενισχυμένες Αποδόσεις: 1ος στις Ασίστ – Kostas Sloukas 2.80 από 1.87 στη Stoiximan

Πρέπει να παίξουμε καλύτερα

Ο Νικ Καλάθης δεν θα είναι τελικά στην Κωνσταντινούπολη. Η Μπαρτσελόνα δεν έδωσε άδεια στον Έλληνα πόιντ γκαρντ για να αγωνιστεί ενώ έπραξε το ίδιο και για την περίπτωση του Σανλί, ο οποίος θα αποτελέσει σοβαρή απώλεια για την Τουρκία (πολύ σημαντικός παίχτης και δη στο ματσάρισμα με την Ελλάδα). Είναι δεδομένο ότι
η Εθνική μας ομάδα θα βρει απέναντι της ένα σύνολο «θυμωμένο» για την εξέλιξη της αναμέτρησης της Παρασκευής, με έξτρα κίνητρο για την νίκη. Η Τουρκία έχασε ένα τεράστιο διπλό μέσα από τα χέρια και εξέφρασε σοβαρά παράπονα για το τελευταίο φάουλ που έκρινε το ματς, στρώνοντας το χαλί για το παιχνίδι της Δευτέρας. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε την ορμή των γηπεδούχων και σταδιακά να τους βάλουμε πίεση.

Αυτός ακριβώς είναι ο μεγαλύτερος μας σύμμαχος. Η πίεση των αντιπάλων. Αλλά για να τους βάλουμε σε αυτό το καθεστώς θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ μέσα στο γήπεδο, κάνοντας τους να νιώσουν ότι τίποτα δεν θα τους δοθεί εύκολα.

Στο πρώτο ματς αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τον Μαχμούτογλου ο οποίος -όπως υπογραμμίσαμε στο αντίστοιχο preview- είναι ένας πολύ αποτελεσματικός FIBA player. Ο γκαρντ της Φενέρ είχε 21 πόντους με 7/13 σουτ και ο Σέιν Λάρκιν 9 τελικές για 2 λάθη. Είναι εξόχως σημαντικό να μην αφήσουμε τους δύο αυτούς παίχτες να συνδεθούν από νωρίς με το ελληνικό καλάθι. Έχουμε αθλητές με αμυντικές αρετές και υψηλό επίπεδο συναισθηματικής νοημοσύνης ώστε να τα καταφέρουμε.

MatchCombo: Shane Larkin 1ος Σκόρερ & Over 2.5 Ριμπάουντ & Over 5.5 Aσίστ στο 7.50 στη Stoiximan

Επίσης θα χρειαστούμε έναν παίχτη που θα μας δώσει ώθηση (είτε αυτή μεταφράζεται σε έξτρα ενέργεια στα μετόπισθεν είτε σε πόντους στο επιθετικό κομμάτι) ερχόμενος από τον πάγκο. Ο Μουράτος έκανε εξαιρετική δουλειά στο παιχνίδι της Παρασκευής ενώ και ο Καλαϊτζάκης έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει αρκετά στην άμυνα. Η ομάδας μας είχε 8/26 τρίποντα στο συγκεκριμένο ματς και εκτέλεσε σχετικά λίγες προσωπικές. Στην Τουρκία πρέπει να ευστοχήσουμε στα περιφερειακά σουτ που γίνονται με καλές προϋποθέσεις (χάσαμε αρκετά στα Λιόσια)
για να σπάσουμε την πίεση της έδρας. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου, εκτός των άλλων, οφείλει να ψάξει το ρήγμα παίζοντας κάθετα με τους γκαρντ της. Η τουρκική άμυνα είναι ευάλωτη επάνω στη μετακίνηση της και όχι ιδιαίτερα δουλεμένη σε επίπεδο περιστροφών.

Είναι επίσης σαφές ότι θα χρειαστούμε την αρωγή των προσωπικοτήτων και των πιο έμπειρων αθλητών μας για να μείνουμε όρθιοι στον Σινάν Ερντέμ. Έχουμε τέτοιους παίχτες οι οποίοι έχουν δώσει και κερδίσει τέτοια παιχνίδια σε ανάλογο, δύσκολο περιβάλλον.

Τουρκία-Ελλάδα σε LIVE Streaming (Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις) στη Stoiximan

Εν κατακλείδι, πάμε στην Κωνσταντινούπολη με λιγότερο άγχος μετά τη νίκη της Παρασκευής αλλά με μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μας για να πάρουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα μας δώσει προβάδισμα πρόκρισης. Είμαστε σύνολο με μεγαλύτερο ποιοτικό βάθος από τον αντίπαλο και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να πιέσουμε σε όλα τα επίπεδα (φθορά, απλωμένες και επιθετικές άμυνες), αξιοποιώντας το πλεονέκτημα των περισσότερων λύσεων. Πολύ προσοχή στο αμυντικό κομμάτι, όχι «βαθιές» βοήθειες όταν οι Μαχμούτογλου-Λάρκιν παίζουν μακριά από τη μπάλα
και φυσικά «ριμπάουντ», ώστε να ελέγξουμε τον ρυθμό. Μέσα από τέτοιες έδρες, δύσκολες καταστάσεις και ζυμώσεις χτίζονται οι ομάδες. Εκτός του αποτελέσματος, το ίδιο το ταξίδι των «παραθύρων» έχει τη δική του, μεγάλη σημασία.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ