Με την πλάτη στον τοίχο και με 7.60 η Αργεντινή!

Με την πλάτη στον τοίχο και με 7.60 η Αργεντινή!

Υποψιασμένη η Πολωνία, ισορροπία στο Γαλλία-Δανία, απόλυτη ανάγκη για τρίποντο η Αργεντινή. Προγνωστικά για τα ματς του Σαββάτου.

Στην Αλ Ουκρά διεξάγεται η αναμέτρηση Τυνησία – Αυστραλία νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (12:00) για την 2η αγωνιστική του Group D στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Αν μη τι άλλο ήταν ανταγωνιστική η εικόνα της Τυνησίας στην πρεμιέρα του ομίλου με αντίπαλο τη Δανία.

 

Δεν φοβήθηκε το ματς, προσπάθησε κυρίως να εκμεταλλευτεί τον χώρο, έφτασε σε διψήφιο αριθμό τελικών αλλά της έλειψε η αποτελεσματικότητα. Εξέπληξε με την σοβαρότητα και την πειθαρχία της, στοιχεία που δεν συνηθίζει να παρουσιάζει στο χορτάρι. Σίγουρα ικανοποιητική η λειτουργία της στα μετόπισθεν, μια συνθήκη αγώνα που θα χρειαστεί απέναντι στην Αυστραλία.

 

Η ομάδα του Άρνολντ βρήκε ένα ονειρικό ξεκίνημα κόντρα στη Γαλλία αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Προηγήθηκε μόλις στο 9′ από εξαιρετική συνεργασία των Ντιουκ – Γκούντγουϊν, με τον πρώτο να γυρίζει από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και τον μετέπειτα σκόρερ να πλασάρει άψογα στην έξοδο του Λορίς.

 

Πριν καν όμως ολοκληρωθεί το ημίχρονο, η Αυστραλία είχε δεχθεί την ανατροπή καθώς δεν άντεξε στην πίεση των ‘τρικολόρ’. Ραμπιό, Ζιρού (2) και Εμπαπέ σημειώσαν τα γκολ της Γαλλίας για το τελικό 4-1.

 

Όπως για την Τυνησία, έτσι και για την Αυστραλία αυτό το ματς είναι κομβικό για τη συνέχεια. Η ισοπαλία δεν βολεύει κανέναν και μόνο το τρίποντο μπορεί να τις κρατήσει σε τροχιά πρόκρισης. Το συνδυαστικό στοίχημα Goal/Goal & Over 2,5 οφσάιντ στο ματς σε απόδοση 3.15 στο Bet Builder της Stoiximan.

 

Στο ‘Education City Stadium’ (15:00) της Αλ Ραγιάν διεξάγεται η αναμέτρηση της Πολωνίας με τη Σαουδική Αραβία, στη δεύτερη στροφή του Group C. Δεν ήταν καλύτερη η Πολωνία απέναντι στο Μεξικό, είχε όμως τη μεγάλη ευκαιρία να ‘κλέψει’ το ματς στο 58′ όταν ο Λεβαντόφσκι έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα για να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Μορένο. Όμως ο αρχηγός της Πολωνίας αστόχησε και το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

 

Η Σαουδική Αραβία σόκαρε την Αργεντινή στην πρεμιέρα, ένα αποτέλεσμα που μάλλον κανείς δεν περίμενε. Παρά την τεράστια διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων και το γεγονός πως η ‘αλμπισελέστε’ προηγήθηκε μόλις στο 10′ με εκτέλεση πέναλτι του Μέσι, η Σαουδική Αραβία έφτασε σε μια ανεπανάληπτη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

 

Αλ Σεχρί στο 48′ και Αλ Νταουσαρί πέντε λεπτά αργότερα σκόραραν τα γκολ της ιστορικής νίκης και παρά την πίεση της Αργεντινής ως το φινάλε, το τελικό σκορ δεν άλλαξε. Και από το πουθενά η Σαουδική Αραβία πήρε κεφάλι στον όμιλο και έχει πλέον πολύ σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης!

 

Φαντάζει πραγματικά υπερβολικό να δούμε νέα έκπληξη στον όμιλο, ειδικά από τη στιγμή που για την Πολωνία τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα σε περίπτωση που δεν κερδίσει. Η Σαουδική Αραβία έδειξε πάντως πως δεν αστειεύεται.

 

Ωστόσο η Πολωνία πάει υποψιασμένη στο ματς και ο Λεβαντόφσκι έχει τριπλό κίνητρο: να πάρει το αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλτι της πρεμιέρας, να βρει δίχτυα για πρώτη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ και φυσικά να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη.

 

Το συνδυαστικό στοίχημα Over 5,5 κόρνερ Πολωνία στο ματς & να σκοράρει ο Λεβαντόφσκι, σε απόδοση 3.75 στο Bet Builder της Stoiximan.

 

Στις 18:00 στο ‘Stadium 974’ της Ντόχα, Γαλλία και Δανία δίνουν ένα κρίσιμο παιχνίδι. Ιδιαίτερα για τους τυπικά φιλοξενούμενους. Οι ‘τρικολόρ’ στην πρεμιέρα δεν πτοήθηκαν ούτε από το γρήγορο προβάδισμα της Αυστραλίας, ούτε από το γεγονός πως δεν έχουν μαζί τους παίκτες όπως οι Πογκμπά, Καντέ, Ενκουκού και Μπενζεμά.

 

Με πρωταγωνιστή τον Ραμπιό (γκολ, ασίστ) έφτασαν στην ανατροπή πριν το ημίχρονο και οι Ζιρού, Εμπαπέ υπέγραψαν το τελικό 4-1 στο δεύτερο μέρος.

 

Η Δανία είχε τον έλεγχο του αγώνα στην πρεμιέρα κόντρα στην Τυνησία. Δεν βρήκε όμως ούτε τον απαιτούμενο ρυθμό δημιουργικά, ούτε και τις λύσεις εκτελεστικά για να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Ανασταλτικά κράτησε ένα σοβαρό προφίλ, αρνήθηκε να ρισκάρει υπερβολικά φτάνοντας προς το τέλος του ματς, ήταν πειθαρχημένη αλλά όχι με την απαραίτητη ορμή από τη μέση και μπροστά.

 

Η Γαλλία έκανε αυτό που έπρεπε στο πρώτο ματς, ‘κλειδώνει’ ουσιαστικά την πρόκριση με νέο τρίποντο αλλά δεν έχει και λόγο να εκβιάσει καταστάσεις είναι η αλήθεια. Η Δανία ιδανικά θέλει τη νίκη, όμως και η ισοπαλία αφήνει αρκετά περιθώρια πρόκρισης την τελευταία αγωνιστική. Το στοίχημα X & Goal/Goal σε απόδοση 4.90 στη Stoiximan.

 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου κλείνει σε ρυθμούς… λάτιν, καθώς Αργεντινή και Μεξικό διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ‘Lusail Iconic Stadium’ (21:00). Η ‘αλμπισελέστε’ τα έκανε μαντάρα στην πρεμιέρα, στην ήττα – σοκ με σκορ 1-2 από τη Σαουδική Αραβία και μάλιστα με ανατροπή.

 

Επιβεβαιώθηκε το ερώτημα που την συνόδευε για τη μεσαία της γραμμή και το γεγονός πως στον άξονα έχει μεν ποιοτικούς αλλά και σχετικά αργούς παίκτες. Εκεί χτύπησε η αντίπαλος της, βρήκε υπεραριθμίες ή άδειους χώρους προς εκμετάλλευση και έκανε τη ζημιά. Πλέον η κατάσταση είναι οριακή για την παρέα του Μέσι, που μόνο με δύο νίκες μπορεί να είναι σίγουρη για πρόκριση.

 

Το Μεξικό είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης με την Πολωνία, ίσως άξιζε κάτι παραπάνω αλλά εντέλει γλίτωσε και τα χειρότερα με την άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεβαντόφσκι. Το τελικό 0-0 δεν είναι καταδικαστικό για τη συνέχεια, σίγουρα όμως ανεβάζει κατά πολύ τον βαθμό δυσκολίας πρόκρισης για τους Μεξικάνους. Η παράδοση πάντως απέναντι στην Αργεντινή δεν τους ευνοεί καθώς η τελευταία χρονικά νίκη τους ήταν το 2004. Έκτοτε η ‘αλμπισελέστε’ μετράει αήττητο σερί 10 αγώνων με 6Ν-4Ι-0Η.

 

Η Αργεντινή φτάνει στο ματς με πίεση και την απόλυτη ανάγκη για το τρίποντο. Είναι το φαβορί, αλλά σε τιμές που δεν μπορεί να δικαιολογήσει με βάση την εικόνα της πρεμιέρας.

 

Το Μεξικό ακόμη και με ισοπαλία βολεύεται, αφού μια νίκη στο φινάλε πιθανότατα θα του εξασφαλίζει την πρόκριση. Το συνδυαστικό στοίχημα Goal/Goal & να σκοράρει ο Λαουτάρο Μαρτίνες & over 2,5 κάρτες για το Μεξικό σε απόδοση 7.60 στο Bet Builder της Stoiximan.

 

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ