Επιλογή με αξία από το Μουντιάλ

Επιλογή με αξία από το Μουντιάλ

Αξίζει το ποντάρισμα στα προγνωστικα μουντιαλ 2022 που δίνουν πολλές ευκαιρίες για στοίχημα

Αξίζει το ποντάρισμα στα προγνωστικα μουντιαλ 2022 που δίνουν πολλές ευκαιρίες για στοίχημα. Ας τσεκάρουμε μια από σημερινό (03/12) ματς.

*Φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και, αν χρειαστεί, πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ολλανδία – ΗΠΑ.

*Πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων μετά το φιλικό του 2007 (νίκη Αργεντινής 1-0). Αναμετρώνται πρώτη φορά σε Μουντιάλ.

*Η Αυστραλία μετρά μόλις μια νίκη σε συνολικά εφτά παιχνίδια κόντρα στην Αργεντινή, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, την πήρε το 1988 (1-1-5).

*Δεν έχει νίκη η Αυστραλία σε τέσσερα ματς κόντρα σε ομάδες Λατινικής Αμερικής σε τελική φάση Μουντιάλ (0-1-3).

*Ο Λιονέλ Μέσι μετρά οκτώ γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ, όλα όμως στη φάση των ομίλων. Δεν έχει σκοράρει ποτέ σε νοκ-άουτ παιχνίδια!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Προηγούμενο ματς: Νίκη 2-0 επί της Πολωνίας στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Το 1-0 ο ΜακΆλιστερ στο 46’, το 2-0 έκανε ο Άλβαρες στο 67’. Καθολικά ανώτερη η Αργεντινή, έχασε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, μπορούσε να φτάσει σε πιο ευρύ σκορ.

Όλα ξεκίνησαν «στραβά», η ήττα απ’ τη Σαουδική Αραβία την έβαλε σε τρομερή πίεση, αλλά κατάφερε να ανταποκριθεί πειστικά. Πέρασε ένα μεγάλο τεστ χαρακτήρα στο παιχνίδι με το Μεξικό, εκείνο ήταν το ματς «κλειδί» για την πρόκριση, η Αργεντινή πήρε τη νίκη με δίκαιο και πειστικό τρόπο, χάρη και στην έμπνευση του Μέσι για το 1-0. Είχε άλλο «αέρα» στο τρίτο ματς του ομίλου με την Πολωνία, ήξερε ότι με νίκη θα ήταν πρώτη, έκανε την κορυφαία εμφάνιση της μέχρι στιγμής στο τουρνουά.

Είχε τρομερή ενέργεια, έβγαλε συνεργασίες, πήρε βοήθειες απ’ την παρουσία του Άλβαρες (αντί του Λαουτάρο Μαρτίνες στην επίθεση), ενώ πολύτιμος αποδείχτηκε και ο σκόρερ του πρώτου γκολ ΜακΆλιστερ. «Κλείστηκε» καλά ο Μέσι απ’ τους Πολωνούς, που έδειξαν να ασχολούνται μόνο μαζί του, κάτι που άφησε αρκετό χώρο για τους υπόλοιπους. «Δείξαμε ότι έχουμε χαρακτήρα και προσωπικότητα. Αξίζουμε το σεβασμό για την πρώτη θέση του ομίλου, αλλά και για τον τρόπο που παίξαμε», είπε ο Ντε Πολ, ενώ ο Οταμέντι επεσήμανε: «Γινόμαστε πιο δυνατοί όταν παίζουμε υπό πίεση, το δείχνουμε συνέχεια αυτό».

Εκτός των παραπάνω, η Αργεντινή κρατά και την εξαιρετική αμυντική λειτουργία, καθώς δέχτηκε μόλις 11 τελικές προσπάθειες σε τρία ματς του ομίλου, ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ από Μεξικό και Πολωνία, την «πλήγωσε» απ’ το πουθενά η Σαουδική Αραβία. «Όποιος νομίζει ότι θα προκριθούμε με άνεση, κάνει λάθος. Η Αυστραλία έδειξε ότι είναι πού σκληρός αντίπαλος. Δεν υπάρχει εύκολη ομάδα στο Μουντιάλ», είπε ο κόουτς Σκαλόνι.

Δούλεψε εξαιρετικά η ενδεκάδα που παρέταξε ο προπονητής της «αλμπισελέστε» κόντρα στην Πολωνία, δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξει, λογικά θα δούμε τις ίδιες επιλογές και σήμερα. Αμφίβολος ο Ντι Μαρία, αν δεν προλάβει, λογικά τη θέση του θα πάρει ο Κορέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αργεντινή αποκλείστηκε στους «16» του Μουντιάλ 2018 (απ’ τη Γαλλία), ωστόσο δεν έχει μείνει ποτέ εκτός προημιτελικών για δύο σερί Μουντιάλ μετά το 1986!

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Over 2.5 τα 6/8 τελευταία παιχνίδια της ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*NG τα 15/18 τελευταία παιχνίδια της ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*Δέχθηκε γκολ στα 6/8 τελευταία παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Προηγούμενο ματς: Νίκη 1-0 επί της Δανίας στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Το γκολ ο Λέκι στο 60’. Δίκαιο αποτέλεσμα, η Αυστραλία ήταν πολύ σοβαρή ανασταλτικά, δεν απειλήθηκε όσο θα περίμενε απ’ τη Δανία.

Δεν είναι μια ομάδα που «ομορφαίνει» το Μουντιάλ, αλλά είχε την ουσία και την αποτελεσματικότητα, πήρε δίκαια την πρόκριση για τους «16». Ήταν σοβαρότατη και πειθαρχημένη στον «τελικό» με τη Δανία την Τετάρτη, απειλήθηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο, όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών» ο γκολκίπερ Ράιαν. Στο δεύτερο μέρος μπήκε με όρεξη για περισσότερη επιθετικότητα, σκόραρε με τον Λέκι στο 60’ και στη συνέχεια «ταμπουρώθηκε». Κράτησε χωρίς κανένα πρόβλημα το 1-0 μέχρι το φινάλε, απενεργοποίησε πλήρως τα ατού των Δανών και επικράτησε.

Είχε προηγηθεί το 1-0 επί της Τυνησίας, εκεί σκόραρε στο 23’ με κεφαλιά του Ντιουκ και προσέγγισε τη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή άμυνα και μηδενικό ενδιαφέρον για την επίθεση. Απειλήθηκε μόνο στα τελευταία λεπτά απ’ τους Τυνήσιους, νωρίτερα είχε ευκαιρία για το 0-2 σε μια απ’ τις ελάχιστες αντεπιθέσεις που επιχείρησε. Στην πρεμιέρα ηττήθηκε 1-4 απ’ τη Γαλλία, σε ματς που δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αντιπάλου και μοιραία κάποια στιγμή το ματς ξέφυγε απ’ τον έλεγχο της. Κόντρα στους «τρικολόρ» τα «καγκουρό» έκαναν αβίαστα λάθη στην άμυνα, τα οποία απέφυγαν στα επόμενα δύο ματς του ομίλου.

Κάπως έτσι, φτάνει στους «16» του Μουντιάλ για δεύτερη φορά στην ιστορία της, η προηγούμενη ήταν το 2006, όταν αποκλείστηκε απ’ τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ιταλία. «Θέλουμε παραπάνω πράγματα. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, αλλά δε σταματάμε εδώ. Κανείς δεν περίμενε να κερδίσουμε έστω ένα ματς, πόσο μάλλον δύο του ομίλου. Πλέον φτάσαμε σ’ ένα επίπεδο που δε σου έρχονται τέτοιες ευκαιρίες πολλές φορές στη ζωή σου. Πρέπει να απολαύσουμε την εμπειρία και να πάμε να κάνουμε δύσκολη τη ζωή της Αργεντινής. Δεν είναι μόνο ο Μέσι. Όποιος ασχολείται μόνο μαζί του χάνει απ’ τους υπόλοιπους», είπε ο κόουτς Άρνολντ.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Έρχεται από 7/10 Under 2.5 ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*Μόλις εννέα κίτρινες κάρτες στα τρία παιχνίδια της στον όμιλο του τρέχοντος Μουντιάλ, οι πέντε εις βάρος της Αυστραλίας.

*Κέρδισε μόλις πέντε κόρνερ στα τρία ματς του ομίλου!

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟ: Η Αυστραλία απέδειξε ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος, πρόκειται για «σκληρή» ομάδα, που λογικά θα παίξει παντελώς παθητικά και δεν πρόκειται να ρισκάρει. Η Αργεντινή μας έχει δείξει ότι «ξεκλειδώνει» τα ματς στο δεύτερο μέρος, θεωρούμε ότι οι Αυστραλοί θα αντέξουν έστω μέχρι το ημίχρονο, αλλά στο φινάλε θα «λυγίσουν». Επιλέγουμε Χ/1 σε απόδοση 4.00.

Βρείτε την ανάλυση του αγώνα, μαζί με όλων των υπόλοιπων αναμετρήσεων σήμερα εδώ:

https://www.betarades.gr/argentinh-aystralia/

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ