Τι πρέπει να ξέρεις πριν ποντάρεις

Τι πρέπει να ξέρεις πριν ποντάρεις

Λίγο πολύ γνωρίζεις πως πριν την τοποθέτηση ενός στοιχήματος καλείσαι να διεξάγεις την απαραίτητη μελέτη, στα πλαίσια της οποία αξιολογείς τις βασικότερες πληροφορίες και τα πιο χρήσιμα στατιστικά στοιχεία.

Λίγο πολύ γνωρίζεις πως πριν την τοποθέτηση ενός στοιχήματος καλείσαι να διεξάγεις την απαραίτητη μελέτη, στα πλαίσια της οποία αξιολογείς τις βασικότερες πληροφορίες και τα πιο χρήσιμα στατιστικά στοιχεία.

Προφανώς δεν θα ποντάρεις υπέρ μιας ομάδας που βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση ή που απουσιάζει λόγω τραυματισμού ο πρώτος της σκόρερ. Με απλά λόγια η μελέτη αποτελεί πάντα το κλειδί για κάθε στοίχημα και στον παρόν οδηγό θα εξετάσουμε τι πρέπει να ξέρεις πριν ποντάρεις.

Σε ποιες πληροφορίες να δώσω βαρύτητα;

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο αναλύεται από κάθε δυνατή οπτική γωνία. Επομένως το βασικό ζητούμενο είναι να ξέρεις που να στραφείς προκειμένου να καταλήξεις στις πιο ασφαλείς επιλογές. Το πρώτο και βασικότερο είναι να ελέγξεις τα πρόσφατα νέα της ομάδας υπέρ της οποίας σκοπεύεις να ποντάρεις. Είναι απόλυτα λογικό να ποντάρεις σε μια ομάδα που τρέχει σερί διαδοχικών νικών. Αν όμως γνωρίζεις πως θα απουσιάσει ο καλύτερος της παίκτης ή αν ο
προπονητής δήλωσε πως θα προβεί σε rotation, θα ποντάρεις και πάλι στη νίκη της;

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν «βάθος» στον πάγκο και πολλές φορές πιθανό rotation δεν είναι ικανό να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα τους. Ωστόσο, όσο περισσότερο παρακολουθείς την πορεία συγκεκριμένων ομάδων, τόσο περισσότερο θα γνωρίζεις λεπτομέρειες γύρω από το υπάρχον ρόστερ και ως εκ τούτου θα είσαι σε θέση να κρίνεις μέχρι που μπορούν να φτάσουν ακόμη και με τη χρησιμοποίηση αναπληρωματικών παικτών.

Τι να προσέξεις όταν τοποθετείς ένα στοίχημα στον νικητή αγώνα

Αφού ελέγξεις το αγωνιστικό ρεπορτάζ, το επόμενο βήμα είναι η αξιολόγηση των πρόσφατων αποτελεσμάτων. Η στατιστική αποτελεί πλέον ένα ιδιαίτερα χρήσιμο βοήθημα που σου δίνει τη δυνατότητα να λάβεις γνώση για τη φόρμα των δύο αντιπάλων. Πιο συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο μπαίνουν τα εντός και εκτός έδρας αποτελέσματα των δύο ομάδων. Σε όλα ανεξαιρέτως τα πρωταθλήματα, η έδρα αποτελεί πάντα ισχυρό πλεονέκτημα για τη γηπεδούχο, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα την περίοδο της καραντίνας όπου στις περισσότερες λίγκες τα παιχνίδια διεξάγονταν κεκλεισμένων των θυρών.

Μελετώντας τα απαραίτητα στατιστικά, θα είσαι σε θέση να διαπιστώσεις ποιες ομάδες εκμεταλλεύονται την έδρα τους στο μεγαλύτερο βαθμό και ποιες αποδίδουν καλύτερα όταν αγωνίζονται μακριά από το σπίτι τους.

Τι άλλο πρέπει να προσέξω;

Κάτι εξίσου σημαντικό είναι να ελέγξεις την απόδοση μιας ομάδας απέναντι σε συγκεκριμένους αντιπάλους. Η συγκεκριμένη διερεύνηση μπορεί για παράδειγμα να σε οδηγήσει στο συμπέρασμα πως μια ομάδα που βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας έχει ηττηθεί από όλες τις ομάδες της πρώτης εξάδας. Παράλληλα, η ίδια ομάδα πολύ πιθανό να έχει το απόλυτο των νικών κόντρα στις ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ισχυρό βοήθημα προσφέρει ο δείκτης xG που εκφράζει το πόσο δημιουργική είναι μια ομάδα. Με απλούστερα λόγια, ο εξειδικευμένος αυτός δείκτης υποδεικνύει τις ομάδες που παίζουν καλά δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες αλλά που εν τέλει δεν καταφέρνουν να φτάσουν στη νίκη, ενώ παράλληλα συμβαίνει πολύ συχνά και το αντίστροφο. Με τον τρόπο αυτό, μπορείς να εντοπίσεις στοιχήματα με αξία και να ποντάρεις αναλόγως, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες επιτυχίας.

Βασικά σημεία στο στοίχημα γκολ

Οι αγορές των γκολ συγκαταλέγονται μεταξύ των δημοφιλέστερων που συγκεντρώνουν μεγάλο όγκο πονταρισμάτων. Βασικές επιλογές το under/over 2.5 γκολ και το ενδεχόμενο να σκοράρουν ή όχι και οι δύο ομάδες. Σημείο κλειδί για τις συγκεκριμένες αγορές τα στατιστικά στοιχεία των δύο αντιπάλων, καθώς καλείσαι να αξιολογήσεις τα γκολ που σκοράρει αλλά και δέχεται κάθε ομάδα, τόσο συνολικά στο πρωτάθλημα όσο και επιμέρους για τη γηπεδούχο εντός έδρας και την φιλοξενούμενη εκτός.

Προχωρώντας, υπάρχουν πλέον διαθέσιμες και οι πιο εξειδικευμένες αγορές που αφορούν συγκεκριμένους παίκτες με ζητούμενο να σκοράρουν στη διάρκεια μιας αναμέτρησης. Οι αποδόσεις εδώ είναι αισθητά αυξημένες, σε συνάρτηση πάντα με τον βαθμό δυσκολίας. Το βασικό στοιχείο που πρέπει να φιλτράρεις είναι αν ο παίκτης στον οποίο σκοπεύεις να ποντάρεις διανύει περίοδο φόρμας βρίσκοντας δίχτυα με συχνότητα και φυσικά αν προορίζεται
για τη βασική εντεκάδα.

Γενικές συμβουλές πριν ποντάρεις

Το στοίχημα αποτελεί μια ενασχόληση που πρέπει πρωτίστως να αποσκοπεί στη διασκέδαση. Επειδή όμως το κέρδος είναι πάντα στο μυαλό κάθε παίκτη, καλείσαι να έχεις κατά νου τα παρακάτω:

● Κάνε εγγραφή σε μια νόμιμη στοιχηματική εταιρία (στην Stoiximan, ή την Bet365 για
παράδειγμα) που αποτελεί συνώνυμο της αξιοπιστίας και της ασφάλειας
● Ρίσκαρε αποκλειστικά και μόνο το χρηματικό ποσό που αντέχεις να στερηθείς
● Δείξε πειθαρχεία και αυτοέλεγχο τόσο σε περιόδους διαδοχικών επιτυχιών όσο και σε
διαστήματα αλλεπάλληλων αποτυχιών

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ