Με το 2.00 στο Volksparkstadion και τα γκολ στο Σερβία – Αγγλία

Με το 2.00 στο Volksparkstadion και τα γκολ στο Σερβία – Αγγλία

Δείτε τις σημερινές αναλύσεις και τα προγνωστικά από την ομάδα του Stoiximaview

Τρίτη μέρα στο Euro 2024 και οι ματσάρες συνεχίζονται. Αναμφίβολα, η μάχη της Σερβίας με την Αγγλία κλέβει την παράσταση στο σημερινό πρόγραμμα. Δείτε παρακάτω προγνωστικά στοιχήματος από την ομάδα του StoiximaView.

ΠΟΛΩΝΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ (16:00): Η Πολωνία έχει καταφέρει από το 2008 κι έπειτα να δίνει το «παρών» σε κάθε τελική φάση Euro. Κάπως έτσι έχει καταγράψει 5 συμμετοχές, διαδοχικές! Κάπως έτσι, είναι και στα γήπεδα της Γερμανίας, με στόχο το όνειρο, την υπέρβαση, δηλαδή την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν θα είναι εύκολο με τέτοιο όμιλο, φυσικά. Θυμίζουμε, είναι στο τέταρτο γκρουπ και στη θεωρία είναι η πιο αδύναμη του ομίλου, μαζί με Γαλλία και Αυστρία. Στις τρεις από τις προηγούμενες συμμετοχές της στα τελικά, έμεινε ως τους ομίλους, δεν πήγε παρακάτω. Μόνο το 2016 έλαμψε, μιας και όχι μόνο πέρασε από όμιλο με Γερμανία, Βόρειο Ιρλανδία και Ουκρανία, αλλά έφτασε ως τους «8», στην καλύτερή της πορεία ever! Στους «16» απέκλεισε στα πέναλτι την Ελβετία, αλλά στην ίδια διαδικασία αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία.

Στον όμιλο που είναι φέτος, πάντως, φαντάζει κάπως απίθανο να κάνει κάτι παρόμοιο. Βέβαια, μπάλα είναι και κατά καιρούς έχουμε δει πολλά θαύματα, άλλα μικρά, άλλα μεγάλα. Προφανώς και μεγάλο της αστέρι είναι ο Λεβαντόφσκι, αλλά πέρα από το ότι θα χρειαστεί βοήθεια και από άλλους, υπάρχει ποιότητα. Παίκτες όπως ο χαφ Ζιελίνσκι της Νάπολι, μπακ Κίβιορ της Άρσεναλ, ο εξτρέμ Ζαλέφσκι της Ρόμα, ο πορτιέρο Μπούλκα της Νις, ακόμη και οι χαφ Μόντερ και Σεμπάστιαν Σιμάνσκι από Μπράιτον και Φενέρμπαχτσε, αντίστοιχα. Θα «βγει» αυτό και στο γήπεδο; Θέλει να είναι ανταγωνιστική. Θυμίζουμε, για να φτάσει ως εδώ, αγχώθηκε αρκετά. Βλέπετε, προκρίθηκε μέσω των πλέι οφ. Στα ημιτελικά απέκλεισε εύκολα την Εσθονία (5-1) και στον τελικό αντιμετώπισε την Ουκρανία την οποία και νίκησε με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση).

Προφανώς και είναι μεγάλο πλήγμα η απουσία του Λεβαντόφσκι (επιθετικός), θα χάσει σίγουρα την πρεμιέρα Πολωνία – Ολλανδία και… βλέπουμε! Έτοιμος ο Σβιντέρσκι, αμφίβολος ο Νταβίντοβιτς (κεντρικός αμυντικός). «Είναι τεράστια απώλεια, όλοι ξέρουν πόσο σημαντικός είναι ο Ρόμπερτ για την ομάδα μας. Όμως, δεν αλλάζει την προσέγγισή μας», σχολίασε ο Μίχαλ Πρόμπιερζ. Για το ματς, είπε: «Όλοι λένε ότι δεν έχουμε καμία τύχη, αλλά το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι έχουμε φτιάξει μία ομάδα που όλοι παλεύουν για τον συμπαίκτη τους».

Το ρόστερ της Πολωνίας για το Euro 2024 που διεξάγεται στα γήπεδα της ΓερμανίαςΤερματοφύλακες: Σέζνι, Σκορούπσκι, Μπούλκα. Αμυντικοί: Σάλαμον, Βαλούκιεβιτς, Μπέντναρεκ, Κίβιορ, Πούχατς, Μπερεζίνσκι, Φρανκόφσκι, Νταβίντοβιτς. Μέσοι: Πιοτρόβσκι, Μόντερ, Ζιελίνσκι, Γκροσίτσκι, Ρόμαντσουκ, Νταμιάν Σιμάνσκι, Σεμπάστιαν Σιμάνσκι, Ζαλέβσκι, Σλις, Ουρμπάνσκι. Επιθετικοί: Σβιντέρσκι, Λεβαντόβσκι, Μπούσκα, Πιότεκ, Σκόρας.

Euro 2024: Αυτήν την κούπα ποιος θα την πάρει;

ΠΟΛΩΝΙΑ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ (16:00): Για άλλη μία διοργάνωση, η Ολλανδία μπαίνει με την προσδοκία να κάνει κάτι καλό, κάτι δυνατό, να φτάσει μακριά. Βέβαια, σχεδόν πάντα στις προηγούμενες διοργανώσεις κάτι γινόταν και αποτύγχανε. Στο Euro 2020 έφτασε μόνο μέχρι τους «16», το 2016 δεν πήγε καν στην τελική φάση, το 2012 αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων. Φέτος, τι; Έχει πάρει μία φορά το τρόπαιο, το μακρινό 1988 με Φαν Μπάστεν και Γκούλιτ. Έχει ατομική ποιότητα με παίκτες σε εξαιρετική κατάσταση, όπως ο Σίμονς, ο Γκάκπο, ο Φρίμπονγκ, ο Ντάμφρις, ο Ντεπάι, έχει ηγέτη τον Φαν Ντάικ και κατά τα φαινόμενα στα στόπερ είναι πολύ δυνατή. Βλέπετε, εκεί υπάρχουν και ο Ντε Λιχτ και ο εξαιρετικός Φαν ντεν Φεν (Τότεναμ). Βέβαια, την ίδια ώρα, υπάρχει και μία τεράστια απώλεια που δεν είναι άλλος από τον Φρένκι Ντε Γιονγκ (μέσος). Τεράστια απώλεια και οι «οράνιε» χάνουν πολλή από τη δυναμική τους με αυτήν την απουσία.

Στόχος της Ολλανδίας είναι να συνεχίσει παρακάτω στη διοργάνωση και να κάνει «θόρυβο». Μπορεί; Θα πρέπει να το δείξει από την αρχή και να «ακολουθήσει» τη Γαλλία στην επόμενη φάση. Εκτός αν της βάλουν δύσκολα η αποψινή της αντίπαλος αλλά και η Αυστρία. Όλα, βέβαια, θα φανούν στον «καθρέφτη» όλων: Στον αγωνιστικό χώρο. Όσο καλός και να («λες» ότι) είσαι, αν δεν το βγάλεις αυτό στο γήπεδο, όλα τα άλλα είναι… να ‘χαμε, να λέγαμε. Θυμίζουμε, για να εξασφαλίσει την 11η παρουσία της σε τελική φάση Euro, δεν έπαιξε καμία τρομερή μπάλα, αλλά προκρίθηκε σχετικά άνετα από τα προκριματικά. Ήταν στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα, η οποία έμεινε στην 3η θέση με 13 βαθμούς. Πρώτη ήταν η Γαλλία με 7-1-0 και 22 βαθμούς και δεύτερη η Ολλανδία με 6-0-2 και 18 βαθμούς.

Euro 2024 – Ιταλία: Να επαναλάβει το έπος του «Γουέμπλεϊ»

«Υπάρχουν μία σειρά από δυνατές ομάδες, η Ολλανδία είναι μία από αυτές. Όμως, κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει καθαρό φαβορί (σ.σ. για την κατάκτηση του τροπαίου). Ίσως λίγο η Γαλλία, γιατί έχει την εμπειρία των μεγάλων τουρνουά», είπε ο Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την απουσία του Ντε Γιονγκ. «Ξέρουμε ότι θα μας λείψει πολύ. Όμως, δεν είναι καλό να μιλάμε άλλο για αυτό. Έχουμε καλή ομάδα και είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε». Δεν αναφέρονται ιδιαίτερα προβλήματα για το Πολωνία – Ολλανδία, μόνο ο Ζίρκζι (επιθετικός) δίνεται αμφίβολος για την πρεμιέρα των «οράνιε».

Το ρόστερ της ΟλλανδίαςΤερματοφύλακες: Φερμπρούχεν, Μπέιλοου, Φλέκεν. Αμυντικοί: Χερτρούιντα, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Άκε, Ντε Φράι, Φαν Ντε Φεν, Μάατσεν, Μπλιντ, Ντάμφρις. Μέσοι: Βαϊνάλντουμ, Σχάουτεν, Γκράφενμπερχ, Ράιντερς, Φέρμαν, Γκάκπο, Φρίμπονγκ, Σίμονς. Επιθετικοί: Ντεπάι, Μάλεν, Μπρόμπι, Μπέργκβαϊν, Βέγκχορστ.

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Πολωνία – Ολλανδία)

ΣΕΡΒΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ (22:00): Κάτι παραπάνω από ιστορικό είναι το Euro 2024 για τη Σερβία. Εδωσε μεγάλη μάχη και επιτέλους δικαιώθηκε. Για πρώτη φορά προκρίθηκε σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ως ανεξάρτητη χώρα. Οι προηγούμενες προσπάθειές της έπεφταν στο… κενό, με την κατάρα να σπάει στα γήπεδα της Γερμανίας. Με τον Ντράγκαν Στοϊκοβιτς στην άκρη του πάγκου, οι Σέρβοι, έβαλαν τέλος στην κακοδαιμονία και πάνε με όνειρα και φιλοδοξίες στην 17η διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου.

Η κληρωτίδα της χαμογέλασε στην προκριματική διαδικασία και με 14 πόντους σε 8 αγωνιστικές, πήρε τον δρόμο για το Euro 2024 και τη Γερμανία. Ως δεύτερη προκρίθηκε η Σερβία και μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Εχει το ταλέντο, έχει και την ποιότητα. Λίγες ομάδες διαθέτουν παίκτες όπως ο Βλάχοβιτς και Μίτροβιτς. Μια απλή ματιά στην μεσοεπιθετική της γραμμή αρκεί για να καταλάβει κανείς πως μπορεί να πάει μακριά τη… βαλίτσα. Στην καλή τους μέρα, οι Σέρβοι, έχουν την δυνατότητα να σπείρουν τον φόβο και τον τρόμο. Το θέμα είναι να μην πληρώνουν την απειρία τους.

«Σίγουρα έχουμε πετύχει κάτι μεγάλο. Αυτή η πρόκριση στο EURO ήταν αναμενόμενη. Υπήρχαν πολλές χαμένες ευκαιρίες στο παρελθόν. Αλλά αυτή τη φορά, ο στόχος που έχω θέσει για τον εαυτό μου ως προπονητής – και ο οποίος τέθηκε από την Σερβική Ομοσπονδία της Ποδοσφαίρου στην αρχή – έχει εκπληρωθεί. Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι ποτέ εύκολος. Όμως, σε αυτή την περίοδο για το σερβικό ποδόσφαιρο, για τη χώρα μας, το έθνος και τους φιλάθλους –και όλους όσους αγαπούν αυτό το παιχνίδι– νομίζω ότι η πρόκριση από μόνη της ήταν ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός και ένα επίτευγμα», δήλωσε ο Στοϊκοβιτς για τη μεγάλη πρόκριση της Σερβίας στο Euro 2024.

Το ρόστερ της Σερβίας: Τερματοφύλακες: Τζόρτζε Πέτροβιτς, Πρέντραγκ Ραΐκοβιτς, Βάνια Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς. Αμυντικοί: Στραίνια Πάβλοβιτς, Νίκολα Μιλένκοβιτς, Μίλος Βελίκοβιτς, Νεμάνια Γκουντέλι, Στρτζαν Μπάμπιτς, Νεμάνια Στόγιτς, Ούρος Σπάγιτς ,Φιλίπ Μλαντένοβιτς. Μέσοι: Στρτζαν Μιγιάλοβιτς, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς -Σάβιτς, Λάζαρ Σάμαρτζιτς ,Ιβάν Ίλιτς, Σάσα Λούκιτς, Νεμάνια Μαξίμοβιτς, Φιλίπ Κόστιτς, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (ΑΕΚ). Επιθετικοί: Βέλικο Μπιρμάντσεβιτς, Ντούσαν Τάντιτς, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Ντούσαν Βλάχοβιτς, Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, Λούκα Γιόβιτς, Πέταρ Ράτκοφ.

Ποιο είναι το σύστημα διεξαγωγής του Euro 2024;

ΣΕΡΒΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ (22:00): It’s coming home λένε και ξαναλένε οι Άγγλοι. Μένει και να το κάνουν πράξη στα γήπεδα της Γερμανίας. Με ένα μεγάλο «πρέπει» στο Euro 2024 η Αγγλία. Οι απαιτήσεις βρίσκονται στον… Θεό, με την ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ να καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ως το μεγάλο φαβορί του εφετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος προσφέρεται και μένει να φανεί αν το επιβεβαιώσει στις τέσσερις γραμμές.

Συνέχεια φτάνει στην πηγή, αλλά νερό δεν πίνει η Αγγλία. Τελευταίο παράδειγμα; Το Euro 2020. Στρωμένα στα πόδια της ήταν τα πάντα και τελικά, κατάφερε να τα κάνει και πάλι… σαλάτα. Με τον τελικό να διεξάγεται στο σπίτι της (Γουέμπλεϊ), γνώρισε την ήττα από την Ιταλία, μένοντας για ακόμη μια φορά με το παράπονο. Η κατάρα δε λέει να σπάσει με τίποτα και τα «τρία λιοντάρια» συνεχίζουν να έχουν ένα λιγότερο Euro από τον Φάνη Κατεργιαννάκη. Σοβαροί και αποφασισμένοι θα πρέπει να εμφανιστούν οι Αγγλοι, προκειμένου να ξορκίσουν τους… δαίμονες που τους κυνηγούν τα τελευταία χρόνια.

Ως συνήθως, έκανε… παρέλαση στα προκριματικά του Euro 2024 η Αγγλία. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και με 20 πόντους σε 8 αγωνιστικές, τσέκαρε το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης.

«Νομίζω ότι έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να έχουμε αυτό το στάτους του φαβορί μέσα από τα προηγούμενα τουρνουά που είχαμε. Αλλά είμαστε επίσης μια ομάδα που δεν έχει κερδίσει ξανά EURO, οπότε προσπαθούμε να γράψουμε ιστορία εδώ. Αυτός είναι ένας στόχος που θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε, αλλά ξέρουμε ότι θα έχουμε μακρύ, σκληρό δρόμο μπροστά μας», δήλωσε ο Χάρι Κέιν. «Αν δεν κερδίσουμε, μάλλον δεν θα είμαι πια εδώ. Οπότε ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία. Νομίζω ότι περίπου οι μισοί προπονητές φεύγουν μετά από ένα τουρνουά – αυτή είναι η φύση του διεθνούς ποδοσφαίρου. Είμαι εδώ σχεδόν οκτώ χρόνια τώρα και έχουμε πλησιάσει. Δεν μπορείς να βάζεις συνεχώς τον εαυτό σου μπροστά στο κοινό και να λες «λίγο ακόμα παρακαλώ», καθώς κάποια στιγμή οι άνθρωποι χάνουν την πίστη τους. Αν θέλουμε να είμαστε μια μεγάλη ομάδα και θέλω να είμαι κορυφαίος προπονητής, πρέπει να αποδώσεις σε μεγάλες στιγμές», υπογράμμισε από την πλευρά του ο προπονητής της Αγγλίας.

Το ρόστερ της Αγγλίας: Τερματοφύλακες: Χέντερσον, Πίκφορντ, Ράμσντεϊλ. Αμυντικοί: Ντανκ, Γκόμες, Γκουέχι, Κόνσα, Σο, Στόουνς, Τρίπιερ, Γουόκερ. Μέσοι: Αλεξάντερ – Άρνολντ, Γκάλαγκερ, Μαϊνού, Ράις, Γουόρτον. Επιθετικοί: Μπέλινγκχαμ, Μπόουεν, Έζε, Φόντεν, Γκόρντον, Πάλμερ, Κέιν, Σάκα, Τόνεϊ, Ουότκινς.

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Σερβία – Αγγλία)

Το  StoiximaView σας προσφέρει καθημερινές αναλύσεις ποδοσφαίρου,  Προγνωστικά στοιχήματος, αλλά και κορυφαίες αναλύσεις σε μπάσκεττένις και NBA.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ