Η πρεμιέρα της Γαλλίας και το 2.22 στη Φρανκφούρτη

Η πρεμιέρα της Γαλλίας και το 2.22 στη Φρανκφούρτη

Δείτε τις σημερινές αναλύσεις και τα προγνωστικά από την ομάδα του Stoiximaview

Στον… χορό μπαίνουν και τα υπόλοιπα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εφτασε η ώρα του Βελγίου και της Γαλλίας, με τους «κόκκινους διαβόλους» να αντιμετωπίζουν τη Σλοβακία και τους «Τρικολόρ» να κοντράρονται με την Αυστρία. Δείτε παρακάτω προγνωστικά στοιχήματος από την ομάδα του StoiximaView.

ΒΕΛΓΙΟ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ (16:00): Το Βέλγιο ξεκινά το ταξίδι του στο Εuro 2024 με στόχο την διάκριση που τόσο πολύ κυνηγά όλα αυτά τα χρόνια. Άλλωστε το συγκεκριμένο τουρνουά είναι ένα από τα τελευταία για πολλά αστέρια από αυτή την «χρυσή» φουρνιά. Έχει όνειρα και φιλοδοξίες σε κάθε διοργάνωση, αλλά κάπου το… χάνει. Συνέβη το 2016, συνέβη και το 2020. Η καλύτερη πορεία της έχει καταγραφεί το μακρινό 1972 όταν και είχε τερματίσει στην 3η θέση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στην τελευταία απόπειρα της στην προηγούμενη διοργάνωση το 2021,  το ταξίδι της σταμάτησε στην φάση των «8». Αφού πρώτα είχε πάρει την πρόκριση από έναν όμιλο με Δανία, Φιλανδία και Ρωσία, ενώ στους «16» είχε καταφέρει να πετάξει εκτός ένα από τα φαβορί του τουρνουά την Πορτογαλία.

Μάθε τα πάντα για το Euro 2024 εδώ.

Για να φτάσει στα γήπεδα της Γερμανίας χρειάστηκε να ξεπεράσει τα εμπόδια των Αυστρίας, Σουηδίας, Αζερμπαϊτζάν και Εσθονίας ολοκληρώνοντας την προκριματική φάση ως αήττητη. Φυσικά το ρόστερ των «κόκκινων διάβολων» ξεχειλίζει από ποιότητα, μιας και σε αυτό υπάρχουν παγκόσμιοι αστέρες όπως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο Λουκάκου, ο Βίτσελ και ο Τίλεμανς. Αντίθετα δεν θα δώσει το παρών ο Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος έμεινε εκτός έπειτα από την διαμάχη που είχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 με τον προπονητή του.

Τώρα όσον αφορά τον όμιλο, η «κληρωτίδα» χαμογέλασε στους Βέλγους, μιας και καμία από της Ουκρανία, Σλοβακία και Ρουμανία δεν την τρομάζουν. Είναι το φαβορί για την πρωτιά στο γκρουπ, ωστόσο χρειάζεται να εμφανιστεί σοβαρή και κυρίως αποτελεσματική.

«Καθώς είχαμε την κλήρωση, φυσικά, όλοι είπαν: «Είσαι το φαβορί και πρέπει να περάσεις τον όμιλο», και νομίζω ότι στα χαρτιά είναι έτσι, αλλά το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο και, δυστυχώς, Όχι μόνο στα χαρτιά – ή ευτυχώς όχι στα χαρτιά, είδα τη Σλοβακία να χάνει μόνο δύο παιχνίδια κατά τη διάρκεια των προκριματικών, και ήταν δύο φορές με την Πορτογαλία, με 1-0 και 3-2, και νομίζω ότι αυτό λέει μια ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Βελγίου Ντομένικο Τεντέσκο.

Το ρόστερ του Βελγίου: Τερματοφύλακες: Καστέλς, Καμίνσκι, Σελς, Αμυντικοί: Καστάν, Ντε Κάιπερ, Φας, Μενιέ, Τεάτε, Βερτόνγκεν, Ντεμπάστ, Μέσοι: Ντε Μπρόινε, Μανγκάλα, Ονάνα, Τίλεμανς, Βερμέρεν, Βίτσελ, Βράντς, Επιθετικοί: Μπακαγιόκο, Καράσκο, Κετελάρε, Ντοκού, Λουκάκου, Λουκεμπάκιο, Οπεντά, Τροσάρντ.

Αυτά είναι τα γήπεδα του Euro 2024

ΒΕΛΓΙΟ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ (16:00): Το νέο σύστημα διεξαγωγής έχει βοηθήσει αρκετά την Σλοβακία, η οποία ετοιμάζεται για την τρίτη διαδοχική της συμμετοχή σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και έκτη συνολικά. Στο τελευταίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξήχθη σε 11 διαφορετικές χώρες, οι Σλοβάκοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην υπέρβαση με την πορεία τους να ολοκληρώνεται άδοξα στην φάση των ομίλων. Τερμάτισε στη τρίτη θέση σε έναν όμιλο με Ισπανία, Πολωνία και Σουηδία.

Ως ανεξάρτητο κράτος η καλύτερη της πορεία έχει καταγραφεί το 2016, όταν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την νοκ άουτ φάση από έναν όμιλο με Ουαλία, Αγγλία και Ρωσία. Όμως οι διασταυρώσεις την έφεραν πάνω στην Γερμανία με την ίδια να γνωρίζει την ήττα με 3-0.

Στην προκριματική φάση αντιμετώπισε Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Ισλανδία, Βοσνία και Λιχτενσταϊν παίρνοντας την δεύτερη θέση πίσω από τους Ίβηρες.

Για το αν θα μπορέσει να φτάσει σε κάτι καλό στα γήπεδα της Γερμανίας θα εξαρτηθεί κατά πολύ από την απόδοση δύο παικτών. Ο λόγος για τους Μίλακ Σκρίνιαρ και Γιουράι Κούτσκα οι αποτελούν βαρόμετρα για τους Σλοβάκους. Στον 5ο όμιλο βρίσκονται οι Σλοβάκοι και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το Βέλγιο, την Ρουμανία, αλλά και την Ουκρανία. Αν υποθέσουμε πως οι Βέλγοι είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρωτιά, τότε η Σλοβακία θα στοχεύσει για την δεύτερη θέση με την άμεση αντίπαλο της να είναι η Ουκρανία. Φυσικά πολλά θα κριθούν από το αποτέλεσμα της μεταξύ τους αναμέτρησης.

«Τα παιδιά δίνουν τα πάντα. Είμαι πολύ χαρούμενος με την ομάδα που έφερα στο EURO. Γνωρίζουμε καλά τους περιορισμούς μας, αλλά είναι πολύ πρόθυμοι και είναι ανοιχτοί στις προτάσεις μου. Πολλοί από αυτούς συνήθως παίζουν σε διαφορετικές θέσεις για το καλό της εθνικής ομάδας, είμαι αρκετά αισιόδοξος για την πορεία στον όμιλο», ήταν τα λόγια του τεχνικού της Σλοβακίας, Φραντσέσκο Καλτσόνα

To ρόστερ της Σλοβακίας:  Τερματοφύλακες:Χένριχ Ράβας, Μάρτιν Ντουμπράβκα, Μάρεκ Ρόντακ, Αμυντικοί: Ντάβιντ Χάντσκο, Ντένις Βάβρο, Ανταμ Ομπέρτ, Μίλαν Σκρίνιαρ, Νόρμπερτ Γκιόμπερ, Πίτερ Πέκαρικ, Βεμόν Ντε Μάρκο, Σεμπάστιαν Κόσα, Μέσοι: Μάτους Μπέρο, Γιουράι Κούτσκα, Λάζλο Μπένες, Οντρέι Ντούντα, Πάτρικ Χροβόφσκι, Στάνισλαβ Λομπότκα, Τόμας Ρίγκο, Επιθετικοί: Ντάβιντ Στρέλετς, Ιβάν Σρανζ, Λέο Σάουερ, Λούκας Χαρασλίν, Ρόμπερτ Μποζένι, Τόμας Σουσλόφ, Ντάβιντ Ντούρις, Λούμπομιρ Τούπτα

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Βέλγιο – Σλοβακία)

ΑΥΣΤΡΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ (22:00): Μια από τις χώρες που έχει «εκμεταλλευτεί» την αύξηση των ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι η Αυστρία. Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ βρήκε το… πάτημα και προκρίθηκε άνετα στο Euro 2024. Οι Αυστριακοί συνεχίζουν να γράφουν ιστορία τα τελευταία χρόνια, μιας και απόλυτα ικανοποιητική ήταν και η πορεία τους το 2021. Όταν και αποκλείστηκαν στη φάση των «16» από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία.

Προφανώς και η Αυστρία δεν είναι κάποια υπερδύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, αποτελεί επιτυχία η συμμετοχή της στο Euro 2024. Παρέλαση έκανε στην προκριματική φάση, μαζεύοντας 19 πόντους σε 8 αγωνιστικές. Μάλιστα, έφτασε μια ανάσα και από την πρωτιά του ομίλου. Την οποία και πήρε το Βέλγιο με 20 πόντους. Το σημαντικό είναι ότι οι Αυστριακοί ήταν εξαιρετικοί σε όλα τα ματς, πετυχαίνοντας τελικά τον μεγάλο τους στόχο. Που δεν ήταν άλλος από την πρόκριση στα τελικά του θεσμού.

Αρκετά τα εμπόδια στον Δ’ όμιλο για την Αυστρία, αλλά είναι δεδομένο πως θα το παλέψει μέχρι τέλους. Όποιος την υποτιμήσει, τότε ενδέχεται να το πληρώσει ακριβά. «Αν είμαστε πλήρεις, τότε είμαστε μια ομάδα που είναι πολύ δύσκολο να νικηθεί. Μπορούμε να ανταγωνιστούμε οποιονδήποτε σε υψηλό επίπεδο. Το είδαμε στα περσινά φιλικά με Γερμανία και Ιταλία, αλλά και στα προκριματικά του EURO με τη Σουηδία. Ακόμα και κόντρα στο Βέλγιο παραλίγο να γυρίσουμε το αποτέλεσμα υπέρ μας στο δεύτερο παιχνίδι. Δεν πάμε στο EURO μόνο για να συμμετάσχουμε. Θέλουμε να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι η αποστολή μας δεν είναι καθόλου εύκολη. Από την άλλη, έχουμε πίστη στον εαυτό μας και πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο», τόνισε ο Ραλφ Ράνγκνικ.

Euro 2024: Αυτήν την κούπα ποιος θα την πάρει;

Το ρόστερ της Αυστρίας: Τερματοφύλακες: Νίκλας Χελντ (Ραπίντ Βιέννης), Χάινζ Λίντνερ (Ουνιόν Σεν Zλουάζ), Πατρίκ Πεντζ (Μπρόντμπι). Αμυντικοί: Φλάβιους Ντανίλιουτς (Σάλτσμπουργκ), Κέβιν Ντάνσο (Λανς), Φίλιπ Λάινχαρτ (Φράιμπουργκ), Φίλιπ Εμβενέ (Μάιντς), Στεφάν Ποσχ (Μπολόνια), Λέοπολντ Κέρφελντ (Ραπίντ Βιέννης), Γκερνό Τράουνερ (Φέγενορντ), Μαξιμίλιαν Βέμπερ (Γκλάντμπαχ). Μέσοι: Κριστόφ Μπαουμγκάρτνερ (Λειψία), Φλοριάν Γκρίλιτς (Χοφενχάιμ), Μάρκο Γκρουλ (Ραπίντ Βιέννης), Φλοριάν Κάιντς (Κολωνία), Κόνραντ Λάιμερ (Μπάγερν), Αλεξάντερ Πρας (Στουρμ Γκρατς), Μαρσέλ Σάμπιτσερ (Ντόρτμουντ), Ρομάνο Σμιντ (Βέντερ Βρέμης), Ματίας Σέιντλ (Ραπίντ βιέννης), Νικολάς Σέιβαλντ (Λειψία), Πατρίκ Βίμερ (Βόλφσμπουργκ). Επιθετικοί: Μάρκο Αρναούτοβιτς (Ίντερ), Μαξιμίλιαν Έντρουπ (Χάρτμπεργκ), Μίκαελ Γκρέγκοριτς (Φράιμπουργκ), Αντρέας Βάιμαν (Γουέστ Μπρομ)

Ποιο είναι το σύστημα διεξαγωγής του Euro 2024;

ΑΥΣΤΡΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ (22:00): Πως και πως περιμένει ο ποδοσφαιρικός κόσμος την εμφάνιση της Γαλλίας. Είναι από τα φαβορί του Euro 2024 και μία από τις πιο fun watch ομάδες. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει την χαρά και την ευτυχία να διαθέτει αρκετές επιλογές σε κάθε θέση. Υπερπλήρης η Γαλλία, θέλει να σπάσει την… κατάρα των τελευταίων χρόνων: Να σκαρφαλώσει στο Εβερεστ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά μετά το 2000. Εφτασε στην πηγή το 2016, αλλά νερό δεν ήπιε. Η ήττα από την Πορτογαλία «πόνεσε» τους πάντες, με τους Τρικολόρ να… απαντούν δύο χρόνια αργότερα, στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στην προκριματική διαδικασία, τσεκάροντας εύκολα το εισιτήριο για τα τελικά του θεσμού. Στον όμιλο της Ελλάδας βρέθηκε η Γαλλία, που έκανε φύλλο και φτερό και την Ολλανδία. Την οποία θα αντιμετωπίσει και στα group stages του Euro 2024. Κακά τα ψέματα: Στην καλή τους μέρα, οι Τρικολόρ, δεν… βλέπουν κανέναν. Εχουν την δυνατότητα να σπείρουν τον φόβο και τον τρόμο στα γήπεδα της Γερμανίας. Το θέμα είναι να παραταχθούν δίχως προβλήματα, καθώς τις τελευταίες μέρες ένας ιός έχει χτυπήσει την πόρτα της ομάδας. Όπως είναι λογικό, η ανησυχία ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη.

Ποιος θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ;

«Είναι η πρώτη μου διοργάνωση ως αρχηγός και είναι σημαντικό για μένα, είναι πάντα σημαντικό για τη χώρα και θέλουμε να είναι όλοι περήφανοι για εμάς. Είναι μια ακόμα ευκαιρία να γράψουμε ιστορία για τη χώρα μου. Μπορούμε να βάλουμε οποιονδήποτε παίκτη και ακόμα να είμαστε δυνατοί. Ο μεγαλύτερος εχθρός της Γαλλίας είναι η Γαλλία. Αυτή είναι η αλήθεια γιατί μερικές φορές μπορούμε να παρασυρθούμε. Μπορούμε να γίνουμε υπερβολικά αλαζόνες και να μη σεβαστούμε τον αντίπαλο», τόνισε ο Κιλιάν Εμπαπέ που θα ηγηθεί της προσπάθειας της Γαλλίας για επιστροφή στον θρόνο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Το ρόστερ της Γαλλίας: Τερματοφύλακες: Μάικ Μενιάν (Μίλαν), Μπρις Σαμπά (Λανς), Αλφόνς Αρεόλα (Γουέστ Χαμ). Αμυντικοί: Τεό Ερνταντές (Μίλαν), Φερλάν Μεντί (Ρεάλ Μαδρίτης), Μπένζαμιν Παβάρ (Ίντερ), Ιμπραχίμα Κονατέ (Λίβερπουλ), Τζόναθαν Κλάους (Μαρσέιγ), Ζιλ Κουντέ (Μπαρτσελόνα), Γουίλιμα Σαλιμπά (Άρσεναλ), Νταγιό Ουπαμεκανό (Μπάγερν Μονάχου). Μέσοι: Αντριέν Ραμπό (Γιουβέντους), Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ορελιέν Τσουαμενί (Ρεάλ Μαδρίτης), Εντουάρντο Καμαβιγκά (Ρεάλ Μαδρίτης), Γουέρεν Ζαίρ-Εμερί (Παρί Σεν Ζερμέν), Γιουσούφ Φοφανά (Μονακό), Ν’ Γκολό Καντέ (Αλ-Ιτιχάντ). Επιθετικοί: Μπράντλεϊ Μπαρκολά (Παρί Σεν Ζερμέν), Κίνγκσλεϊ Κομάν (Μπάγερν), Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν/Ρεάλ Μαδρίτης), Μάρκους Τουράμ (Ίντερ), Ολιβιέ Ζιρού ( Μίλαν), Ουσμάν Ντεμπελέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Ραντάλ Κόλο Μουανί (Παρί Σεν Ζερμέν).

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Αυστρία – Γαλλία)

Το  StoiximaView σας προσφέρει καθημερινές αναλύσεις ποδοσφαίρου,  Προγνωστικά στοιχήματος, αλλά και κορυφαίες αναλύσεις σε μπάσκεττένις και NBA.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ