Μπαμπουίνοι και τσακάλια!

Μπαμπουίνοι και τσακάλια!

Οι προτάσεις του Α. Παγαρτάνη.

Νωρίς, πολύ νωρίς η στήλη της Κυριακής. Αφ’ ενός επειδή υπάρχουν ματς που γίνονται πρωί, αφ’ ετέρου διότι ξημερώνει μοναδική μέρα του χρόνου που αφήνω πληκτρολόγια, μικρόφωνα και χαρτιά και το παίζω αθλητής στο δρόμο των 10 χλμ. της Αθήνας.

ΤΖΙΑΝΓΚΣΟΥ – ΧΕΝΑΝ

Τελευταία αγωνιστική στην Κίνα και αποφάσισα να μην μπλέξω με τα σενάρια. Αν η Εβεργκράντε κάνει το καθήκον της με την Τιαντζίν, οι άλλοι σώνονται και με ισοπαλίες, οπότε… Εστιάζω, λοιπόν, σ’ ένα από τα δύο «αδιάφορα» ματς της τελευταίας αγωνιστικής και ποντάρω στο ενδεχόμενο των γκολ, για να’ μαι ειλικρινής περίμενα line πολύ υψηλότερο (πάνω από 3,0) οπότε το 2,75 μου κάνει. Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο α βαρεθούν και να φέρουν κανένα ξεγυρισμένο 0-0.

ΡΕΑΛ ΚΑΣΜΙΡ – ΝΕΡΟΚΑ

Ινδία. Δύο ομάδες νεοσύστατες, πριν δύο χρόνια δημιουργήθηκε η γηπεδούχος και πριν τρία η φιλοξενούμενη. Η Ρεάλ είναι η πρώτη ομάδα από την ταραγμένη βόρεια επαρχία του Κασμίρ (όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι και υπάρχει ισχυρό αυτονομιστικό κίνημα, υποκινούμενο από το Πακιστάν) που παίζει στην Α’ κατηγορία της Ινδίας, υπάρχει ενθουσιασμός, η κυβέρνηση το βλέπει θετικά το πρότζεκτ. Στο Μανιπούρ, την πολιτεία που βρίσκεται στα βορειοανατολικά και εδρεύει η Νερόκα, οι κάτοικοι είναι ινδοϊστές και χριστιανοί. Μεγάλο ταξίδι σε αφιλόξενο περιβάλλον, παίζω τους γηπεδούχους.

ΝΤΟΜΖΑΛΕ – ΤΣΕΛΙΕ

Σλοβενία. Με τον άσο που επιλέγω πάω κόντρα στον κανόνα του δεύτερου συνεχόμενου αγώνα εντός, που ο ίδιος έχω θέσει εδώ και χρόνια, αλλά υπάρχουν κι εξαιρέσεις, τι να κάνουμε… Οι ομάδες δεν έχουν σχέση μεταξύ τους από πλευράς βάρους φανέλας, η Ντόμζαλε κοίταξε στα μάτια και τη Μάριμπορ και την Ολίμπια, την Τετάρτη καθάρισε τη Γκόριτσα και με μία ακόμα νίκη θα πιάσει τριάδα. Η Τσέλιε την Κυριακή έφαγε πέντε από τη Μάριμπορ, η οποία σταμάτησε στο 60’.

ΟΠΑΒΑ – ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑ

Επιστρέφει ο Μπάρος στη Μπάνικ, την κατάλληλη στιγμή καθώς το ματς με την Οπάβα είναι τοπικό και έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Μοραβούς να το πάρουν. Με ρεκόρ 4-2-1 εκτός έδρας η Οστράβα, δεν έχει μεγάλο ταξίδι κι αντιμετωπίζει μια αντίπαλο που και ψυχολογικά την «έχει», αλλά και αγωνιστικά.

ΚΟΡΟΝΑ ΚΙΕΛΤΣΕ – ΠΙΑΣΤ

Η Κορόνα έχει μακράν τη χειρότερη επίθεση από τις ομάδες που βρίσκονται στο πάνω μισό της βαθμολογίας στην πολωνική λίγκα και γενικά δείχνει ένα ασταθές πρόσωπο, ικανή να βγάλει καλό ματς, αλλά και να τα θαλασσώσει. Καμία σχέση με την Πιαστ, η οποία τρέχει σερί πέντε αγώνων χωρίς ήττα και παίζει σταθερά καλά, με κύριο χαρακτηριστικό το πρέσινγκ και την καλή κυκλοφορία της μπάλας. Δεν αξίζει να είναι τόσο μεγάλη η ψαλίδα του σετ αποδόσεων, γι’ αυτό πάω με το Χ2.

ΑΜΑΖΟΥΛΟΥ – ΠΟΛΟΚΒΑΝΕ

«Έρχονται τα τσακαλάκια από τα βουνά, μήπως βρούνε κανένα ψοφίμι»… Έτσι γράφουν στις προσωπικές τους σελίδες οι φίλοι της Αμαζούλου όποτε υποδέχονται τις ομάδες από το Πίτερσμπουργκ, που τελευταία μετονομάστηκε σε Πολοκβάνε. Οι Σόθο, η φυλή που στηρίζει την Πολοκβάνε, είναι τα δειλά «τσακάλια», τους Ζουλού οι αντίπαλοι τους αποκαλούν «μπαμπουίνους». Πίσω από κάθε ματς εντός της Αμαζούλου υπάρχει μπόλικος φυλετισμός, που αποτυπώνεται στα αποτελέσματα: Αήττητη η Αμαζούλου εντός σε πέντε ματς και με καλύτερες ομάδες από την Πολοκβάνε, ποντάρω ότι δεν θα χάσει.

ΑΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΣΟΥ

Οι αποδόσεις στο λεμεσσιανό ντέρμπι δεν δείχνουν να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις εμφανίσεις της ΑΕΛ. Γίνεται να έχεις 7-1-0 ρεκόρ με 16-2 γκολ και να δίνεσαι αουτσάιντερ, έστω και σε ματς που γίνεται σε κοινή έδρα. Ο Απόλλωνας είχε και ματς με την Αϊντραχτ την Πέμπτη, άρα και περαιτέρω κούραση. Στο θετικό χάντικαπ των γηπεδούχων η επιλογή μου.

ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ – ΑΚΙΣΑΣΠΟΡ

Τη δύναμη της Αντάλιασπορ την είδαμε και την περασμένη εβδομάδα, που καθάρισε εκτός την Κασίμπασα. Λογικά δίνεται φαβορί σ’ αυτό εδώ, αλλά η απόδοσή της δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί σιγουριά. Η Ακισάσπορ με την ήττα από τη Σεβίλλη τελείωσε και τυπικά με το Γιουρόπα, οφείλει να χτίσει πάνω στην αντίδραση που είχε με τους Ισπανούς για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Ποντάρω ότι θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

ΛΑΜΙΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Έξι ματς αήττητο τρέχει η Λαμία, η οποία στέκεται σε όλες τις έδρες πολύ καλά, σκοράρει και δείχνει να έχει κλειδώσει στο ντουλάπι τις φοβισμένες εμφανίσεις με τον Τεννέ. Ο Αστέρας αδικείται κατάφωρα από τη βαθμολογική του θέση, βίωσε ακόμα μια οριακή ήττα την περασμένη εβδομάδα από την Ξάνθη εντός και η θέση του Παντελίδη τρίζει, κακώς, κάκιστα. Αξίζει κι εδώ να ψάξουμε το αμφίσκορο.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ – ΣΤΕΑΟΥΑ

Κλείνουμε με το μεγάλο ματς του Βουκουρεστίου, το οποίο βέβαια έχει φαβορί και αουτσάιντερ και καλώς το έχει. Για τη Ντινάμο, βέβαια, τα παιχνίδια εναντίον της μεγάλης αντιπάλου της τείνουν να γίνουν ο σκοπός όλης της χρονιάς. Με βάση την παράδοση (5/6 τελευταία αμφίσκορα) είμαστε κοντά για να σκοράρουν και οι δύο και σ’ αυτό ποντάρω.

Πηγή: www.bet-hoven.net

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ