Και με φως και με… ημίφως!

Και με φως και με… ημίφως!

Οι προτάσεις του Α. Παγαρτάνη.

Τρεις επιλογές σήμερα στη στήλη, από τρεις διαφορετικές ποδοσφαιρικές «ζώνες».

ΙΣΤ ΜΠΕΝΓΚΑΛ – ΙΝΤΙΑΝ ΑΡΟΟΥΣ

Ινδία. Μετά από ένα αήττητο σερί που κράτησε 1,5 μήνα και έξι ματς, η Ιστ Μπενγκάλ από την Κολκάτα ηττήθηκε με ανατροπή (1-2) στην έδρα της πρωτοπόρου Τσενάι, στο νότο. Ο Αλεχάντρο Μενέντεζ είπε χαρακτηριστικά ότι χρειάζεται άμεση… ανάρρωση (recuperation η ακριβής λέξη…). Τι καλύτερο από ένα ματς ενάντια στην Ίντιαν Άροους, ουσιαστικά την εθνική Ελπίδων της χώρας, με την οποία η Ιστ Μπενγκάλ έχει συνολικό ρεκόρ 9-2-0 ανεξαρτήτως έδρας. Ακόμα και το -1 ασιατικό, παρ’ ότι φαίνεται μεγάλο, είναι δίκαιο.

ΣΕΚΤΖΙΑ ΝΕΣ ΤΖΙΟΝΑ – ΧΑΠΟΕΛ ΡΑΜΑΤ ΓΚΑΝ

Β’ Ισραήλ. Το πρώτο που χτυπάει στο μάτι, προφανώς, είναι το όνομα της γηπεδούχου. Ισραηλινή ομάδα που να μην τη λένε Χάποελ και Μακάμπι οφείλεις να την «ψάχνεις», γιατί συνήθως κρύβει κάτι διαφορετικό. Πράγματι, το «Σέκτζια» έρχεται από την ομώνυμη ρώσικη λέξη που σημαίνει «τομέας» (το αντίστοιχο αγγλικό είναι section, πολύ κοντινό). Και γιατί παρακαλώ επέλεξαν ρώσικο όνομα για την ομάδα; Πολλοί κάτοικοι της περιοχής είναι απόγονοι Εβραίων από την πρώην ΕΣΣΔ, η ομάδα «αναγεννήθηκε» μ’ αυτό το όνομα το 2006, με δικά τους κεφάλαια.

Πάει η ιστορία. Ας δούμε τα τωρινά. Η Σέκτζια έρχεται από πέντε συνεχόμενες ήττες, αλλά δεν εγκαταλείπει το επιθετικό στυλ παιχνιδιού, που έχει δώσει ιδιαίτερο χρώμα σε μια κατηγορία, όπου τα τέρματα δεν είναι και πολύ συνηθισμένα. Η Σέκτζια ως τώρα έχει περισσότερα επιθετικά τέρματα ακόμα και από την πρωτοπόρο Χάποελ Κφαρ Σάμπα. Στο πρώτο ματς της με την σημερινή αντίπαλό της Χάποελ, στο Ραμάτ Γκαν, επικράτησε με 4-2 μετά από χορταστικό ματς. Η δε Χάποελ έρχεται από τέσσερα συνεχόμενα αμφίσκορα. Νομίζω ότι το αμφίσκορο κι εδώ δεν θα’ πρεπε να δίνεται αουτσάιντερ.

ΕΣΠΕΡΑΝΣ – ΠΛΑΤΙΝΟΥΜ

Τσάμπιονς Λιγκ Αφρικής. Είθισται οι αγώνες της διοργάνωσης να γίνονται απογευματινές και βραδινές ώρες, για περισσότερη γκλαμουριά, κι όχι μέσα στο καταμεσήμερο. Αυτό το ματς, βέβαια, θα γίνει μεσημέρι για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή η Εσπεράνς δεν θα έχει κόσμο στις κερκίδες (τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για επεισόδια των φίλων της στον περσινό δεύτερο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Αλ Αχλί) και δεύτερον, επειδή οι συμπαθείς Ζιμπαμπουανοί ζήτησαν να παίξουν μεσημέρι, επειδή δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ στο παρελθόν υπό το φως των προβολέων!

Τέλος πάντων, και με φως και με… ημίφως, η διαφορά εμπειρίας που τις χωρίζει είναι μεγάλη. Τόσο, που θα πάω με το ασιατικό -1,5 της Εσπεράνς, αφού έχει και σημαντικό κίνητρο μετά την ισοπαλία στο πρώτο της ματς (εκτός με τη Χορόγια από τη Γουινέα 1-1, μάλιστα ισοφάρισε στο τέλος). Μην ξεχνάμε ότι η Εσπεράνς είναι η εστεμμένη πρωταθλήτρια Αφρικής.

Πηγή: www.bet-hoven.net

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ