Ξεκούραστος και σε φόρμα ο Τζούμχουρ

Ξεκούραστος και σε φόρμα ο Τζούμχουρ

Οι προτάσεις του Νίκου Καπίρη από το κουπόνι του τένις.

Ημιτελική φάση στο δυνατό Τσάλεντζερ στην Μπρατισλάβα (σκληρή επιφάνεια) και ο Νταμίρ Τζούμχουρ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ζντένεκ Κόλαρ. Πολύπειρος ο Τζούμχουρ με 700 ματς στην καριέρα του, δεν είχε ιδιαίτερα καλή σεζόν φέτος και βρίσκεται στο Νο 103 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Κόλαρ είναι στο Νο 258 και στα 23 του χρόνια αναζητά τον πρώτο του τίλο έστω και σε Τσάλεντζερ.

Παίζει κυρίως στο χώμα και εκεί έχει καλύτερα αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για τον Τζούμχουρ, ο οποίος όμως είναι περισσότερο all around παίκτης. Ο Βόσνιος έχει 3 τίτλους καριέρας σε επίπεδο ΑΤΡ και 7 σε Τσάλεντζερ. Για παίκτες καλού επιπέδου όπως εκείνος, τα Τσάλεντζερ είναι σημαντικά τουρνουά. Δεν κερδίζουν ιδιαίτερα χρήματα, αλλά χρησιμεύουν στο να θυμηθούν το ξεκίνημά τους στο άθλημα.

Γυρίζουν το χρόνο πίσω, αντιμετωπίζουν παίκτες που δεν είναι σταρ και πιθανότατα δεν θα γίνουν ποτέ σε μέτριες εγκαταστάσεις. Αντιμετωπίζουν παίκτες που αγαπούν το άθλημα και τα δίνουν όλα. Επανειλημμένα παίκτες του τοπ-100 έχουν εκφράσει τον σεβασμό τους γι’ αυτά τα τουρνουά και τον επικοιδομητικό χαρακτήρα που έχουν.

Ο Τζούμχουρ είναι καθαρό φαβορί, νίκησε Λάτσκο και Ρουσουβουόρι, ενώ δεν έχασε ενέργεια με τον Κουκούσκιν, καθώς έπαιξαν ένα σετ μέχρι να αποχωρήσει ο Καζάκος. Ο Κόλαρ δεν είχε ούτε ένα εύκολο ματς όλη την εβδομάδα. Νίκησε Λεστιέν (2-1), Μάγκερ (2-0), Μάικρζακ (2-0) και Χάρις (2-1) και πέρα από την διαφορά ποιότητας, νομίζω πως έχει επιβαρυνθεί και ίσως φανεί η κόπωση. Επιπλέον ο Τζούμχουρ έστω και στο τέλος της σεζόν δείχνει να είναι σε καλή φόρμα και λογικά θα βρει λύσεις.

Πηγή: www.bet-hoven.net

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ