Η αντίδραση της Μπράγκα & γκολ σε Μπόντο, Λάρνακα

Η αντίδραση της Μπράγκα & γκολ σε Μπόντο, Λάρνακα

Το βάρος στην Μπράγκα, - Με τα γκολ σε Νορβηγία και Κύπρο.

Γράφει ο Δημήτρης Βασιλάκος…

Χορτάσαμε μπάλα χθες στο Champions League, είδαμε το ματς της χρονιάς στο Καμπ Νου, αλλά ταμείο δεν πήγαμε. Συνεχίστηκε το ντεφορμάρισμα της στήλης με απολογισμό Τετάρτης στις -75 μονάδες.

Άνοιξε από νωρίς το ματς στο Λονδίνο και ο άσος της Τότεναμ δεν συνδυάστηκε με Under 4.5 όπως είχαμε επιλέξει. Το παρολί χάθηκε από τις νέες αυτοκτονικές τάσεις της Σπόρτινγκ, ενώ δεν σκόραρε και ο Κούντους για τον Άγιαξ.

Στα θετικά, ξεκίνησε με το δεξί η ενότητα των Μακροχρόνιων, με τη Νάπολι να εξασφαλίζει την πρόκριση στα νοκ άουτ από την 4η αγωνιστική. Πάμε στα σημερινά προγνωστικά στοιχήματος, τα οποία μονοπωλεί το Europa League.

Ουνιόν Σεν-Γκιλουάζ – Μπράγκα

Ξεκινάμε τις επιλογές μας από Den Dreef και όχι τη φυσική έδρα της Ουνιόν Σεν-Γκιλουάζ, το οποίο επισκέπτεται η Μπράγκα επτά βράδια μετά την επική ανατροπή των Βέλγων στην Πεδρέιρα. Της έκανε κακό η διακοπή της Μπράγκα, από κει που μετρούσε 8 σερί νίκες πριν τις εθνικές, επέστρεψε με 3/3 ήττες. Την περασμένη Πέμπτη προηγήθηκε, αλλά δεν κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό, ούτε να χτυπήσει στο transition για δεύτερο γκολ. Οπισθοχώρησε υπερβολικά και το πλήρωσε με την Ουνιόν να σκοράρει δις φορτώνοντας την αντίπαλη περιοχή. Έχασε και την Κυριακή η Μπράγκα, εντός έδρας από την Τσάβες (0-1), αλλά αυτή η ήττα ήταν πλασματική. Δέχθηκε το γκολ στο 2ο λεπτό και στην συνέχεια… πυροβολούσε στη θάλασσα. Κυριάρχησε εδαφικά, πίεσε την άμυνα των φιλοξενούμενων, έγραψε 30 τελικές, πολλές εξ αυτών καθαρές ευκαιρίες. Τις έχασε όλες με μοιραίο τον φορ Ρουίθ. Μπορεί να έχασε ξανά, αλλά υπήρξε αντίδραση στην απόδοση της ομάδας, υπήρξε νεύρο, το οποίο συνήθως οδηγεί σε αντίδραση.

Στην αποστολή για το Βέλγιο μπήκε και ο “μετρονόμος” της ομάδας. Ο χαφ Αλ Μουσράτι, που έλειψε στα δύο τελευταία παιχνίδια με μυικές ενοχλήσεις, επιστρέφει στη δράση, με ανανεωμένο συμβόλαιο και ρήτρα 30 εκ. ευρώ. Αυτός ήταν ο κομβικός παίκτης του 8/8, αυτός έδινε την ισορροπία, αυτός κυριαρχούσε στις μονομαχίες, στις δεύτερες μπάλες. Θα κάνει τη διαφορά, ειδικά αν ξεκινήσει. Γενικότερα προβλέπουμε προσαρμογή/αντίδραση της πολύ πιο έμπειρης στο θεσμό Μπράγκα, η Ουνιόν έχει αρκετά αμυντικά θέματα, τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε την Κυριακή η Σερκλ Μπριζ. Ποντάρουμε στο ότι θα τα εκμεταλλευτούν οι Πορτογάλοι, οι τιμές μας επιτρέπουν και κάλυψη. Επιλογή το Χ2 & Over 1.5 σε απόδοση 2.12.

Μπόντο/Γκλιμτ – Άρσεναλ

Μεταφερόμαστε στο βόρειο άκρο της Ευρώπης για το δεύτερο ποντάρισμα. Η Μπόντο/Γκλιμτ υποδέχεται την Άρσεναλ στην άτυπη ρεβάνς του 3-0 στο Emirates πριν μία εβδομάδα. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ των δύο ομάδων, η Άρσεναλ αυτή την στιγμή είναι μία από τις 4-5 καλύτερες ομάδες του πλανήτη, την Κυριακή επισφράγισε ότι θα είναι διεκδικήτρια της Premier League με το 3-2 επί της Λίβερπουλ. Εξαιρετική και πάλι στο επιθετικό κομμάτι, με ένταση, ταχύτητα, αυτοματισμούς. Αμυντικά ωστόσο τα είχε τα θέματά της, όχι απαραίτητα λόγω ποιότητας της Λίβερπουλ, τα στόπερ της (Γκάμπριελ, Σαλιμπά) έκαναν αβίαστα ατομικά λάθη, τα οποία δεν στοίχισαν εντέλει.

Άγνωστο αν θα ξεκινήσουν αμφότεροι ή κάποιος εκ των δύο σήμερα, αλλά όποια και να είναι η σύνθεση της άμυνας προβλέπουμε ότι θα απειληθεί από τους Νορβηγούς απερχόμενους πρωταθλητές. Στο πλαστικό χορτάρι του Aspmyra Stadion δεν έχει περάσει καλά καμία άμυνα τα τελευταία χρόνια. Για την ακρίβεια η Μπόντο/Γκλιμτ σκόραρε στα τελευταία 39/40 παιχνίδια μπρος στο κοινό της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, υπενθυμίζουμε ότι πέρσι εκεί ο Μουρίνιο έφαγε 6 γκολ! Με τον ενθουσιασμό της πρόκλησης που φέρνει το brandname της Άρσεναλ δεν περιμένουμε να παίξουν κλειστά οι γηπεδούχοι, είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα ακόμα πλούσιο εντός έδρας παιχνίδι τους. Επιλογή το Goal/Goal & Over 2.5 σε απόδοση 2.05.

ΑΕΚ Λάρνακας – Φενέρμπαχτσε

Ποντάρισμα στα γκολ θα κάνουμε και στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης. Η Φενέρμπαχτσε ήταν απόλυτη κυρίαρχος του πρώτου αγώνα με την ΑΕΚ στην Πόλη, ήταν φτωχό το τελικό 2-0 για την ομάδα του Ζεσούς, η οποία ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό και είχε αρκετές ευκαιρίες για πιο ευρύ σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά έμπαινε όποτε και όπως ήθελε στην περιοχή των Κυπρίων. Την Κυριακή η Φενέρ ήταν πρωταγωνίστρια σε φεστιβάλ τερμάτων, κέρδισε 5-4 την Καραγκιουμρούκ! Επιβεβαιώθηκε η πληθώρα επιλογών που έχει μπροστά. Στα στόπερ όμως έχει θέματα τραυματισμών και δεν θα καταφέρει να παρουσιαστεί το ίδιο “φρέσκια” σήμερα. Η ΑΕΚ πέρασε από τη Λεμεσό την Κυριακή με μεγάλη δόση τύχης, ο Άρης έχασε σωρεία ευκαιριών για να ηττηθεί 1-2. Γενικά η άμυνα του Όλτρα δέχεται πολλές φάσεις στα τελευταία παιχνίδια και οι εκρηκτικοί φορ της Φενέρ δύσκολα θα περιοριστούν. Παράλληλα όμως, περιμένουμε πιο επιθετική προσέγγιση εντός έδρας από την ΑΕΚ, η άμυνα της Φενέρ δεν είνα άτρωτη. Πάμε με το απλό Over 2.5, στο ικανοποιητικό 1.93.

Το παρολί

Ολοκληρώνουμε τις σημερινές μας επιλογές με το παρολί, ελπίζοντας ότι θα σπάσει η γκίνια της ενότητας. Συνθέτουμε μία τριάδα με γκολ σε απόδοση 6.13.

Πρώτο σημείο το Goal/Goal (1.80) στο Ναντ – Φράιμπουργκ. Κάκιστη η αμυντική συμπεριφορά των Γάλλων, 15 γκολ έχουν δεχθεί τον τελευταίο μήνα σε έξι αναμετρήσεις, μόνο εντός με τη Λανς κράτησαν το μηδέν. Σήμερα οφείλουν να ρισκάρουν για τη νίκη που θα τους κρατήσει ζωντανούς στο κόλπο της πρόκρισης στα νοκ άουτ του Europa και η Φράιμπουργκ που παίζει εξαιρετικά την κόντρα μοιάζει απίθανο να μην βρει καθαρές ευκαιρίες. Δεν είναι καλά αμυντικά όμως ούτε η ομάδα του Στράιχ στα τελευταία παιχνίδια, βγάζει κούραση στα δεύτερα ημίχρονα. Στο πρώτο μεταξύ τους (2-0) είχε απίθανη τύχη που δεν παραβιάστηκε η εστία της στα τελευταία λεπτά.

Δεύτερο σημείο το Goal/Goal (1.83) στο Ντινάμο Κιέβου – Ρεν. Δίχως βαθμό στον όμιλο η Ντινάμο, ήταν όμως ανταγωνιστική και στις τρεις ήττες, σε Βρετάνη και Κωνσταντινούπολη έχασε στο φινάλε. Αναγκαίο το ρίσκο σήμερα για τον Λουτσέσκου αν θέλει να ελπίζει ακόμα και στον υποβιβασμό στο Conference. Η Ρεν έχει βρει ρυθμό, έκανε τρίτη σερί νίκη την Κυριακή επί της Ναντ (3-0), απέναντι στην οποία ήταν η μόλις δεύτερη φορά που κρατά το μηδέν πίσω στα 12 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Μπροστά η ομάδα του Ζενεσιό δεν σκόραρε μόνο στην πρεμιέρα της Ligue 1, σε ματς που έχασε πολλές ευκαιρίες.

Τρίτο και τελευταίο σημείο το Over 2.5 (1.86) στο Φερεντσβάρος – Ερυθρός Αστέρας. Εντυπωσιακοί οι Σέρβοι την περασμένη Πέμπτη, επικράτησαν 4-1 των Ούγγρων , για τους πρώτους τους βαθμούς στον όμιλο, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν το 2/2 της εκκίνησης. Ορθάνοιχτος ο όμιλος με τη Μονακό στους έξι πόντους και την Τραμπζονσπόρ στους τρεις.  Φύσει επιθετικές ομάδες και οι δύο, πρωταθλήτριες άλλωστε στις χώρες τους τα τελευταία χρόνια και πρωτοπόρες στις τρέχουσες σεζόν. 37 γκολ σε 12 παιχνίδια έχει βάλει ο Ερυθρός Αστέρας στην Σερβία, 20 γκολ σε 8 παιχνίδια η Φερεντσβάρος εντός Ουγγαρίας. Τα δύο φετινά ευρωπαϊκά εντός έδρας των Ούγγρων και τα τελευταία 5/6 για το Europa πήγαν στο Over 3.5! Οι Σέρβοι σκόραραν στα 6/7 τελευταία εκτός για τη διοργάνωση, σκόραραν επίσης από δύο γκολ στα καλοκαιρινά εκτός έδρας προκριματά του Champions League. Μοιάζει δύσκολο να μην έχει γκολ το ματς.

Προγνωστικά Στοιχήματος

19:45 | Ουνιόν Σεν-Γκιλουάζ – Μπράγκα  ➡ Χ2 & Over 1.5 (απόδοση 2.12)

19:45 | Μπόντο/Γκλιμτ – Άρσεναλ  ➡ Goal/Goal & Over 2.5 (απόδοση 2.05)

19:45 | ΑΕΚ Λάρνακας – Φενέρμπαχτσε  ➡ Over 2.5 (απόδοση 1.93)

Παρολί

19:45 | Ναντ – Φράιμπουργκ  ➡ Goal/Goal (απόδοση 1.80)

19:45 | Ντινάμο Κιέβου – Ρεν  ➡ Goal/Goal (απόδοση 1.83)

22:00 | Φερεντσβάρος – Ερυθρός Αστέρας  ➡ Over 2.5 (απόδοση 1.86)

Πηγή: bethome.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ