Με την ποιότητα & το κάρμα

Με την ποιότητα & το κάρμα

Κλείνουμε την φάση των “16” σήμερα με τους Ίβηρες να καλούνται να κλείσουν τον “χορό” των φαβορί στα προημιτελικά, πάμε να αναλύσουμε τα δύο προγνωστικά στοιχήματος που επιλέξαμε

Γράφει ο Δημήτρης Βασιλάκος

Το χθεσινό ματς της Βραζιλίας άνοιξε από πολύ νωρίς, εκτός νόρμας η ομάδα του Τίτε πάτησε το πόδι στο γκάζι και διέλυσε τους Κορεάτες για να χάσουμε το 1 & Under 3.5 που επιλέξαμε από ημίχρονο! Νωρίτερα ωστόσο πληρωθήκαμε το Goal/Goal στο Ιαπωνία – Κροατία και κλείσαμε τη Δευτέρα με απολογισμό στις -13 μονάδες. Κλείνουμε την φάση των “16” σήμερα με τους Ίβηρες να καλούνται να κλείσουν τον “χορό” των φαβορί στα προημιτελικά, πάμε να αναλύσουμε τα δύο προγνωστικά στοιχήματος που επιλέξαμε.

Πορτογαλία 1Χ & Over 1.5 @ 1.78

Πορτογαλία – Ελβετία

Με το ζευγάρι που διεξάγεται στο Lusail Stadium, όπου όλοι θέλουν να βρεθούν στις 18 Δεκέμβρη, ολοκληρώνεται η φάση των “16” στο Κατάρ. Πορτογάλοι κι Ελβετοί έχουν φρέσκια προϊστορία, στο πρόσφατο Nations League η ομάδα του Σάντος επικράτησε 4-0 στο “Αλβαλάδε” και μία εβδομάδα αργότερα ηττήθηκε 1-0 στη Γενέβη.

Ελαφρώς διαφορετική απ’ ότι την περιμέναμε έχει παρουσιαστεί η Πορτογαλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πιο δημιουργική επιθετικά και με λιγότερη ασφάλεια στα μετόπισθεν. Το τελευταίο της δείγμα στην ήττα από τους Κορεάτες δεν ήταν αντιπροσωπευτικό, αφού προφυλάχθηκαν αρκετοί βασικοί, μεταξύ αυτών και ο κορυφαίος του συνόλου στα δύο πρώτα παιχνίδια Μπρούνο Φερνάντες. Με τρεις απουσίες θα παραταχθούν οι Πορτογάλοι, αυτή που “πονάει” είναι του Νούνο Μέντες, ο οποίος προσφέρει ταχυδύναμη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Γκερέιρο που αναμένεται να ξεκινήσει είναι έμπειρος και ποιοτικός, αλλά δεν έχει την ίδια έκρηξη για να καλύψει χώρους στο επιθετικό transition των Ελβετών.

Οι Ελβετοί οι οποίοι επιβεβαίωσαν το πόσο σοβαρή ομάδα είναι στον “τελικό” της 3ης αγωνιστική με την Σερβία, εκμεταλλεύτηκαν την τακτική αφέλεια και την πνευματική ανισορροπία των αντιπάλων για να πάρουν μία εύκολη νίκη όπως εξελίχθηκε το δεύτερο ημίχρονο. Οι “θρύλοι” της ομάδας, Τσάκα, Σακίρι ήταν και πάλι κομβικοί και ο Εμπολό μόνιμος πονοκέφαλος για τα αντίπαλα στόπερ.

Δικαιολογημένο φαβορί για τη νίκη και την πρόκριση η Πορτογαλία, διαθέτει περισσότερη ποιότητα, ειδικά από τον πάγκο, με παίκτες που μπορούν να μπουν ως αλλαγή και να αλλάξουν τον ρυθμό αν χρειαστεί (βλ. Λεάο). Επειδή όμως στην άμυνα έχει παρουσιάσει προβλήματα και οι Ελβετοί μπορούν να γίνουν πολύ κυνικοί θα πάρουμε κάλυψη στο ποντάρισμα του φαβορί. Επιλογή μας το 1Χ & Over 1.5 σε απόδοση 1.78.

Μαρόκο – Ισπανία

Από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου οι Μαροκινοί, παρουσίασαν ένα πολύ σοβαρό σύνολο και τακτικά και πνευματικά, απόρια της νοοτροπίας του κόουτς Ρεγκραγκί, ο οποίος κέρδισε στη μάχη των πάγκων και τους τρεις συναδέλφους του στον όμιλο. Πολύ συμπαγής ομάδα, με παίκτες που θυσιάζουν το ταλέντο τους για το πλάνο της ομάδας. Γρήγοροι στις αλληλοκαλύψεις, με υψηλές εντάσεις, αλλά και ψυχραιμία. Επακόλουθο το μόλις ένα γκολ παθητικό κι αυτό ήταν αυτογκολ. Υψηλού επιπέδου όλη η αμυντική 4αδα με μπακ που παίζουν σε Παρί και Μπάγερν και δύο στόπερ, ο ένας εν ενεργεία στην Πρέμιερ Λιγκ και ο άλλος άρτι αποχωρήσαντας από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Ο Ζίγιες στα άκρα της επίθεσης παίρνει πρωτοβουλίες και είναι εξαιρετικός στα στημένα, ενώ ο Εν-Νεσίρι που άνοιξε λογαριασμό στο ματς με τον Καναδά γνωρίζει πολύ καλά την ισπανική άμυνα.

Μία ισπανική άμυνα που δεν πατούσε καλά στα δύο τελευταία παιχνίδια του ομίλου, όταν δοκιμάστηκε πραγματικά. Με την Γερμανία την γλίτωσε φθηνά η αμυντική λειτουργία του Λουίς Ενρίκε και στο “περίεργο” ματς με τους Ιάπωνες εκτέθηκε στην ταχύτητα. Κάποιοι θα πούνε ηθελημένα στην δεύτερη περίπτωση. Ακόμη και να μην έγινε έτσι, η αντίδραση των Ιβήρων μετά το 1-2 ήταν ντροπιαστική σε όλα τα επίπεδα, δεν φάνηκε ότι θέλουν πραγματικά να σκοράρουν από την στιγμή που έμαθαν ότι οι Γερμανοί ανέκτησαν το προβάδισμα απέναντι στην Κόστα Ρίκα.

Τεράστια ποδοσφαιρική σχολή η Ισπανία, με μία μεσαία γραμμή που μπορεί να κυριαρχήσει στο παιχνίδι, αλλά λίγο τα αμυντικά κενά που φάνηκαν στον όμιλο, λίγο ο σκληρός χαρακτήρας των βορειοαφρικανών και λίγο το πολύ άσχημο κάρμα που κουβαλά στα νοκ άουτ η “φούρια ρόχα” μας οδηγούν στην κόντρα. Επιλογή μας το Μαρόκο +1 (ασιατικό) σε απόδοση 1.78.

Προγνωστικά Μουντιάλ

Δυάδα (3.17)

17:00 | Μαρόκο – Ισπανία  ➡ Μαρόκο +1 (απόδοση 1.78)

21:00 | Πορτογαλία – Ελβετία  ➡ 1Χ & Over 1.5 (απόδοση 1.78)

Πηγή: Bethome.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ