Τούμπα & Μπομπονέρα σε πρώτο πλάνο

Τούμπα & Μπομπονέρα σε πρώτο πλάνο

Εξίσου “ζουμερό” και το σημερινό κουπόνι, ευελπιστούμε σε θετικό απολογισμό στο κλείσιμο της σημερινής βραδιάς. Πάμε να αιτιολογήσουμε τα 10 προγνωστικά στοιχήματος που διαλέξαμε.

Γράφει ο Δημήτρης Βασιλάκος

Στράβωσαν τα χθεσινοβραδινά σημεία, “κοκκίνισε” και το ταμείο της στήλης κατά 8.75 μονάδες ο σαββατιάτικος απολογισμός. Από τα “δυνατά” σημεία μας επιβεβαίωσε η Ουνιόν στο Βερολίνο και προσπέρασε ξανά στην κορυφή της Bundesliga, αλλά μας διέψευσε η Ρίβερ στην Κόρδοβα, κόντρα στην πρόσφατη εικόνα της. 1/2 κάναμε και στα βασικά πονταρίσματα με γκολ, παρότι και στα δύο στράβωσε νωρίς η κατάσταση με κόκκινες κάρτες (smh). Στο πρώτο η Φράιμπουργκ κατάφερε να βρει δίχτυα με παίκτη λιγότερο και πλήρωσε το G/G & Over 2.5 στο Ντόρτμουντ, στο δεύτερο όμως η αποβολή της Αταλάντα “σκότωσε” το Over 3 που επιλέξαμε στη Ρέτζιο Εμίλια. Χάθηκε δικαίως το παρολί, με την απρόσμενη ήττα της Άρσεναλ, χάθηκε και το ποντάρισμα ρίσκου στην Αττάλεια, αλλά μας πλήρωσε ο “καυτός” Μιτόμα με το γκολ “Ευρώπης” που έβαλε στο τέλος για την Μπράιτον.

Εξίσου “ζουμερό” και το σημερινό κουπόνι, ευελπιστούμε σε θετικό απολογισμό στο κλείσιμο της σημερινής βραδιάς. Πάμε να αιτιολογήσουμε τα 10 προγνωστικά στοιχήματος που διαλέξαμε.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός | 1 @ 2.58

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Ξεκινάμε τις κυριακάτικες επιλογές από το σούπερ ντέρμπι στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ διεύρυνε το αήττητο σερί του στα 14 παιχνίδια (11-3-0) με τη νίκη της Δευτέρας επί του Λεβαδειακού, την οποία συνδύασε με φρεσκάρισμα στους “πυλώνες” της άμυνας (Ίνγκασον) και μεσαίας γραμμής (Αουγκούστο). Σε σταθερά ανοδική τροχιά η ομάδα του Λουτσέσκου μετά τη διακοπή, έχει βρει το κορμό και συνάμα αγωνιστικό ρυθμό. Πέρασε με άριστα τα ντέρμπι του νέου έτους και πηγαίνει με την ψυχολογία στα ύψη απέναντι σε μία ομάδα που την κέρδισε όταν ήταν ακόμα ασύνδετος.

Ο Ολυμπιακός έθελξε δημιουργικά στο 2-1 της Κυριακής απέναντι στον ΟΦΗ, αλλά η ανασταλτική λειτουργία προβλημάτισε ξανά. Δεν είναι ότι απλά έχει θέμα στις μεταβάσεις, όπου πονάει φανερά, οι Κρητικοί του έβγαλαν δύο καθαρές ευκαιρίες στο τέλος με το σκορ υπέρ του, με την ομάδα πίσω από την μπάλα.  Ξεχειλίζει ποιότητα στην επιθετική του 4αδα, αλλά λείπουν τα τρεξίματα, οι απαραίτητες εντάσεις για ντέρμπι.

Εν κατακλείδι, θα στηριχθούμε στην καλύτερη συνοχή, την υψηλότερη αμυντική προσήλωση, το “δέσιμο” που βγάζει ο ΠΑΟΚ, στα κενά των ανασταλτικών μεταβάσεων και την έλλειψη εντάσεων που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός και με σύμμαχο την έδρα θα ποντάρουμε στον άσο σε απόδοση 2.58.

Μπόκα Τζούνιορς – Σεντράλ Κόρδοβα

Η Μπόκα μπήκε με την αύρα των περσινών τίτλων στην πρεμιέρα της σεζόν την περασμένη Κυριακή και κέρδισε την περσινή συνδιεκδικήτρια του πρωταθλήματος με τον ίδιο τρόπο που πήρε τα περισσότερα παιχνίδια του 2022. Κυνική, αποτελεσματική στις φάσεις που δημιούργησε κρατώντας το μηδέν για ακόμη μία φορά, αν και κινδύνευσε απο την Ατλ. Τουκουμάν (1-0). Απόψε στο “Μπομπονέρα” ο βαθμός δυσκολίας χαμηλώνει για την “σενέισε”, η Σεντράλ Κόρδοβα που το επισκέπτεται είναι από τις πλέον ανίσχυρες ομάδες της κατηγορίας, αποδυναμώθηκε στο μεταγραφικό παζάρι, άλλαξε εν πολλοίς το ρόστερ της, άλλαξε και προπονητή. Στη δική της πρεμιέρας κυριαρχήθηκε από την Ρίβερ, ήταν τυχερή που έχασε μόνο 0-2. Προβλέπουμε μία ακόμη “επαγγελματική” νίκη για την Μπόκα, σε χαμηλό τέμπο, πιθανώς με “καθαρή” εστία. Δεν θα υποτιμήσει τον αντίπαλο, τον Ιούνιο έχασε από αυτόν στο Σαντιάγο ντελ Εστέρο. Επιλογή το 1 & Under 3.5 σε απόδοση 2.15.

Χατάισπορ – Κασίμπασα

Κλασικό τούρκικο ματσάρισμα για πολλά γκολ μεταξύ δύο ομάδων που τα συνηθίζουν εσχάτως. Η Χατάισπορ προέρχεται από την ήττα στο Γκαζιαντέπ (4-1), όπου έφτασε τα 5/6 Over 2.5, τα 4 εξ αυτών πήγαν στο Over 3.5. Παίζει με άπειρο δίδυμο στόπερ, γίνεται εύκολα το λάθος στην άμυνα της και όταν χρειάζεται να πάρει μέτρα εκτίθεται στο transition. Ως γηπεδούχος σήμερα, ούσα ξανά εντός επικίνδυνης ζώνης και απέναντι σε άμεσο ανταγωνιστική θα χρειαστεί να πάρει επιθετική πρωτοβουλία. Η Κασίμπασα από την άλλη είναι η χαρά των γκολ από τότε που την ανέλαβε ο άπειρος κόουτς Ινάν. Με αυτόν στον πάγκο από τα τα μέσα Δεκεμβρίου μετρά 9/9 Goal/Goal & Over 2.5! Τα 4 τελευταία ξέφυγαν στο Over 3.5, στα δύο της τελευταίας εβδομάδας μπήκαν 12 γκολ! Προφανής επιλογή το Over 3 σε απόδοση 2.07.

Πόρτο – Βιζέλα

H Πόρτο τρέχει ένα εκπληκτικό σερί 15-3-0 από τα τέλη Οκτώβρηκαι στα 7 τελευταία παιχνίδια της δέχθηκε μόνο ένα γκολ! Η σημερινή συνθήκη όμως αυξάνει τις πιθανότητες να παραβιαστεί η εστία του Ντιόγο Κόστα. Αυτό θα είναι το τέταρτο παιχνίδι της μέσα σε 12 ημέρες, το πρώτο στο “Ντραγκάο” μετά τις 15 Γενάρη. Πήγε στο Γκιμαράες, πήγε στη Λεϊρία, όπου κατέκτησε το Λιγκ Καπ, την Τετάρτη πήγε ως τη Μαδέιρα, όπου της έλειπε η φρεσκάδα. Έχει σημαντικές απουσίες στη μεσαία γραμμή, τα επίπεδα έντασης και συνοχής απόψε πιθανώς να μην είναι στο επίπεδο που πρέπει. Ικανή η Βιζέλα να χτυπήσει στις μεταβάσεις, παίζει γρήγορα, αποφασιστικά την κόντρα. Είναι καλά ψυχολογικά, την τρέχουσα σεζόν σκόραρε ήδη σε “Ντα Λουζ” και “Αλβαλάδε”. Επιλογή το Goal/Goal σε απόδοση 2.14.

Γαλατασαράι – Τραμπζονσπόρ

H Γαλατασαράι έφτασε τις 14 διαδοχικές νίκες με την μεσοβδόμαδη ανατροπή (3-2) υποδεχόμενη την ουραγό Ουμρανιεσπόρ! Συνεχίζει να μην πείθει ανασταλτικά παρά το εντυπωσιακό σερί, την Τετάρτη είχε και διαιτητικό “σπρώξιμο” για να γυρίσει το ματς. Λογικός ο φαβοριτισμός της Γαλατά βλέποντας το νικηφόρο σερί που τρέχει και τις αμυντικές αδυναμίες της περσινής πρωταθλήτριας μακριά από την Τραπεζούντα. Αφενός όμως η πρωτοπόρος είχε αρκετή ρέντα τις προηγούμενες εβδομάδες και δεν έχει λυμένα τα αμυντικά της θέματα, αφετέρου η Τραμπζονσπόρ υποφέρει στις ανασταλτικές μεταβάσεις της, όταν καλείται να ρισκάρει για να βγάλει διπλά. Όταν νιώθει την υποχρέωση να επιβληθεί απέναντι σε χαμηλότερης δυναμικής ομάδες. Σήμερα δεν αναμένεται να ρισκάρει, μπορεί να περιμένει για να χτυπήσει αυτή στο transition και αποδεδειγμένα έχει την εμπειρία και την ποιότητα να διαχειριστεί τα ντέρμπι στην Πόλη. Δεν έχασε σε κανένα από τα 6 τελευταία εκτός έδρας με τα τρία “θηρία”, ενώ στην έδρα της Γαλατά είναι αήττητη τις τρεις τελευταίες σεζόν, βγάζοντας δύο διπλά (1-3 & 1-2). Επιλογή με αξία το απλό Χ2, ρισκάρουμε προσθέτοντας το Over 2.5 για να πάρουμε το combo σε απόδοση 5.00.

Το παρολί

Πάμε να φτιάξουμε και το παραδοσιακό κυριακάτικο παρολί, ποντάρουμε σε τριάδα απόδοσης 5.06 από Ισπανία, Πολωνία & Γερμανία.

Πρώτη επιλογή το διπλό (1.75) της Ρεάλ στη Μαγιόρκα. Σκληρή ομάδα οι νησιώτες, με τη δεύτερη καλύτερη εντός έδρας άμυνα της La Liga, αλλά θα τους κοντράρουμε. Η Ρεάλ προέρχεται από καλές εμφανίσεις, ήταν αρκετά δημιουργική και με την Σοσιεδάδ, παρότι δεν κέρδισε και στο εύκολο 2-0 της Πέμπτης με τη Βαλένθια. Με στόχο να μην αφήσει τη διαφορά από την κορυφή ν’ ανοίξει κι άλλο πέταξε στην Πάλμα, θεωρούμε ότι θα βρει τρόπο να λυγίσει ξανά τη Μαγιόρκα, απέναντι στην οποία τρέχει ρεκόρ 9-0-1 με συντελεστή τερμάτων 32-7!

Δεύτερη επιλογή το 1 & Under 4.5 (1.70) στο Λεχ Πόζναν – Μιεντζ Λέγκνικα. Οι δυο τους αναμετρήθηκαν μόλις την Τετάρτη στην έδρα της νεοφώτιστης, για την εξ αναβολής αγωνιστική του πρώτου γύρου. Η Λεχ “κόλλησε” σε δεύτερη εκτός έδρας ισοπαλία μετά τη διακοπή, ήταν πολύ αναποτελεσματική στο 2-2 με τη Μιεντζ, η οποία ήταν κυνική στις κόντρες που έβγαλε. Θεωρούμε απίθανο να την πατήσει ξανά μέσα σε λίγες μέρες η περσινή πρωταθλήτρια, έδειξε ότι τον έχει τον αντίπαλο, απλά χρειάζεται πιο συνετή προσέγγιση. Καλές οι πιθανότητες να κερδίσει σε σχετικά χαμηλό σκορ.

Τρίτη και τελευταία επιλογή το Over 2.5 (1.70) στο Στουτγκάρδη – Βέντερ. Η Στουγκάρδη έκανε επική ανατροπή την Τρίτη στην έδρα της Πάντερμπορν (1-2), πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου με δύο γκολ μετά το 86′! Ήταν καλή στην ήττα από τη Λειψία (2-1), ενώ τρεις μέρες νωρίτερα έχασε το διπλό στο Χόφενχαϊμ, λόγω αποβολής, στις καθυστερήσεις. Ιδιαιτέρως επιθετική μπρος στο κοινό της, θα ψάξει με ζέση την πρώτη νίκη του 2023 για να πιάσει Μπόχουμ και Χοφενχάιμ στο όριο της επικίνδυνης ζώνης. Η Βέρντερ σταμάτησε το “τρένο” της Βόλφσμπουργκ με πειστική εμφάνιση το προηγούμενο Σάββατο συμμετέχοντας σε 6ο σερί πρωταθληματικό G/G & Over 2.5! Έχει τη δεύτερη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα, ενώ παρέλειψε να σκοράρει μόνο σε ένα φετινό ταξίδι της για την Bundesliga.

Προγνωστικά Στοιχήματος

15:00 | Χατάισπορ – Κασίμπασα  ➡ Over 3 (απόδοση 2.07)

20:00 | Πόρτο – Βιζέλα  ➡ Goal/Goal (απόδοση 2.14)

20:30 | ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός  ➡ 1 (απόδοση 2.58)

00:15 | Μπόκα Τζούνιορς – Σεντράλ Κόρδοβα  ➡ 1 & Under 3.5 (απόδοση 2.15)

Παρολί

15:00 | Μαγιορκα – Ρεάλ Μαδρίτης  ➡ 2 (απόδοση 1.75)

16:00 | Λεχ Πόζναν – Μιεντζ Λέγκνικα  ➡ 1 & Under 4.5 (απόδοση 1.70)

16:30 | Στουτγκάρδη – Βέρντερ Βρέμης  ➡ Over 2.5 (απόδοση 1.70)

Χινάρι

16:00 | Τορίνο – Ουντινέζε  ➡ Χ (απόδοση 3.25)

“Μπόμπα”

18:00 | Γαλατασαράι – Τραμπζονσπόρ  ➡ Χ2 & Over 2.5 (απόδοση 5.00)

Σκόρερ

18:30 | Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι  ➡ Σον Anytime Σκόρερ (απόδοση 4.50)

Ίντερ – Μίλαν | 1 @ 2.04
Πηγή: Bethome.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ