H «δίψα» της Σπόρτινγκ & η γνώση της Βιγιαρεάλ

H «δίψα» της Σπόρτινγκ & η γνώση της Βιγιαρεάλ

Δράση σε Europa και Conference League.

Γράφει ο Δημήτρης Βασιλάκος…

Ανοιχτήκαμε χθες με τα πονταρίσματα στο Μόναχο, ο Μπαπέ και η παρέα του απογοήτευσαν πολύ κόσμο, στοιχηματικά και ποδοσφαιρικά, με αποτέλεσμα το ταμείο να γράψει -115 μονάδες. Βέβαια παρά την άσχημη βραδιά του Γάλλου σούπερ σταρ το “δυνατό” σημείο στο Χ2 & Over 1.5 αξίζαμε να το βγάλουμε βάσει ευκαιριών των Παριζιάνων. Επιπλέον δεν είχαμε γκολ στο Λονδίνο, χάθηκε το Goal/Goal, η Μίλαν αμύνθηκε εξαιρετικά και πήρε δικαιότατη πρόκριση στα προημιτελικά.

Με τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των “16” σε Europa & Conference League θα καταπιαστούμε σήμερα, πάμε να αιτιολογήσουμε τα τρία προγνωστικά στοιχήματος που φιλτράραμε.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Άρσεναλ

Η πρώτη επιλογή έρχεται από το “Αλβαλάδε”, όπου η Σπόρτινγκ ψάχνει ένα μεγάλο αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στο Λονδίνο για να φτιάξει την σεζόν της, αφού στα εγχώρια έχει αποτύχει. Πειστική η εμφάνισή της στην ρεβάνς του Χέρνινγκ απέναντι στη Μίντιλαντ (0-4), ακολούθησαν δύο εύκολες νίκες στο πρωτάθλημα κρατώντας ανέπαφη την εστία της για πάνω από 300 αγωνιστικά λεπτά.

Κλασική περίπτωση ομάδας που αδικεί τον εαυτό της η Σπόρτινγκ, έχει χάσει πολλούς βαθμούς ούσα αναποτελεσματική και αφελής ανασταλτικά. Το δεύτερο αποκλείεται ως ενδεχόμενο απόψε, αφού η πρόκληση της Άρσεναλ αυξάνει κατακόρυφα την εγρήγορση του συνόλου. Σε ανάλογη συνθήκη, στον όμιλο του Champions League, έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση για το 2-0 επί της Τότεναμ, ενώ στάθηκε εξαιρετικά και στο Λονδίνο λίγες εβδομάδες αργότερα. Έδειξε ότι έχει την ταχυδύναμη να ανταπεξέλθει απέναντι σε ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Στο “Αλβαλάδε” διψούν για μία μεγάλη νίκη, το σημερινό παιχνίδι είναι “τελικός” για την ομάδα του Αμορίμ, εν αντιθέσει με τους “κανονιέρηδες” που δίνουν μεγάλη μάχη να κρατηθούν στην κορυφή του νησιού. Ο Αρτέτα έχει δείξει ότι το πρωτάθλημα είναι η απόλυτη προτεραιότητα και στις έτερες δευτερεύουσες διοργανώσεις, αναμένεται να ξεκουράσει παίκτες, είναι φανερή η καταπόνηση των πρωταγωνιστών της ομάδας. Θα ποντάρουμε στο μεγαλύτερο “θέλω” της συνάντησης, στο υψηλό κίνητρο της Σπόρτινγκ και στο πιθανό έλλειμμα συγκέντρωσης των Άγγλων. Επιλογή το 1 DNB σε απόδοση 2.43.

Άντερλεχτ – Βιγιαρεάλ

Η Άντερλεχτ υπέφερε για να αποκλείσει τη Λουντογκόρετς στην προηγούμενη φάση του Conference League χρειάστηκε τα πέναλτι στην ρεβάνς των Βρυξελλών. Η συνολική της πορεία στην σεζόν είναι κάτω του μετριού, αφού κατατάσσεται 11η στο πρωτάθλημα και η ισπανική πρόκληση μοιάζει υπεράνω των δυνατοτήτων της. Η Βιγιαρεάλ ανέκτησε αυτοπεποίθηση με τις νίκες απέναντι σε Χετάφε (2-1 εντός) και Αλμερία (0-2), ήταν πολύ καλή η εμφάνισή της στο “Mediterraneo” το Σάββατο. Είναι από τις πλέον έμπειρες “φανέλες” της Ευρώπης, με πολλές βαθιές πορείες σε όλες τις διοργανώσεις της UEFA, πέρσι άλλωστε έφτασε ως τα ημιτελικά του Champions League, ενώ πρόπερσι κατέκτησε το Europa League. Στον όμιλο τερμάτισε 1η με 4/4 νίκες στο ξεκίνημα του, κάνοντας εκτεταμένο rotation σε όλα τα παιχνίδια της. Θα ποντάρουμε στην εμπειρία των Ισπανών, στη γνώση που έχει ο οργανισμός σε τέτοιου είδους νοκ άουτ παιχνίδια, επιλογή το διπλό σε απόδοση 2.05.

Σεβίγια – Φενέρμπαχτσε

Με “τσαλακωμένο” ηθικό πηγαίνει στο σημερινό παιχνίδι η Σεβίγια, η οποία ποδοπατήθηκε το Σάββατο στη Μαδρίτη από την Ατλέτικο (6-1), ενώ εκτέθηκε αμυντικά και στο τελευταίο εντός με την Οσασούνα (2-3). Μόνιμα τα προβλήματα στο κέντρο της άμυνας, όπου ο Σαμπάολι χρησιμοποιεί κατά συνθήκη στόπερ και λόγω απουσιών. Η Φενέρμπαχτσε έχει την ποιότητα, την επιθετική διάθεση και τον έμπειρο κόουτς Ζεσούς για να εκμεταλλευτεί τα ανασταλτικά θέματα των Ανδαλουσιάνων. Ο Βαλένσια είναι “on fire” με 26 γκολ στην σεζόν, παίζει γρήγορα στις μεταβάσεις της, έχει δημιουργικά μπακ. Η άμυνά της όμως δεν εμπνέει καμία ασφάλεια, δεν είναι τυχαίο ότι παραβιάστηκε η εστία της και στα 6 ταξίδια μετά το Μουντιάλ. Πιθανό το σενάριο του εκατέρωθεν σκοραρίσματος, αξιόλογο το 1.95 στο Goal/Goal.

Προγνωστικά Στοιχήματος

19:45 | Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Άρσεναλ  ➡ 1 DNB (απόδοση 2.43)

19:45 | Άντερλεχτ – Βιγιαρεάλ  ➡ 2 (απόδοση 2.05)

22:00 | Σεβίγια – Φενέρμπαχτσε  ➡ Goal/Goal (απόδοση 1.95)

Πηγή: bethome.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ