H τιτανομαχία & ο γκαντέμης

H τιτανομαχία & ο γκαντέμης

Εύστοχο το ξεκίνημα της εβδομάδας, το μοναδικό χθεσινό ποντάρισμα (Over 2.5) στην Πολωνία (Ζαγκλέμπιε – Γκόρνικ) επιβεβαιώθηκε για να καλύψουμε 24 μονάδες από την χασούρα του Σαββατοκύριακου.

Γράφει ο Δημήτρης Βασιλάκος

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι

3η διαδοχική χρονιά που συναντιούνται στα νοκ άουτ του Champions League οι δύο τελευταίοι κάτοχοι της διοργάνωσης, οι δύο προηγούμενες στην ημιτελική φάση. Ανώτερη σε αμφότερες η Μάντσεστερ Σίτι, το 2022 αποκλείστηκε στην ρεβάνς του “Μπερναμπέου” με μία από τις πλέον απίθανες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αλλά πέρσι πήρε αποστομωτική εκδίκηση με το 4-0 στην ρεβάνς του Etihad.

Το 2020 το ζευγάρι τους στη φάση των “16” διεκόπη από την πανδημία του Covid-19. Τότε οι Άγγλοι επικράτησαν 2-1 και τον Φλεβάρη στη Μαδρίτη, πριν το lockdown και τον Αύγουστο στο Μάντσεστερ.

Κοινός παρονομαστής των 6 τελευταίων μεταξύ τους αναμετρήσεων τα πολλά γκολ, τα 5 πήγαν στα 3+ γκολ, μόνο το περσινό της Μαδρίτης έμεινε χαμηλά (1-1) και σε ρυθμό (0.70 – 0.55 xGoals). Γενικά η ομάδα του Γκουαρδιόλα απειλήθηκε ελάχιστα από τη “βασίλισσα” στο περσινό ματσάρισμα, αλλά η φετινή της έκδοση δεν έχει την ίδια ανασταλτική ασφάλεια.

Το αμυντικό της transition έχει συχνά προβλήματα, ειδικά εκτός Μάντσεστερ, δέχθηκε γκολ στα 7/9 τελευταία ταξίδια της. Πέρσι είχε αντίδοτο για την ταχύτητα του Βινίσιους με τον Γουόκερ, απόψε ο εκρηκτικός μπακ λείπει, όπως και ο Ακέ που είναι πολύ πιο συνεπής από τον Γκβάρντιολ. Επιπλέον, η φετινή Ρεάλ έχει και τον Μπέλιγχαμ, που αυτομάτως συνεπάγεται μεγαλύτερους κινδύνους.

Αρκετά πιθανό να της φύγουν οι Βραζιλιάνοι στον χώρο, εξίσου πιθανό το να δημιουργήσει μεγάλες απειλές και η ντρεμπλούχος, η οποία μετρά 10 σερί νίκες στη διοργάνωση, είναι αήττητη στα 21 τελευταία παιχνίδια (16-5-0) κι έχει σκοράρει σε 23 σερί ματς! Τα δύο ρόστερ ξεχειλίζουν ποιότητα, σε τέτοιο βαθμό που ξεπερνά την ενδεχόμενη τακτική κυνικότητα. Προβλέπουμε θέαμα στην τιτανομαχία και ποντάρουμε στο Goal/Goal & Over 2.5 σε απόδοση 2.03.

Άρσεναλ – Μπάγερν

Σε εκδιαμέτρου αντίθετη τροχιά οι δύο ομάδες. Η  Άρσεναλ κυριαρχεί το 2024 στην Πρέμιερ Λιγκ (10-1-0 με 38-4 γκολ) κι από προχθές πήρε ξανά κεφάλι στην κούρσα τίτλου. Από την άλλη, η Μπάγερν τρεκλίζει, το Σάββατο εκτέθηκε κι από τη νεοφώτιστη Χαϊντενχάιμ (3-2) με αποτέλεσμα να μείνει στο -16 από την κορυφή! Το ποδόσφαιρο λέει Άρσεναλ, αλλά η “φανέλα”, η προϊστορία, τα ποδοσφαιρικά μεγέθη τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο λένε Μπάγερν.

Δεν θα κοντράρουμε το ποδόσφαιρο απόψε, η ομάδα του Αρτέτα έχει την ένταση και την συνοχή να εκθέσει τους Βαυαρούς, παρότι αυτοί υπερέχουν σε εμπειρία και παίζουν τα ρέστα της σεζόν τους. Ο απλός άσος σε αποδόσεις κάτω του 1.80 προφανώς δεν έχει καμία απολύτως στοιχηματική αξία, γι αυτό θα τον εμπλουτίσουμε με τον απόλυτο γκαντέμη του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Τα 38 γκολ σε 37 συμμετοχές έφτασε o Κέιν, αλλά θα μείνει άτιτλος για ακόμη μία χρονια όπως όλα δείχνουν! Ο πλέον αδικημένος παίκτης στον συσχετισμό σκοραρισματος – κατακτήσεις τροπαίων. Απέναντι στην Άρσεναλ έχει πετύχει 14 γκολ σε 19 ματς Πρέμιερ Λιγκ, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη. 5 φορές σκόραρε στο Emirates, τις περισσότερες (μαζί με Ζότα, Βάρντι). Ρίσκο με ποντάρισμα στο 1 & Κέιν γκολ σε απόδοση 8.50.

Προγνωστικά Στοιχήματος

22:00 | Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι  ➡ Goal/Goal & Over 2.5 (απόδοση 2.03)

“Μπόμπα”

22:00 | Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου  ➡ 1 & Κέιν γκολ (απόδοση 8.50)

πηγή: bethome.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ