Το πορτογαλικό ντέρμπι στο προσκήνιο

Το πορτογαλικό ντέρμπι στο προσκήνιο

Δυναμικό ξεκίνημα στην Πορτογαλία με το ντέρμπι ανάμεσα σε Πόρτο και Σπόρτινγκ να ξεχωρίζει.

Πλούσιο το μενού στο κουπόνι στοιχήματος του Σαββάτου (20/08). Για προγνωστικα σημερα το ενδιαφέρον τραβάει ντέρμπι από την Α’ Πορτογαλίας.

3η Αγωνιστική

* Goal/Goal τα 9/12 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης

* Αήττητη η Πόρτο (2-2-0) στις τέσσερις μεταξύ τους αναμετρήσεις για την περασμένη σεζόν

ΠΟΡΤΟ ΑΝΑΛΥΣΗ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη (0-1) επί της Βιζέλα. ο παιχνίδι κρίθηκε με το γκολ του Μαρκάνο στο 90’!

Με το απόλυτο νικών πηγαίνει στο μεγάλο ντέρμπι η νταμπλούχος Πόρτο και στόχο να δώσει το στίγμα ότι παραμένει αφεντικό στην Πορτογαλία και φέτος.

Την Κυριακή πέρασε δύσκολα στη Βιζέλα, η ομάδα του Πατσέκο της έβγαλε το λάδι. Δεν κατάφερε να βρει επιθετικό ρυθμό η ομάδα το Κονσεϊσάο απέναντι σε μία πολύ καλά στημένη ομάδα, δεν δημιούργησε επαρκώς με ορθολογικό τρόπο. Ξέρει αποδεδειγμένα πλέον από πέρσι να παίρνει τέτοια παιχνίδια στο τέλος με φορτώματα της αντίπαλης περιοχής, με τα πολλά μεγάλα κορμιά που διαθέτει. Έτσι βρήκε τη λύση στο τέλος, σε δεύτερο χρόνο από στατική φάση με τον στόπερ της να πιάνει δύσκολη κεφαλιά.

“Το ντέρμπι δεν θα κρίνει τίποτα, είναι ένας αγώνας 4.5 πόντων… Οι μεγάλοι πρωταθλητες είναι οι παίκτες και οι ομάδες που καταφέρνουν να βάζουν νέες προκλήσεις στους εαυτούς τους. Αυτή η νοοτροπία είναι που μας οδήγησε σε επιτυχίες στο παρελθόν και θα συνεχίσει να μας οδηγεί. Είναι το DNA του συλλόγου” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κονσεϊσάο.

Με δύο απουσίες ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας για το ντέρμπι, εκτός του μακροχρόνια απόντα Μαναφά (αμυντικός), δεν θα είναι διαθέσιμος απόψε ο χαφ Γκρούγιτς λόγω μυικών ενοχλήσεων.

ΠΟΡΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* No Goal τα 4/6 τελευταία επίσημα παιχνίδια της

* Σκόραρε 3+ γκολ στα 5/6 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΑΝΑΛΥΣΗ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη (3-0) επί της Ρίο Άβε. Ο Γκονσάλβες άνοιξε το σκορ στο 36’, ο Νούνιες έκανε το 2-0 στο 67’ και ο Γκονσάλβες έκλεισε το σκορ στο 75’.

Πειστική η εικόνα της Σπόρτινγκ στην εντός έδρας πρεμιέρα της σεζόν, το έκανε να μοιάζει πολύ εύκολο το παιχνίδι με τη Ρίο Άβε, αλλά το καλό κλίμα που δημιουργήθηκε με τη νίκη “συννέφιασε” με την πώληση του Νούνιες.

Της πήρε ένα 20λεπτο να πιάσει ρυθμό την Κυριακή, αλλά στην συνέχεια ήταν κυριαρχική, δημιουργούσε απανωτές επικίνδυνες επιθέσεις, έχασε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, το οποίο άνοιξε κι έκλεισε ο Γκονσάλβες, ο οποίος έχει μπει πολύ καλά στη νέα σεζόν. Το δεύτερο γκολ ήταν μία απίθανη βολίδα του Νούνιες από τα 25 μέτρα, ο οποίος με αυτή την εικόνα αποχαιρέτησε τη Λισαβόνα, αφού η Γουλβς ξόδεψε 45 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Τεράστια απώλεια για τη μεσαία γραμμή των “λιονταριών” και την συνολική λειτουργία της ομάδας, το είχε παραδεχθεί πριν την ανακοίνωση της πώλησης ότι δεν είναι έτοιμος να τον αντικαταστήσει ο κόουτς Αμορίμ.

Συνεχίζει την αποθεραπεία του ο βασικός φορ Παουλίνιο και θα χάσει το σημερινό ντέρμπι, μακροχρόνια εκτός ο χαφ Μπραγκάνσα.

Επέστρεψε στο rotation της ομάδας ο φορ Καμπράλ, ο οποίος εμπλέκεται σε πολλά μεταγραφικά σενάρια.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Over 2.5 τα 6 τελευταία επίσημα παιχνίδια της

* Σκόραρε 3 γκολ και στα 5 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟ: Πολύ νωρίς στην σεζόν το ντέρμπι για να δούμε σκοπιμότητα, άλλωστε δεν το συνηθίζουν στα τελευταία μεταξύ τους, η μεγάλη πλειοψηφία τους είχε γκολ. Σκοράρει ακατάπαυστα στο “Ντραγκάο” η Πόρτο, μπήκε με καλό επιθετικό ρυθμό στην σεζόν η Σπόρτινγκ, το Goal/Goal στο 1.80 μας κάνει.

Η ανάλυση του αγώνα, όπως και όλων των σημερινών εδώ: 

https://www.betarades.gr/porto-sportingk-lisabonas/

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ