Στη Φλόριντα μεταβαίνει ο Τραμπ – Μια από τις μεγαλύτερες νέες εστίες  κορωνοϊού

Στη Φλόριντα μεταβαίνει ο Τραμπ – Μια από τις μεγαλύτερες νέες εστίες κορωνοϊού

«Εξετάσαμε 40 με 45 εκατομμύρια ανθρώπους, αριθμός ρεκόρ, και τα τεστ μας είναι τα καλύτερα», είπε ο Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. «Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς βελτιώνονται αμέσως. Είναι νέοι, τρέχει η μύτη τους για δύο ημέρες και αργότερα πάνε καλύτερα», υποστήριξε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μεταβαίνει σήμερα στη Φλόριντα, μια από τις μεγαλύτερες εστίες του νέου κοροναϊού στη χώρα, πριν από την προεκλογική συγκέντρωση στην οποία θα μιλήσει αύριο, στο Νιου Χαμσάιρ, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των υγειονομικών υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα απέδωσε λανθασμένα τον υψηλό αριθμό των μολύνσεων στα αυξημένα διαγνωστικά τεστ.

«Εξετάσαμε 40 με 45 εκατομμύρια ανθρώπους, αριθμός ρεκόρ, και τα τεστ μας είναι τα καλύτερα», είπε ο Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. «Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς βελτιώνονται αμέσως. Είναι νέοι, τρέχει η μύτη τους για δύο ημέρες και αργότερα πάνε καλύτερα», υποστήριξε.

«Όταν ανοίγετε την τηλεόραση, μιλάνε συνέχεια για τα χειρότερα κρούσματα. Δεν μιλούν για θανάτους, επειδή οι θάνατοι μειώνονται σημαντικά», πρόσθεσε.

Οι θάνατοι από την Covid-19, σε πανεθνικό επίπεδο, έχουν μειωθεί σε σύγκριση με τον Απρίλιο, χάρη στη βελτίωση της κατάστασης στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, οι νεκροί αρχίζουν σταδιακά να αυξάνονται και πάλι, αφού οι νέες, πολλές μολύνσεις του Ιουνίου μετατρέπονται σταδιακά σε θανάτους. Την Πέμπτη, το Τέξας και η Φλόριντα ανακοίνωσαν αριθμό ρεκόρ θυμάτων από την έναρξη της πανδημίας: 98 και 120 νεκρούς αντίστοιχα μέσα σε 24 ώρες.

«Το τσουνάμι είναι εδώ», είπε ο επικεφαλής της κομητείας Ιντάλγκο, στο νότιο Τέξας. Στην περιφέρεια αυτή των 900.000 κατοίκων αναφέρθηκαν 1.274 νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο. Συγκριτικά, η Μελβούρνη της Αυστραλίας, μια πόλη 5 εκατομμυρίων κατοίκων, μπήκε ξανά σε καραντίνα αυτήν την εβδομάδα, αφού εντοπίστηκαν 191 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα.

Αυξήθηκαν κατά 167% τα κρούσματα
Σε εθνικό επίπεδο, στις ΗΠΑ, σε διάστημα ενός μήνα ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται καθημερινά αυξήθηκε κατά 33%. Όμως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 167%, σύμφωνα με στοιχεία του Covid Tracking Project.

«Ως χώρα, αν συγκριθούμε με τις άλλες χώρες, δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα πάμε καλά. Απλώς, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο», σχολίασε ο Άνθονι Φάουτσι, ο κορυφαίος επιδημιολόγος της αμερικανικής κυβέρνησης, μιλώντας στον ιστότοπο FiveThirtyEight. Την περασμένη εβδομάδα, όταν καταγράφονταν 40.000 κρούσματα ημερησίως, ο ίδιος προειδοποιούσε ότι μπορεί να αυξηθούν στα 100.000. Την Πέμπτη αναφέρθηκαν 65.000 κρούσματα.

«Ο Δρ. Φάουτσι είναι συμπαθητικός άνθρωπος αλλά έχει κάνει πολλά λάθη», απάντησε ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι στην αρχή της πανδημίας είχε διαφωνήσει με το κλείσιμο των συνόρων με την Κίνα. Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, όντως ο Φάουτσι αρχικά δεν επιθυμούσε να σταματήσει η αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών, αλλά κατόπιν άλλαξε γνώμη και σύστησε στον πρόεδρο να λάβει αυτό το μέτρο.

Νέα προεκλογική συγκέντρωση το Σάββατο
Σχεδόν τα δύο τρίτα των Αμερικανών αποδοκιμάζουν τη διαχείριση της πανδημίας από τον Τραμπ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ABC που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Τον Απρίλιο, μόνο οι μισοί Αμερικανοί διαφωνούσαν. Και οι δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου δίνουν το προβάδισμα στον Δημοκρατικό αντίπαλό του, τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σήμερα, στο Μαϊάμι, ο πρόεδρος έχει προγραμματίσει τρεις εκδηλώσεις: μια επίσκεψη στη στρατιωτική διοίκηση Νότιας Αμερικής, μια συνάντηση με στελέχη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας σε μια εκκλησία και μια συνάντηση με υποστηρικτές του. Αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς ωστόσο είναι η αυριανή προεκλογική συγκέντρωση στο Πόρτσμουθ του Νιου Χαμσάιρ. Στην προηγούμενη, στην Τάλσα της Οκλαχόμα στις 20 Ιουνίου, προσήλθαν 6.200 άνθρωποι σε μια κλειστή αίθουσα και τις επόμενες δύο εβδομάδες αναφέρθηκαν δεκάδες κρούσματα μεταξύ τους.

Αυτή τη φορά, η συγκέντρωση θα γίνει σε ένα υπόστεγο αεροσκαφών και οι συνεργάτες του Τραμπ θα μοιράσουν μάσκες στον κόσμο. Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Πολιτείας ανακοίνωσε ότι δεν θα πάει και το επιτελείο του προέδρου φαίνεται να προετοιμάζεται για χαμηλή συμμετοχή.

«Δεν έχω τίποτα κατά της χρήσης μάσκας, αν αυτό καθησυχάζει τον κόσμο», είπε ο Τραμπ, διαβεβαιώνοντας ότι θα φορέσει και ο ίδιος μάσκα όταν επισκεφθεί ένα στρατιωτικό νοσοκομείο. Πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται να φορά μάσκα επειδή όλοι όσοι τον πλησιάζουν εξετάζονται συστηματικά. Κατόπιν, χλεύασε τον Μπάιντεν ο οποίος φορά πάντα μάσκα όταν εμφανίζεται δημοσίως.

«Ανεβαίνει στη σκηνή με μια τεράστια μάσκα, δεν υπάρχει κανείς άλλος στη σκηνή αυτή. Και μετά την βγάζει, συχνά την αφήνει να κρέμεται από το αριστερό αυτί. Ειλικρινά, το κάνει επειδή του αρέσει», είπε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ