Μαίνεται η πυρκαγιά στις Κεχριές – Επί τόπου ο Ν. Χαρδαλιάς

Μαίνεται η πυρκαγιά στις Κεχριές – Επί τόπου ο Ν. Χαρδαλιάς

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Κορινθία για τον περιορισμό του μετώπου που ξέσπασε το πρωί στις Κεχριές Κορινθίας. Στο σημείο μεταβαίνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Κορινθία για τον περιορισμό του μετώπου που ξέσπασε το πρωί στις Κεχριές Κορινθίας.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστών, ενώ δυναμώνουν και την ένταση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιόλη, που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 απειλούνται σπίτια.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μαζί με στελέχη του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, εθελοντές και υδροφόρες και μηχανήματα των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά ξεκίνησε από σημείο κοντά στο στρατόπεδο που βρίσκεται στην περιοχή με κατεύθυνση προς το Γαλατάκι, μακριά από την παραλία των Λουτρών της Ωραίας Ελένης. 

Στο σημείο ο Ν. Χαρδαλιάς

Στην Κορινθία βρίσκεται ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνουν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον κλαδάρχη επιχειρήσεων ΠΣ υποστράτηγο Γ. Πουρνάρα.

Εκκένωση οικισμών

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση.

Όπως σημείωσε ο κ. Νανόπουλος, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή, όπως και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ