Επίθεση στη Βούλα : «Συμβόλαια θανάτου» εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Επίθεση στη Βούλα : «Συμβόλαια θανάτου» εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Ποιοι πυροβόλησαν 50χρονο ιδιώτη στη Βάρη που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ομάδες εκβιαστών – Η 15η αιματηρή επίθεση σε λίγα χρόνια.

Προβληματισμό στις διωκτικές αρχές προκαλεί η νέα αιματηρή επίθεση – αυτή την φορά στη Βάρη, με στόχο 50χρονο Έλληνα ποινικό που τραυματίσθηκε σοβαρά – στο πλαίσιο της μάχης αλληλοεξόντωσης μελών του οργανωμένου εγκλήματος κι άλλων ιδιωτών.

Πρόκειται ουσιαστικά για την 15η επίθεση την τελευταία τετραετία (προηγήθηκαν οι δολοφονίες Γρίβα, Λίτσα, Καραγιάννη, Μάλαμα κι άλλων) που αποδίδεται σε «συμβόλαια θανάτου» και οι περισσότερες από τις οποίες παραμένουν ανεξιχνίαστες. Με εμφανή κίνδυνο ο αιματηρός «εμφύλιος» κι ο κύκλος των δολοφονικών επιθέσεων στη μέση του δρόμου να συνεχιστούν.

Η νέα ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στις 9.20 το βράδυ έξω από αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο επί της λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου 32 στη Βούλα. Το θύμα της επίθεσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πυροβολήθηκε από τον συνοδηγό μηχανής στην οποία επέβαιναν δύο άτομα. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στο χώρο του πάρκινγκ.

Ο 50χρονος, που φέρει τραύματα στην κοιλιά, μεταφέρθηκε αρχικά στο Ασκληπιείο κι ακολούθως στο Τζάνειο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή και φαίνεται να έχει διαφύγει το κίνδυνο. Σε βάρος του 50χρονου, ο οποίος παλαιότερα θεωρείτο μέλος της ομάδας εκβιαστών «νονού» της νύχτας που δολοφονήθηκε το 2000 στον Σχοινιά, έχουν σχηματισθεί το 2012, το 2015 δικογραφίες για εκβιάσεις καταστηματαρχών, ξυλοδαρμούς κλπ.

Δραστηριότητα και στη Μύκονο
Ακόμη, το όνομά του έχει αναφερθεί σε επίθεση κατά διαιτητή πριν από 10 χρόνια και είχε εξετασθεί αν συμμετείχε σε «συμβόλαια θανάτου», χωρίς να επιβεβαιωθεί. Σε ορισμένες από τις υποθέσεις εκβίασης στις οποίες είχε κατηγορηθεί, είχε ως συγκατηγορούμενους κι αστυνομικούς, με τον ίδιο να αρνείται κάθε εμπλοκή.

Τον τελευταίο καιρό φαίνεται να έδινε «παρών» στη Μύκονο όπου είχε παρουσία σε γνωστά νυχτερινά κέντρα του νησιού, ενώ ερευνάται αν είχε αναπτύξει κι άλλες δραστηριότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, παλαιότερα είχε «προστριβές» με ποινικούς των δυτικών προαστίων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ