Μόρια : Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος

Μόρια : Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, για λόγους δημόσιας υγείας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται και η επίσημα η Λέσβος με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Μόρια και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις της δομής φιλοξενείας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το νησί βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για λόγους δημοσίας υγείας, ενώ η εν λόγω κήρυξη  ισχύει από σήμερα 09-09-2020 και για τέσσερις μήνες.

Έρχονται έκτακτα μέτρα από τον ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα νέα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού, καθώς είχαν εντοπιστεί συνολικά 35 πρόσφυγες με κοροναϊό στο ΚΥΤ.

Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη Λέσβο μεταβαίνουν με εντολή του πρωθυπουργού ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, προκειμένου να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση. Στις 6:00 το απόγευμα θα παραχωρήσουν από τη Λέσβο συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 13:00 θα κάνει ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ