Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Καλύβια : Καίγονται σπίτια – Εκκενώνονται Ανάβυσσος και Φώκαια

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Καλύβια : Καίγονται σπίτια – Εκκενώνονται Ανάβυσσος και Φώκαια

Μέσα στον οικισμό μαίνεται πλέον η φωτιά που ξέσπασε στα Καλύβια.

Μέσα στον οικισμό Φέριζα μαίνεται πλέον η φωτιά που ξέσπασε στα Καλύβια. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και για το λόγο αυτό οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση και δεύτερου οικισμού.

Όπως έγινε γνωστό, λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η φωτιά φαίνεται πως κατευθύνεται προς την Ανάβυσσο, με τις Αρχές να ζητούν από κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ όπου βρίσκονταν 27 παιδιά και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

Στο ένα από τα δύο μηνύματα του 112 καλούνται επίσης να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από τους οικισμούς Άγιος Παντελεήμονας και Άρης Σαρωνίδας και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Αυτή την ώρα στην πυρκαγιά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, πέντε αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα είναι Σινούκ του στρατού. Επίσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι ο αρχηγός του ΠΣ αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Νωρίτερα οι Αρχές είχαν εκκενώσει και ένα οικοτροφείο με 30 παιδιά στην ίδια περιοχή. Τα τριάντα παιδιά από το οικοτροφείο μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.

Την τελευταία ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν. Πλέον επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 Α/Φ και 4 Ε/Π. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου, έχουν καεί ήδη κάποια σπίτια και καταβάλλεται προσπάθεια για να μην κινδυνέψουν άλλες κατοικίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές.

Το μήνυμα του 112 στους κατοίκους για εκκένωση οικισμών

Προειδοποίηση και εντολή να εκκενώσουν τους οικισμούς «Άγιος Παντελεήμονας» και «Άρης Σαρωνίδας» εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112.

Σε μήνυμα που εστάλη σε κατοίκους, η Γενική Γραμματεία τούς καλεί να εκκενώσουν ΤΩΡΑ τους παραπάνω οικισμούς για προληπτικούς λόγους και να κατευθυνθεί προς την παραλία Παλαιάς Φώκαιας.

Σημειώνεται πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.

Μιλώντας προηγουμένως στο MEGA , ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου ανέφερε ότι έχουν καεί 2-3 σπίτια και ζήτησε από τον κόσμο να φύγει προς Ανάβυσσο.

Εκκενώνονται σπίτια στην Ανάβυσσο

 Η φωτιά που ξεκίνησε το πρωί φαίνεται πως έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς αυτή την ώρα εκκενώνονται σπίτια και στην Ανάβυσσο.

«Επικίνδυνη η κατάσταση λόγω των ισχυρών ανέμων»

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που πραγματοποιούνται για την ανάσχεση του πυρκαγιάς χτυπώντας καμπανάκι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς και μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούν.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς ο αέρας είναι ισχυρός και δεν επιτρέπει τον έλεγχο της πυρκαγιάς από τις δυνάμεις που επιχειρούν. Το μέτωπο είναι τεράστιο και φυσάνε πολύ δυνατοί άνεμοι.

Θα γίνουν και άλλες εκκενώσεις οικισμών

Αυτή τη στιγμή η φωτιά κινείται προς την περιοχή της Αναβύσσου και της Φωκαίας. Εκκενώθηκε η Φέριζα και θα γίνουν κι άλλες εκκενώσεις σε οικισμούς», τόνισε και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Ο κόσμος να βοηθήσει την κατάσταση και όπου ζητηθεί η απομάκρυνσή του, να υπακούσει και να μην αντιδρά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και γίνεται επικίνδυνη λόγω της σφοδρότητας των ανέμων και ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει σε αυτό που ζητούν οι αρμόδιες Αρχές».

 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Σαρωνικού

Ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, όπως έγινε γνωστό,  κηρύσσει το Δήμο Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς στη Φέριζα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ