Ιανός : Δραματικές ώρες στην Καρδίτσα – Κομμένο στα δύο το Μουζάκι

Ιανός : Δραματικές ώρες στην Καρδίτσα – Κομμένο στα δύο το Μουζάκι

Δυο νεκρούς, μια γυναίκα από τα Φάρσαλα κι έναν άνδρα στην Καρδίτσα έχει αφήσει πίσω του ο κυκλώνας Ιανός

Δυο νεκρούς, μια γυναίκα από τα Φάρσαλα κι έναν άνδρα στην Καρδίτσα έχει αφήσει πίσω του ο κυκλώνας Ιανός. Ταυτόχρονα εξακολουθεί να αγνοείται μια γυναίκα περίπου 40 ετών στο Μουζάκι της Καρδίτσας όταν επιχείρησε να διασχίσει χείμαρρο με το αυτοκίνητό της το οποίο βρέθηκε νωρίτερα.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στους Αγίους Θεοδώρους, έξω από την Καρδίτσα, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νερών, με το νερό να φτάνει στους 90 πόντους. Στο σημείο, στο δρόμο που οδηγεί προς τα Τρίκαλα και το Μουζάκι, έχει απαγορευτεί η είσοδος για τα ΙΧ, με όλη την περιοχή να είναι πλημμυρισμένη.

Αγωνία για την 40χρονη στο Μουζάκι – Βρέθηκε το όχημά της

Την ίδια ώρα εξακολουθεί να αγνοείται η 40χρονη γυναίκα από το Μουζάκι, ενώ το όχημά της εντοπίστηκε στη θέση Παλαιά Σφαγεία στο Μουζάκι Καρδίτσας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μουζακίου μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την τύχη της γυναίκας. Οι αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για συνεπιβάτη στο αυτοκίνητό της, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Και τα Φάρσαλα παραμένουν σε συναγερμό, όπως και τα γύρω χωριά της περιοχής, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένονται και σήμερα βροχοπτώσεις. Οι κάτοικοι δεν έχουν βγάλει τα νερά από τα σπίτια τους, καθώς δεν έχει προλάβει να πάει σε όλα τα σπίτια η πυροσβεστική, ενώ τους περιμένει ακόμη ένα δύσκολο βράδυ.

Κλιμάκιο του Δήμου αναμένεται επισκεφτεί αύριο Φάρσαλα και γύρω χωριά προκειμένου να γίνει μια πρώτη καταγραφή των ζημιών.

Εικόνες καταστροφής και στον Πρόδρομο Καρδίτσας. Οι κάτοικοι άφησαν τα σπίτια τους χτες βράδυ και πήγαν στο ύψωμα του χωριού, ώστε να μην τους παρασύρει το νερό. Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το μέγεθος της καταστροφής. Τα σπίτια και οι περιουσίες τους έχουν καταστραφεί.

«Το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί από την περιοχή της Αττικής αλλά συνεχίζει να δίνει μεγάλους όγκους βροχής, στην περιοχή της Αρκαδίας, στο Λεωνίδιο ειδικά, στην Αργολίδα, και κατευθύνεται στη Λακωνία προς τα Κύθηρα. Δείχνει να κατευθύνεται προς την Κρήτη, αλλά αυτό θα το δούμε αργότερα. Συνεχίζεται η προσπάθεια, έχουμε κλείσει δύο 24ωρα, παραμένουμε σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Ξέρουμε να δίνουμε τον αγώνα μας και παραμένουμε παρόντες», δήλωσε λίγο νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας της κακοκαιρίας το γεγονός ότι η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 2450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και σήμερα. Οι περισσότερες κλήσεις ήταν στο Ιόνιο, όπου μεταβαίνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ζευγαριού ηλικιωμένων στην Καστανιά Καρδίτσας, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν όταν έπεσε η σκεπή του σπιτιού τους όταν κοιμόντουσαν. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας εκ των δύο κατάφερε να βγει από το σπίτι με ασφάλεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ