Βρετανία: Στα ύψη τα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ πλανάται το «σύννεφο» του lockdown

Βρετανία: Στα ύψη τα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ πλανάται το «σύννεφο» του lockdown

Η Βρετανία κατέγραψε 4.368 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Η Βρετανία κατέγραψε 4.368 νέα κρούσματα COVID-19 σήμερα, σε σύγκριση με 3.899 χθες Κυριακή, έκανε γνωστό η κυβέρνηση στον ιστότοπό της.

Μάλιστα, ο σημερινός αριθμός κρουσμάτων αποτελεί ρεκόρ τεσσάρων μηνών. 

Τα ημερήσια κρούσματα νέου κοροναϊού αυξήθηκαν ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, φθάνοντας στα επίπεδα των αρχών Μάϊου, όταν η πανδημία άρχιζε να υποχωρεί στη Βρετανία.

Την Τρίτη, θα λάβει χώρα κρίσιμη συνάντηση του συμβουλίου COBRA, υπό τον Μπόρις Τζόνσον, όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για lockdown σε εθνικό επίπεδο. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα εισηγηθεί το κλείσιμο της εστίασης (παμπ, μπαρ, εστιατόρια) από τις 10 το βράδυ.

Ενδεχόμενο νέο lockdown στη Βρετανία

Την ίδια ώρα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις ανησυχίες των χρηματαγορών, είπε σήμερα ότι υπάρχουν ανησυχίες ότι η Βρετανία ενδέχεται να οδηγηθεί εκ νέου σε lockdown λόγω του νέου κοροναϊού.

«Πιστεύω πως υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες ότι η Βρετανία ενδέχεται να ξανακλείσει. Προέρχονται από το Λονδίνο, δεν μπορώ να τις εξακριβώσω, δεν είναι δουλειά μου, όμως διαβάζω τα δημοσιεύματα, όπως όλοι, και πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία», επισήμανε ο Κούντλοου μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση, ευτυχώς. Επανακτήσαμε τον έλεγχο του ιού, τόσο στα κρούσματα όσο και στους θανάτους. Όμως, πιστεύω πως ο κόσμος ανησυχεί για τη Βρετανία και ίσως για την υπόλοιπη Ευρώπη».

Πτώση του χρηματιστηρίου του Λονδίνου

Εξάλλου, το χρηματιστήριο του Λονδίνου κατέγραψε πτώση σήμερα, που συνδέεται με τους φόβους για τον οικονομικό αντίκτυπο ενός δεύτερου κύματος Covid-19.

Ο δείκτης FTSE-100 κατέγραφε πτώση 3,38% λίγα λεπτά μετά το τέλος της συνεδρίασης που έκλεισε στις 5.804,29 μονάδες.

Mεγάλα τμήματα της Ουαλίας σε lockdown

Μεγάλα τμήματα της Ουαλίας θα τεθούν σε lockdown από αύριο στις 20.00 ώρα Ελλάδας καθώς εξαπλώνεται ο νέος κοροναϊός.

Οι νόμοι που σχετίζονται με τον κοροναϊό γίνονται αυστηρότεροι σε τέσσερις διοικητικές περιοχές της Ουαλίας ύστερα από την απότομη αύξηση των κρουσμάτων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βον Γκέτινγκ.

Οι πολίτες δεν θα επιτρέπεται να εξέλθουν ή να εισέλθουν σε αυτές τις περιοχές χωρίς βάσιμο λόγο, όπως η μετακίνηση για λόγους εργασίας ή εκπαίδευσης. 

Την ίδια ώρα, η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως εντός ημερών θα επιβληθούν πρόσθετοι περιορισμοί με στόχο να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση του κοροναϊού.

Η ίδια δήλωσε πως χρειάζονται επειγόντως μέτρα, αλλά πως ελπίζει ότι θα αποφευχθεί ένα καθολικό lockdown σαν αυτό που εφαρμόστηκε τον Μάρτιο.

«Πρέπει να είμαι απολύτως ειλικρινής με τον κόσμο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιβληθούν επιπλέον περιορισμοί σε όλη τη Σκωτία… τις επόμενες δυο-τρεις ημέρες», δήλωσε η Στέρτζον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ