Κορωνοϊός : Θρίλερ με τα κρούσματα στην Αττική – Επίχειρηση lockdown σε πλατείες

Κορωνοϊός : Θρίλερ με τα κρούσματα στην Αττική – Επίχειρηση lockdown σε πλατείες

Την ώρα που η Αττική βρίσκεται στο κόκκινο και τα σενάρια για νέο lockdown βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, οι νέες εικόνες συνωστισμού προβληματίζουν.

Την ώρα που η Αττική βρίσκεται στο κόκκινο και τα σενάρια για νέο lockdown βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, οι νέες εικόνες συνωστισμού προβληματίζουν.

Σε σταθμούς του μετρό στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Βικτωρίας μέρα και νύχτα, αλλά και έξω από τράπεζες, με τις ουρές να μεγαλώνουν με το πέρασμα της ώρας… Την ώρα που η Αττική βρίσκεται στο κόκκινο και τα σενάρια για νέο lockdown βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, οι νέες εικόνες συνωστισμού προβληματίζουν.

Εκτός από την Καλλιθέα παρατηρείται έκρηξη κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα σε Πετράλωνα, Κυψέλη, Περιστέρι, Σεπόλια, Πλατεία Αττικής και Φάληρο. Με τους ειδικούς να προειδοποιούν καθημερινά για την πορεία της πανδημίας και να κάνουν τις εισηγήσεις τους, για το επόμενο διάστημα.

Τα κρούσματα αυξάνονται, οι εντατικές γεμίζουν, το νέο lockdown πλησιάζει όλο και πιο απειλητικά κάθε μέρα που περνάει αλλά παρόλα αυτά κάποιοι συνεχίζουν να αδιαφορούν για τα μέτρα ασφαλείας, παρά τους ελέγχους. Το πρωί αστυνομικοί κατέβασαν από λεωφορείο επιβάτη που δεν δεχόταν να βάλει μάσκα με τίποτα…

Οι νέες εικόνες συνωστισμού σε Μέσα Μεταφοράς προβληματίζουν ακόμα περισσότερο. Μέσα σε λεωφορεία, σε σταθμούς του μετρό… ακόμα και μέσα σε βαγόνια, άτομα κάθε ηλικίας έδιναν μάχη για λίγα εκατοστά…

Στην Καλλιθέα που βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τις κόκκινες περιοχές στην Αττική, οι ουρές έξω από τράπεζες προκαλούσαν προβληματισμό από νωρίς. Οι ουρές σε πολλές περιπτώσεις ξεκινούσαν έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα και έφταναν μέχρι το δρόμο.

Δραματική αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων

Τους ειδικούς ανησυχεί και το γεγονός πως η έκρηξη των νέων μολύνσεων στην Αττική, συνοδεύεται από δραματική αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων, που τριπλασιάστηκαν μέσα σε τρεις εβδομάδες…

Πονοκέφαλο στους λοιμωξιολόγους προκαλούν και οι εικόνες από πλατείες.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας έχουν στήσει ουσιαστικά έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό. Οι πρόσφυγες που έχουν πάρει άσυλο από την πολιτεία δεν έχουν δικαίωμα διαμονής σε δομές φιλοξενίας με αποτέλεσμα να στήνουν πρόχειρα καταφύγια προκειμένου να περάσουν τις νύχτες τους.

Όπως αποκαλύπτουν «τα ΝΕΑ», με δεδομένο πως οι επιδημιολόγοι γνωρίζουν σε ποιες περιοχές της Αττικής εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, εξετάζουν ήδη την εφαρμογή μίας ιδιότυπης καραντίνας στο λεκανοπέδιο, κατά το πρότυπο της Μαδρίτης.

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τοπικά lockdown σε επιβαρυμένες περιοχές, με περιορισμό στην κυκλοφορία των κατοίκων, που δεν επιτρέπεται να περάσουν τα σύνορα της συνοικίας τους παρά μόνο για εργασιακούς, εκπαιδευτικούς, ιατρικούς και νομικούς λόγους.

Αυτόφωρο για τους αρνητές μάσκας

Σε εγκύκλιό του προς όλους τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας υπογραμμίζει ότι τα μέλη του «κινήματος κατά της μάσκας», ακόμη και εάν «κινούνται» εντός του διαδικτύου, να οδηγούνται στο αυτόφωρο, καθώς διαπράττουν το αδίκημα της «διέγερσης σε ανυπακοή». Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα κατά των παραβατών επαπειλείται ποινή «φυλάκισης έως ένα έτος ή χρηματική ποινή».

Το μήνυμα της αστυνομίας στις πλατείες

«Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων σε πλατείες, πάρκα και άλλους εξωτερικούς χώρους. Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Η απαγόρευση ισχύει ως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου», αναφέρει, το ηχητικό μήνυμα της ΕΛΑΣ κατά του συνωστισμού στις πλατείες. Ας κάνουμε όλοι υπομονή. Ακολουθείστε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ