Αυτές είναι οι 26 γυναίκες – στρατηγοί που δίνουν καθημερινή μάχη στις Εντατικές

Αυτές είναι οι 26 γυναίκες – στρατηγοί που δίνουν καθημερινή μάχη στις Εντατικές

Είκοσι έξι γυναίκες, διευθύντριες των ΜΕΘ όλης της χώρας. Προσπαθούν να βρουν λύσεις και εξοργίζονται γιατί πολλοί συνάνθρωποί μας δεν τηρούν τα μέτρα, δεν κρατούν τις αποστάσεις, είναι αρνητές της μάσκας.

Είναι οι γυναίκες επιστήμονες, στρατηγοί που δίνουν τη μάχη σε 26 ΜΕΘ όλης της χώρας. Πριν από επτά μήνες βγαίναμε στα μπαλκόνια και τις χειροκροτούσαμε. Όπως τότε, έτσι και σήμερα με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων (ανακοινώθηκαν 358 νέα κρούσματα από τα οποία 194 στην Αττική, πέντε νεκρούς και 79 διασωληνωμένους), τώρα, με το δεύτερο κύμα του Covid-19, που τα κρεβάτια των ΜΕΘ γεμίζουν, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό στις ΜΕΘ δίνουν αδιάκοπο αγώνα ζωής σε καθημερινή βάση. Μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και οι γυναίκες διευθύντριες των ΜΕΘ. Βρίσκονται στις Μονάδες, κοντά στους διασωληνωμένους ασθενείς, ελάχιστα ομιλητικές, σκυμμένες πάνω στις εξετάσεις και στα μόνιτορ.

Όσοι τις συναντούν τούτες τις ημέρες βλέπουν στα πρόσωπά τους  χαραγμένα τα σημάδια που αφήνουν οι μάσκες. Κάθε ασθενής που αποσωληνώνεται από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στη συνέχεια παίρνει εξιτήριο αποτελεί μια μικρή νίκη για όλους μέσα στις ΜΕΘ. Κάποτε υποδέχονται αυτό το γεγονός με χειροκροτήματα, άλλοτε  απλώς με ένα χαμόγελο.

Στέκονται συνήθως όλοι  και όλες δεξιά και αριστερά του διαδρόμου έξω από την ΜΕΘ και χειροκροτούν τη ζωή που νίκησε. Θυμίζουν μέρες του Μαρτίου.

Αναστασία Κοτανίδου

Είκοσι έξι γυναίκες, διευθύντριες των ΜΕΘ όλης της χώρας.  Προσπαθούν να βρουν λύσεις και εξοργίζονται γιατί πολλοί συνάνθρωποί μας  δεν τηρούν τα μέτρα, δεν κρατούν τις αποστάσεις, είναι αρνητές της μάσκας. Αφήστε που πολλοί από τους νοσηλευόμενους σήμερα στις ΜΕΘ ήταν αρνητές και της μάσκας και του ιού. Οι 26 γυναίκες υπεύθυνες των ΜΕΘ είναι οι:

Αναστασία Κοτανίδου, διευθύντρια της ΜΕΘ του Ευαγγελισμού,  Αντωνία Κουτσούκου του Σωτηρία, Μαρία Πατράνη του Ερυθρού Σταυρού, Γεωργία Κριμπένη στον Αγιο Σάββα, Μαρία Ζάκα στο Μεταξά, Μαρία Μιχαλιά στο Θριάσιο, Μιλίτσα Μπιτζάνη στο Παπανικολάου, Ελένη Αντωνιάδου στο Γεώργιος Γεννηματάς Θεσσαλονίκης, Γλυκερία Βλαχογιάνη στον Αγ. Δημήτριο Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Ματέϊ στο νοσοκομείο Βέροιας, Ευτυχία Ταμβίσκου  στην Εδεσσα, Σταυρούλα Κουτσουμπού στο Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας, Ελένη Γκέκα στο ΑΧΕΠΑ, Σουζάνα Ανίσογλου στο Θεαγένειο, Ελένη Μουλούδη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Ο. Διορίτου στο Αγιος Παύλος Θεσσαλονίκης, Εύα Νάγκυ στο νοσοκομείο Καβάλας, Β. Χατζηπανταζή στο νοσοκομείο Σερρών, Α. Καραθάνου στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο Βόλου, Θ. Παράφορου στο νοσοκομείο Τρικάλων, Ουρανία Μουσαφίρη στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, Αγγελική Γιαμαρέλου στο νοσοκομείο Καλαμάτας, Ε, Βρεττού στο νοσοκομείο Πύργου, Ιφιγένεια Ραβάνη στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας Πάτρας,  Φωτεινή Φλίγκου του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών (που υποδέχθηκε και τον πρώτοι ασθενή στην Ελλάδα με κορωνοϊό) και  Α. Σπυροπούλου στο νοσοκομείο Τρίπολης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ