Κορωνοϊός : Κοιμούνται μέσα στα περίπτερά τους, επειδή δε γίνεται να τα κλείσουν στις 12

Κορωνοϊός : Κοιμούνται μέσα στα περίπτερά τους, επειδή δε γίνεται να τα κλείσουν στις 12

Υπάρχουν 24ωρα περίπτερα, στα οποία δεν χρειάστηκε ποτέ να τοποθετήσουν ρολά ή οποιαδήποτε άλλη υποδομή, προκειμένου να κλείνουν.

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει στους περιπτεράδες ανά την Ελλάδα το μέτρο του «λουκέτου» στις 12 τα μεσάνυχτα έως και τις 5 το πρωί, που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και λίγες μέρες, προκειμένου να αποθαρρύνονται οι… ξενύχτηδες, να μη βρίσκουν αλκοόλ, και να μη δημιουργείται συνωστισμός στις πλατείες – ένα μέτρο, βέβαια, με αμφιλεγόμενη αποτελεσματικότητα…

Αφενός, λοιπόν, οι περιπτεράδες χάνουν έσοδα, αφετέρου, όμως, χάνουν και τον ύπνο τους προκειμένου να «φυλούν σκοπιά» για επίδοξους δράστες.

Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν 24ωρα περίπτερα, στα οποία δεν χρειάστηκε ποτέ να τοποθετήσουν ρολά ή οποιαδήποτε άλλη υποδομή, προκειμένου να κλείνουν.

Χαρακτηριστικά, στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου υπάρχουν αρκετά τέτοια περίπτερα, οι ιδιοκτήτες τους είναι αναγκασμένοι να κοιμούνται μέσα!

«Τα 24ωρα περίπτερα, ίσως, θα έπρεπε να εξαιρούνται. Γιατί, δεν μπορούν να κλείσουν», λέει στο ΚΡΗΤΗ TV ιδιοκτήτρια περιπτέρου.

«Βάζουν κορδέλες, κλείνουν απλώς το ρολό και κάθονται μέσα, με κάμερες, έχουν ανοιχτά τα φώτα…», αναφέρει η Ελένη Χαιρέτη, Πρόεδρος Σωματείου Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα οι τζίροι στα περίπτερα έχουν πέσει σημαντικά, με τον κλάδο να χαρακτηρίζει ως άδικο το μέτρο του κλεισίματος των περιπτέρων μετά τα μεσάνυχτα.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ