Αραιές νεφώσεις την Κυριακή – Επιδείνωση του καιρού από Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις την Κυριακή – Επιδείνωση του καιρού από Δευτέρα

Με καλό καιρό θα κλείσει η βδομάδα. Ωστόσο από το απόγευμα της Δευτέρας και για περίπου ένα 24ωρο μέχρι το βράδυ της Τρίτης, θα σημειωθεί μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα.

Την Κυριακή η μέρα θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια. Γρήγορα θα διαλυθούν, ωστόσο θα παραμείνει λίγη διάσπαρτη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Με καλές καιρικές συνθήκες θα κλείσει η βδομάδα. Ωστόσο από το απόγευμα της Δευτέρας και για περίπου ένα 24ωρο μέχρι το βράδυ της Τρίτης, θα μας απασχολήσει μια μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή η μέρα θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια. Γρήγορα θα διαλυθούν, ωστόσο θα παραμείνει λίγη διάσπαρτη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το βράδυ πιθανόν να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά στο Ιόνιο και σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα , ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις και όσο πιο νότια τόσο περισσότερη ηλιοφάνεια θα επικρατεί.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα, θα πλησιάσει τους 23-25 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια, 26-27 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και 25-27 βαθμούς θα φτάσουν οι μέγιστες τιμές αργά το μεσημέρι στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 3-4 στα βόρεια 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 3-4 και στα νότια ένα δυτικό βορειοδυτικό ρεύμα μέχρι 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με αραιές νεφώσεις το βράδυ. Η θερμοκρασία από 17-26 βαθμούς, με ανέμους σε διάφορες διευθύνσεις που θα στραφούν σε νοτιάδες 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά το μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 15-24, νοτιοανατολικός ο άνεμος στο Θερμαϊκό 3-4 μποφόρ.

Αλλάζει ο καιρός το απόγευμα της Δευτέρας

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , η βδομάδα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα με γενικά καλό καιρό. Η θερμοκρασία θα παραμείνει κοντά στους 25-27 βαθμούς σε όλη τη χώρα , με νοτιάδες, στο Αιγαίο 3-5 και το βράδυ 6 μποφόρ, 4-6 μποφόρ στο ιόνιο και σημαντική ενίσχυση το βράδυ στα 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά και βόρεια, όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Από το απόγευμα και μετέπειτα, οι βροχές στο Ιόνιο και τα δυτικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.

Μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα της Τρίτης τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στα δυτικά και βόρεια.

Ισχυρές βροχές θα επηρεάσουν στη συνέχεια και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, αφήνοντας το απόγευμα την υπόλοιπη χώρα με βελτιωμένο καιρό.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 23-25 βαθμούς στα ηπειρωτικά, μέχρι 27 στα νησιά του Αιγαίο, με αρκετό κρύο σε ορεινές περιοχές , όπου οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί σε θυελλώδεις εντάσεις μέχρι 7-8 ίσως τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ, το βράδυ σταδιακά θα υποχωρήσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ